04 / 05 / 2024

marmaray üsküdar tarihi eser

marmaray üsküdar tarihi eser

Marmaray çalışmalarında yapılan arkeolojik kazılarda 35 binin üzerinde tarihi eser ile 13 batık gemi çıkarıldı. Marmaray tarihi eserleri kurulacak arkeo parkta ve Marmaray müzesinde sergilenecek...

Üsküdar Belediyesi 27 milyon TL'ye parsel satıyor!

İstanbul'da tarihi ilçelerinden biri olan Üsküdar'da seçimlerin yaklaşması ile belediye bazı parselleri satışa çıkardı.

Üsküdar Belediyesi'nden büyük fırsat: 16 konut satacak! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

İstanbul İli, Üsküdar Belediye Başkanlığı, Üsküdar Ümraniye'de yer alan 16 adet konut için satış ihalesi düzenliyor.

Üsküdar'daki 5 katlı köşk icradan satışa çıkarıldı!

T.C İstanbul Anadolu 10. İcra Dairesi, Üsküdar Hacı Hesna Hatun Mahallesi'nde yer alan 5 katlı tarihi köşkü icradan satışa çıkardı.

Üsküdar Selimiye Hamamı restorasyonu tamamlandı! 

Üsküdar'da bulunan tarihi Selimiye Hamamı'nda restore çalışmaları tamamlandı. 3 yıl süren çalışmanın ardından hamam Nevmekân Selimiye'ye dönüştürüldü.

Üsküdar Belediyesi'nce restore edilen tarihi yapılar mecliste!

Üsküdar Belediyesi tarafından restore edilen tarihi yapılara dair çeşitli veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Üsküdar'daki Selimiye Hamamı millet kütüphanesi olacak!

Üsküdar'da bulunan tarihi Selimiye Hamamı, millet kütüphanesi olarak hizmet verecek. Tarihi hamamın restorasyonu tamamlanıyor.

Üsküdar'da tarihi sarnıca kepçe!

İstanbul'da, tarihi sarnıçların bulunduğu alanda, alınan karara uyulmayarak denetim olmadan kepçeyle çalışmalara başlandı. Üsküdar'da iki adet tescilli sarnıcın bulunduğu alana iş makineleriyel izinsiz girildi.

Üsküdar Meydanı yeni görünümüne kavuşuyor!

Marmaray çalışmaları nedeniyle 2004'ten beri şantiye halinde kalan Üsküdar Meydanı yeni görünümüne kavuşuyor...

Üsküdar-Sancaktepe Metro Hattı 2. kısımda son durum!

Üsküdar - Ümraniye - Çekmeköy / Sancaktepe Metro Hattı 2. kısım çalışmaları devam ediyor. İnşaat çalışmaları devam eden metro hattında açılış tarihi netleşmedi. 

Üsküdar'a 3 katlı çarşı geliyor!

Tarihi Yarımada'nın karşısında yer alan Üsküdar'da yeni meydan inşası için düğmeye basıldı. Hakimiyeti Milliye Caddesi üzerinde bulunan, eski belediye binası ve yapıların yıkılmasıyla gerçekleşecek yeni meydanın ismi "Mimar Sinan Meydanı" olarak belirlendi.

Üsküdar'da 17.8 milyon TL'ye icradan satılık 2 gayrimenkul!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Burhaniye Mahallesi Tunuslu Mahmut Paşa Mevki'nde yer alan 2 adet tarihi ev vasıflı gayrimenkul toplamda 17 milyon 825 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Üsküdar Meydanı yeni yüzüyle görücüye çıkacak!

İstanbul'da iki yakayı birleştiren Marmaray’ın inşasıyla yıllardır meydan olma özelliğini kaybeden Üsküdar Meydanı, yeniden tasarlanıyor.

Üsküdar'da 16 milyon TL'ye icradan satılık turistik tesis!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Salacak Mahallesi'nde yer alan turistik tesisi 16 milyon 100 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı.  Satışa konu olan gayrimenkulün ilk ihale tarihi 26 Şubat 2018 tarihinde gerçekleşecek. 

marmaray üsküdar tarihi eser Haberi

marmaray üsküdar tarihi eser


Marmaray tarihi eser!


İstanbul Arkeoloji Müzesi Müdürü Zeynep Sezin Kızıltan, Marmaray kazılarında ortaya çıkarılan tarihi eserlerie ilgili olarak 13 metrelik bir kültür dokusuna ulaşıldığını ifade etti.


Marmaray çalışmaları sırasında Osmanlı döneminin yanı sıra Bizans (Doğu Roma) İmparatorluğu’nun önemli bir liman kalıntısına ve onun altında da kent tarihini yaklaşık 8 bin yıl geriye götürecek neolitik tabakaya ulaşıldı. Bunlar İstanbul açısından oldukça önemli bir kent arşivi oluşturuyor ve bilim dünyasının da buraya yönelmesini sağlıyor.

Marmaray projesinin önemli 3 istasyonu kentsel ve arkeolojik SİT alanında kalıyor. Bu nedenle bu alanlarda kazılar İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü başkanlığı tarafından gerçekleştirildi. Kültür Bakanlığı'ndan alınan izinlerle Üsküdar’da, Sirkeci’de 4 ayrı noktada ve en büyük istasyon olan Yenikapı’da, 2004 yılından itibaren arkeolojik kazılar yürütüldü.


Marmaray çalışmalarında yapılan arkeolojik kazılarda 35 binin...