28 / 04 / 2024

Market ile üretici arasındaki fiyat farkı ikiye katlandı! 90 TL'den 180 TL'ye çıktı! '4 zincir market ifşa edilmeli'

Market ile üretici arasındaki fiyat farkı ikiye katlandı! 90 TL'den 180 TL'ye çıktı! '4 zincir market ifşa edilmeli'

Temel gıda ve temizlik ürünlerinde fahiş fiyat ve stokçuluk yapıldığı tespit edilen zincir marketler ile işletmelere uygulanan para cezaları çözüm sağlamayınca, farklı tedbirler gündeme gelmeye başladı. Ayrıca market ile üretici arasındaki fiyat farkı ise ikiye katlandı.



Tüketicilerin temel ihtiyaçları arasında bulunan yumurta, makarna, süt, yoğurt gibi gıda ürünleri ile deterjan, sabun gibi temizlik malzemeleri ve benzeri ürünlerde yaşanan fiyat artışları sebebiyle farklı tedbirler gündeme gelmeye başladı.

Market ile üretici arasındaki fiyat farkı ikiye katlandı! 90 TL den 180 TL ye çıktı! 4 zincir market ifşa edilmeli

Konuya ilişkin konuşan Türkiye Ziraat Odaları Birliği İstanbul İl Koordinasyon Kurul Başkanı Ömer Demir fiyatlar arasında uçurum olduğunu belirtti. Öte yandan konuya ilişkin konuşan Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu ise, fahiş zam yapan perakende şirketlerinin ifşa edilmesi gerektiğini belirtti. Ağaoğlu ayrıca tespit edilen mağazaların kapatılması gerektiğini ve ısrarında hapis cezası uygulanmasının gerektiğini söyledi. İşte Türkiye Ziraat Odaları Birliği İstanbul İl Koordinasyon Kurul Başkanı Ömer Demir ve Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu'nun açıklamaları...


Geri Dön