19 / 05 / 2024

mardinde konaklayan turist sayısı

mardinde konaklayan turist sayısı

Farklı din, dil ve medeniyette insanların yıllarca bir arada yaşamasıyla adeta barış ve hoşgörünün sembolü olan Mardin'de konaklayan turist sayısında geçen yıla oranla büyük artış yaşandı...

Arap turist ‘evinde’ kaldı! Günübirlik kiralamaların artması ile konaklayan sayısı azaldı...

2023 senesinin 11 ayında Türkiye’ye gelen Arap ziyaretçi sayısında değişikli olmasa da günübirlik kiralamaların yükselmesi ile konaklayan sayısı yüzde 20 azaldığı kaydedildi. Konaklamanın azalmasında “ev sahibi” Arapların etkisi büyük.

Kapadokya'daki turist sayısı ilk 7 ayda yüzde 12 düştü!

Kapadokya Temsilciliği'nin yapmış olduğu ve 2015 yılının ilk 7 ayının değerlendirildiği çalışmanın ikinci bölümü yayınlandı. 2015 yılının ilk 7 ayında bölgede konaklayan yabancı turist sayısı, bir önceki yıla göre %18,3 düştü.

Kırşehir'de ilk 6 ayda 53 bin turist konakladı!

Kültür ve Turizm Müdürü Yıldız Eraslan, Kırşehir'de 12 konaklama tesislerinde konaklayan yerli ve yabancı turist sayısını açıkladı. Verilere göre yerli turist sayısı 53 bin 788 iken yabancı turist sayısı 630 oldu.

Kapadokya'ya gelen turist sayısı azalıyor!

2014 yılı Nevşehir İl Kültür Turizm Müdürlüğü'nden alınan Nevşehir İli geneli jandarma ve polis bölgesi KBS (Kimlik Bildirim Sistemi) verilerine göre 2014 yılında Kapadokya'da konaklayan yabancı turist sayısında bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 8,8 lik

Safranbolu'ya gelen turist sayısında artış yaşandı!

Dünyada en iyi korunan ilk 20 kent arasında bulunan tarihi konaklarıyla ünlü Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, yılın ilk yarısında konaklayan turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,9 artışla 127 bin 780 olarak gerçekleşti.

Yasemin Şan: Edirne'de konaklayan turist için havaalanı şart!

Türsab Kültür Komitesi Eş Başkanı Yasemin Şan, yabancı turist çekmenin yollarından birinin havaalanı bağlantısı olduğunu söyledi.Yasemin Şan günübirlik turu konaklamalı turlara çevirmek istiyoruz, bunu araştırıyoruz dedi.

Mardin'de konaklayan turist sayısı geçen yıla göre yüzde 32 artış gösterdi!

Farklı din, dil ve medeniyette insanların yıllarca bir arada yaşamasıyla adeta barış ve hoşgörünün sembolü olan Mardin'de konaklayan turist sayısında geçen yıla oranla büyük artış yaşandı...

Mardin'e 4 ayda 116 bin turist konakladı!

Farklı din, dil ve medeniyette insanların yıllarca bir arada yaşamasıyla adeta barış ve hoşgörünün sembolü olan Mardin'de konaklayan turist sayısında geçen yıla oranla büyük artış yaşandı..

Türk turizmciler, turist başına 2 bin dolar gelir hedefliyor!

Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Murat Ersoy tarafından yapılan açıklamaya göre, Yeni yatırımlarla nitelikli turisti Türkiye’ye çekmeyi planlayan Türk turizmciler, turist başına 2 bin dolar gelir hedefliyor.

Bodrum'a dört günde gelen turist sayısı 25 bini aştı!

Turizmin gözde merkezlerinden Bodrum'a son dört gün içerisinde hava ve deniz yoluyla gelen turist sayısı 25 bini aştı. Yunanistan'ın Rodos ve Istanköy adasından gelen turistler dün çarşı merkezini doldurdu...

Bodrum'a 4 günde 25 bin turist geldi!

Bodrum'a 4 günde 25 bin turist geldi. Turistler Dünyaca ünlü Barlar Sokağı, Kale Caddesi ve İskele Meydam'nda yürüyüş yapan turistler Antik Tiyatro, Myndos kapısı ve Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'ni ziyaret etti.

İzmir'e mart ayında 36 bin 511 turist geldi!

Turizmci Dilek Araç, benzer konumdaki Portekiz'in Fatima kasabası 9 milyon turist çekerken Selçuk'taki Meryem Ana Evi'nin yılda 1 milyon turist bile çekmediğini belirterek seferberlik çağrısında bulundu.

Artan turist sayısına istinaden mevcut yatak kapasitesi ne durumda?

Turizm sektörü, dünyada en hızlı gelişen ve büyüyen sektörlerin başında yer llıyor. TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Antalya şube sorumlusu Ömer Latif Yalçın artan turist sayısına istinaden mevcut yatak kapasitesini değerlendirdi.

mardinde konaklayan turist sayısı Haberi

mardinde konaklayan turist sayısı

Farklı din, dil ve medeniyette insanların yıllarca bir arada yaşamasıyla adeta barış ve hoşgörünün sembolü olan Mardin'de konaklayan turist sayısında geçen yıla oranla büyük artış yaşandı.


Farklı din, dil ve medeniyette insanların yıllarca bir arada yaşamasıyla adeta barış ve hoşgörünün sembolü olan, "Gündüz Seyranlık, Gece Gerdanlık" olarak nitelendirilen Mardin, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.


İnanç turizmi ve çok sayıda tarihi, kültürel varlığıyla yakaladığı trendi geçen yıl başlatılan çözüm sürecinin bölgeye getirdiği huzurla devam ettiren antik kentte konaklayan turist sayısında geçen yıla oranla büyük artış yaşandı.


Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Mardin'de yılın ilk dört ayında 116 bin 188 kişi konakladı. Çözüm süreciyle huzurun hakim olduğu bölgeye rotasını çevirerek Mardin'de konaklayan yerli ve yabancı turistlerin sayısı yılın ilk dört ayında...