05 / 05 / 2024

market cezaları

market cezaları

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, gıda fiyatlarıyla ilgili olarak ikinci soruşturmanın sürdürüldüğüne ve üçüncü soruşturmanın da başlayabileceğine dikkat çekti.

Market kavgasının arkasında gizli gündem mi var? İşte Ankara kulislerinde konuşulan o senaryo

Fahiş fiyat tartışması, kontroller, cezalar, yeni yaptırımlar dereken zincir market kavgasına son bir kaç günde adeta benzin döküldü. Peki bu kavga bilinçli olarak mı yükseltiliyor? Bu kavganın ardından piyasaya yeni bir yaptırım mı gelecek?

Market ile üretici arasındaki fiyat farkı ikiye katlandı! 90 TL'den 180 TL'ye çıktı! '4 zincir market ifşa edilmeli'

Temel gıda ve temizlik ürünlerinde fahiş fiyat ve stokçuluk yapıldığı tespit edilen zincir marketler ile işletmelere uygulanan para cezaları çözüm sağlamayınca, farklı tedbirler gündeme gelmeye başladı. Ayrıca market ile üretici arasındaki fiyat farkı ise ikiye katlandı.

Şaypa'nın 69 mağazasını Onur Market alıyor!

Onur Market, Bursa ve Bilecik’te 69 mağazası bulunan Şaypa’yı satın alıyor. Konu ile ilgili başvuru Rekabet Kurumu’na yapıldı. Kurum’un da onay vermesi ile birlikte hisse devir işlemleri yapılacak.

Onur Market, Lüleburgaz TOKİ şubesini açtı!

'Alışverişte Onur Sözü' ilkesi ile her geçen gün büyüyen ve gelişen Onur Market, zincirlerine yeni halkalarını eklemeye tüm hızıyla devam ediyor. Özen Grup çatısı altındaki Onur Market, Lüleburgaz Toki şubesini hizmete açtı.

15 Temmuz İnşaat Yapı Market İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

15 Temmuz İnşaat Yapı Market İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi, İbrahim Çırak Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Onur Koçak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'nda 50 bin TL sermaye ile 22 Ağustos'ta Bağcılar'da kuruldu.

Vergi ve vergi cezalarında yeni yapılanma!

Vergi ve vergi cezaları, gecikme faizleri yeniden yapılandıran ve yurt dışındaki varlıkların Türkiye’ye getirilmesinin önünü açan yasa, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

YCY Yapı Market İnşaat Nakliye İş Güvenliği Yangın Ekipmanları Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

YCY Yapı Market İnşaat Nakliye İş Güvenliği Yangın Ekipmanları Ticaret Limited Şirketi, İrfan Yalın tarafından 10 bin TL sermaye ile 12 Ağustos'ta Sultanbeyli, Adil Mahallesi'nde kuruldu.

Flavour Market, Milas Bodrum Havalimanı'nda açıldı!

TAV Havalimanları'nın iştiraki BTA, en yeni mekanı Flavour Market'i Milas Bodrum Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde hizmete açtı.

Emlak vergisinde gecikme zammı ve cezaların tamamı alınmayacak!

Vergi Usul Kanunu kapsamında 2016 yılı ve önceki vergilendirme dönemlerine ilişkin Yİ-ÜFE tutarının, belli bir ödeme planı kapsamında ödenmesi şartıyla gecikme faizi ve vergi cezalarının tamamı alınmayacak.

Metro Market turizmin yoğun olduğu 3 bölgede mağaza açtı!

Metro Toptancı Market sahil şeridi olarak adlandırılan turizmin yoğun olduğu Ayvalık ve Fethiye ile birlikte Antalya'daki ikinci mağazasını da hizmete sundu.

Md Group yapı market oluşumu için ilk showroomunu açtı!

Md Group, yapı market oluşumu için ilk showroom açılışını gerçekleştirdi. Şirket inşaat, plastik kent ekipmanları, park oyun grupları, makine ve hırdavat sektörlerinde faaliyet gösteriyor.

Seramiksan, Ankara'da Kepez Yapı Market Showroomu'nu açtı!

Seramiksan, Türkiye çapında 200’ü aşkın mağazasıyla kaliteli hizmet vermeye devam ediyor. Bayi ağını genişletmeye devam eden Seramiksan, Ankara showroomlarına Kepez Yapı Market’i ekledi.

Erenler Yapı Market, Silivri Yeni Sanayi Sitesi'nde hizmete girdi!

Silivri Yeni Sanayi Sitesi'nde hizmete giren Erenler Yapı Market, müşterilerine A’dan Z’ye evlerini diledikleri gibi tasarlama imkanı sunuyor.

market cezaları Haberi

market cezaları

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, gıda fiyatlarıyla ilgili olarak ikinci soruşturmanın sürdürüldüğüne ve üçüncü soruşturmanın da başlayabileceğine dikkat çekti.

Sputnik News'te yer alan habere göre; bebek mamalarındaki fiyat yükselişiyle ilgili hakim olan firmaya yönelik de soruşturma açıldığının altını çizen Küle, Alman 5'lisiyle ilgili soruşturmanın sonucunun haftaya açıklanabileceğini dile getirdi. 

Küle, Türkiye'de fiyatların ani artışıyla ilgili zincir marketlere verilen cezalarla ilgili de konuştu. Küle, "Cezayı neden verdik? Marketlerde bazı ürünlerde tıpatıp aynı fiyatları görüyoruz. Bunun nedeni de biraz bu. Bazen kendileri direkt irtibat kurmasalar bile tedarikçiler aracılığıyla topla-dağıt kartel şekliyle fiyat geçişlerini birlikte yapıyorlar" açıklamasında bulundu. 

Haksız fiyat yükselişlerinin genellikle WhatsApp, sosyal medya ve mailler ile yapıldığına vurgu yapan Küle, "Cihazlarla incelemeler yapıyoruz, tespit ettik. Çok sayıda belge var" dedi. Küle, süreçle...