25 / 07 / 2024

marmaray elektromanyetik alan

marmaray elektromanyetik alan

Marmaray'ın elektromanyetik alanı temiz çıktı. Marmaray'da yapılan elektromanyetik alan ölçümlerinde, ortam değerlerinin en az 0,15 volt/metre, en fazla 9,54 volt/metre olduğu tespit edildi...

Altınok Öz: Marmaray'da Kartal halkı mağdur olmasın!

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, yapımı devam Marmaray projesinin inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Yetkililerden bilgi alan Başkan Altınok Öz, çalışmalar sırasında Kartal halkının mağdur olmaması için önlemlerin alınmasını istedi.

Kadıköy Belediyesi, baz istasyonlarına elekromanyetik ölçüm yapabilecek!

Kadıköy Belediyesi, elektronik haberleşme cihazlarından (baz istasyonları) kaynaklanan elektromanyetik alan ölçümlerini gerçekleştirebilmek amacıyla Ölçüm Yetki Belgesi almaya hak kazanarak yerel yönetim olarak bir ilke daha imza attı.

Yenikapı’da 60 bin metrekarelik alan yıkılıyor!

Bakanlar Kurulu Kararı ile ‘yenileme alanı’ ilan edilen ve Yenikapı Marmaray İstasyonu ile sahil yolu arasındaki 60 bin metrekarelik bölgenin çehresi de sil baştan yenileniyor.

Söğütlüçeşme Marmaray AVM için düğmeye basıldı!

Devlet Demiryolları İşletmesi 1. Bölge Müdürlüğü, İBB Meclisi’nden planlarda“Söğütlüçeşme Tren İstasyonu Alanı” olan yaklaşık 22 bin metrekarelik sahanın “Marmaray İstasyonu ve Demiryolu Viyadük Altı Ticaret Alanı” olarak değiştirilmesini teklif etti.

Marmaray'a AVM yapılması gündemde!

Devlet Demiryolları İşletmesi 1. Bölge Müdürlüğü, İBB Meclisi’nden planlarda“Söğütlüçeşme Tren İstasyonu Alanı” olan sahanın “Marmaray İstasyonu ve Demiryolu Viyadük Altı Ticaret Alanı” olarak değiştirilmesini teklif etti.

TCDD'den ''Marmaray'da su sızıntısı'' iddiası açıklaması!

TCDD'den yapılan yazılı açıklamada, bazı internet haber sitelerinde ve sosyal medyada yer alan "Marmaray'da su sızıntısı" başlıklı haberle ilgili kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla açıklama yapılmasına gerek duyulduğu ifade edildi.

Elektromanyetik alan ölçümü nedir?

Elektrik alanı, bir elektrik yükünün başka bir elektrik yükü üzerinde yarattığı çekme veya itme kuvveti etkisi olarak tanımlanıyor. Peki, elektromanyetik alan ölçümü nedir? Nasıl yapılır?

Elektromanyetik alanlar 7/24 izlenecek!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, baz istasyonlarından yayılan elektromanyetik alan ölçüm değerlerinin sürekli ( 7 /2 4 ) izlenmesi amacıyla yeni bir projeyi hayata geçirdi...

Operasyonun iddialarından biri de Marmaray'ın üstüne yapılacak otel!

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, büyük risk yaratmasına karşın, Marmaray Metro hattı üzerine otel yapılmasına izin verdiği suçlamasıyla karşı karşıya. Alan Sirkeci Garı’nın arka tarafında 4 ada 1 parselde yer alan arazi....

Gebze-Halkalı arası Marmaray'la 185 dakikadan 105 dakikaya düşecek!

Hürriyet gazetesi'nin haberine göre; Marmaray Projesi'ni de içine alan Gebze-Halkalı arasındaki 76 kilometrelik demiryolu hattının tamamlanmasıyla iki hat arasındaki mesafe 185 dakikadan 105 dakikaya düşecek.

Marmaray'ın elektromanyetik alanı temiz çıktı!

Marmaray'ın elektromanyetik alanı temiz çıktı. Marmaray'da yapılan elektromanyetik alan ölçümlerinde, ortam değerlerinin en az 0,15 volt/metre, en fazla 9,54 volt/metre olduğu tespit edildi...

Sokaklardaki baz istasyonunun ölçüm değeri e-Devlet'ten görülebilecek!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 4 Kasım Pazartesi gününden itibaren isteyen herkesin e-Devlet üzerinden kendilerine en yakın baz istasyonunun elektromanyetik alan ölçüm değerini takip edebileceğini bildirdi....

Marmaray metro projesi!

Marmaray metro projesi, 29 Ekim 2013 tarihinde Üsküdar'da gerçekleştirilen tören ile açıldı. Marmaray projesi, Asya ile Avrupa arasında, denizin altından kesintisiz demiryolu ulaşımı sağlayacak, dünyanın alanındaki önemli projelerinden biri...

marmaray elektromanyetik alan Haberi

marmaray elektromanyetik alan

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 25 Kasım 2013 tarihinde, Marmaray'ın Ayrılık Çeşmesi-Kazlıçeşme arasında bulunan batırma tüp ve yaklaşma tünellerini kapsayan 13,6 kilometrelik kesimindeki 5 istasyon, yolcuların bulundukları yerler, trenlerin içi ve tünellerde olmak üzere  52 noktada elektromanyetik alan ortam ölçümleri yaptı.


Ölçümler sonucunda, Marmaray'daki elektromanyetik alan ortam değerlerinin, Elektronik Haberleşme Cihazlarından Kaynaklanan Elektromanyetik Alan Şiddetinin Uluslararası Standartlara Göre Maruziyet Limit Değerlerinin Belirlenmesi, Kontrolü ve Denetimi Hakkında Yönetmelik'le belirlenen 10 volt/metre değerinin altında, bir başka ifadeyle "kabul edilebilir" değerler içinde olduğu belirlendi.


Marmaray'da yapılan elektromanyetik alan ölçümlerinde, ortam değerlerinin en az 0,15 volt/metre, en  fazla 9,54 volt/metre olduğu tespit edildi.


- Türkiye daha hassas


Tüm dünyada, elektromanyetik alan maruziyetinin insan sağlığına etkilerine ilişkin tartışmalar, baz istasyonlarının yagınlaşmasıyla gündeme...