25 / 07 / 2024

marmaray projesi kazıları

marmaray projesi kazıları

Çalışmalarda sona yaklaşılan Yenikapı'da 40 bin eser 36 gemi gün yüzüne çıkarıldı...

Bakırköy-Kirazlı Metrosu'nun tünel kazıları tamamlandı! 1 yıl içinde açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nın tünel kazılarının tamamlandığına dikkat çekti ve çalışmaların 1 sene içinde megakent İstanbul'a yeni bir hat daha kazandıracak olma heyecanıyla aralıksız sürdürüldüğünü belirtti. 

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy projesi 15 soruda tüm detaylarıyla!

Hayata geçirdiği projelerle çok konuşulan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yeni projesi Avcılar Firuzköy'ün ayrıntılarını tek tek açıkladı. İşte Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy projesi 15 soruda tüm detaylarıyla...

Narlıdere Metrosu'nun tünel kazıları tamamlanıyor!

Bornova-Narlıdere arasında inşa edilen metro inşaatının tünel kazıları büyük ölçüde tamamlandı. Çalışmalarda tünel uzunluğu 10 bin 746 metreye ulaştı. 

İzmir Narlıdere Metrosu'nda tünel kazılarının yüzde 78.37'si tamamlandı!

İzmir Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattında tünel kazılarının yüzde 78.37'si tamamlandı. Böylece, Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattında önemli bir eşik daha geçildi. 

Konak'ta yapılan define kazıları mecliste konu oldu!

İzmir'in Konak ilçesinde bulunan ve kamulaştırılan bazı binalarda yapılan define kazıları meclis gündemine taşındı..

Hisar Arkeopark Projesi için kamulaştırma!

Bursa'nın kurulduğu Hisar bölgesindeki arkeolojik kazılar kapsamında devam eden Hisar Arkeopark Projesi için 3 ve 15 bina kamulaştırıldı.

Aspendos kazılarında 2 bin yıllık dükkanlar ortaya çıktı!

Antalya'nın Serik ilçesinde yer alan Aspendos Antik Kenti kazılarında 2 bin yıllık dükkan ve depolar ortaya çıkarıldı.

Mebuskent projesi Ankaralıların ilgi odağı oldu!

Mebuskent projesi, Ankaralıların ilgi odağı oldu. Batıkent Çakırlar bölgesi Karacakaya mevkiinde yer alan projede 332 müstakil villadan yüzde 70’i satıldı.

Yeni Yapı Alibeyköy Projesi satışları ne zaman?

Yeni Yapı İnşaat imzasına sahip Yeni Yapı Alibeyköy Projesi 362 konut ve 12 ticari üniteden meydana geliyor. Peki Yeni Yapı Alibeyköy Projesi satışları ne zaman?

Nef Bodrum projesi satışları!

100 bin metrekarelik arsa alanı üzerinde yükselen Nef Bodrum projesi satışları devam ediyor. Projede 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1'ler bulunuyor.

Taisei Corporation ve Mitsubishi Electric Marmaray Projesi’nde birleşti!

Taisei Corporation, Asya ile Avrupa’yı denizaltından birbirine bağlayan ve dünyanın en derin batırma tüp tüneline sahip Marmaray Projesi’nde dünya otomasyon devi Mitsubishi Electric ile gücünü birleştirdi.

Kameroğlu İnşaat Beylikdüzü Projesi satışları!

Kameroğlu İnşaat Beylikdüzü Projesi tamamı konut, rezidans, mağaza, otel ve hastaneden oluşacak. Proje Kameroğlu İnşaat imzasıyla yükseliyor. Kameroğlu İnşaat Beylikdüzü Projesi satışları tarihlerini haberimizde bulabilirsiniz...

Kiptaş Çatalca konut projesi satışları 2016!

Kiptaş Çatalca konut projesi satışları 4 Aralık'ta başladı. Kiptaş Çatalca Konutları projesinde ikamet etme ve konut alacak kişinin başka evi olmaması şartı aranıyor...

marmaray projesi kazıları Haberi

marmaray projesi kazıları
Marmaray projesi kapsamında Yenikapı'ya Kasım 2004'te ilk kazma vurulmuştu. Kazılar ilerleyip çok sayıda tarihi eser çıkamaya başlayınca arkeolojik kazılara geçildi.Bitme aşamasına gelen çalışmalarda metro alanında yüzde 10'luk bir kazı çalışması kaldı. Kazılar esnasında 40 bin eser çıkarıldı. Marmaray kazı alanında 13, metro kazı alanında 22 ve trafo alanında 1 adet olmak üzere 36 gemi bulundu. Eserler sergilenmek üzere Arkeoloji müzesine...