18 / 05 / 2024

Marmaris Orhaniye imar

Marmaris Orhaniye imar

Muğla'da yer alan Marmaris' in Orhaniye köyünde tarihi Bizans kilisesinin de yer aldığı arkeolojik SİT alanı içindeki marina ve otelin genişletilmesine Danıştay' dan red kararı çıktı

İstanbul Beşiktaş'taki 19 bin metrekarelik eski kışla arazisi konut imarına açıldı! 5 katlı binalar yapılacak!

2. Abdülhamit tarafından yaptırılan Beşiktaş’taki Orhaniye Kışlası sınırları içindeyken 2018'de azınlık vakfına devredilen, Musevi Mezarlığı’nın ve Yıldız Parkı’nın ortasında yer alan 19 bin metrekarelik arazi, resmen konut imarına açıldı. İşte ayrıntılar...

Marmaris Kumlubük’ün imar izni kaldırıldı mı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Marmaris Kumlubük’ün statüsünün değiştirildiğini, koruma alanı kapsamından alındığını, yüzde 5 olan imar izninin de kaldırıldığını belirtti. 

Ali Öztunç'tan Marmaris Kumlubük imar açıklaması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, yaptığı açıklamada Marmaris Kumlubük’ün "imara açılarak 3 milyar TL'lik rant yaratıldığını" iddia etti...

Martı GYO'nun Marmaris Orhaniye Marinası 49 yıllığına tahsis edildi!

Martı GYO'nun portföyünde yer alan Muğla Marmaris Orhaniye Marina'ya ait değerleme raporu yayınlandı. 

Marmaris'te 30 bina yıkılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imar barışı affından faydalanamayan Muğla’nın Marmaris ilçesi Bozburun, Selimiye ve Söğüt Mahallelerinde kaçak 30 binanın yıkımı için harekete geçti. Bina sahipleri yıkımların hiç değilse salgın sonuna bırakılmasını talep etti.

Martı GYO Marmaris Orhaniye Marina revize değerleme raporu yayınlandı!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın şirket portföyünde yer alan Muğla Marmaris Orhaniye Marina'ya ait değerleme raporu Sermaye Piyasası Kurulu'nun talebi doğrultusunda revize edildi ve yayınlandı. 

Martı GYO Marmaris Orhaniye Marina değerleme raporu!

Martı GYO'nun portföyünde yer alan Marmaris Orhaniye Marina Değerleme Raporu kamuoyunun bilgisine sunuldu.

Marmaris'te imar barışı talebi!

Marmaris ilçesinde 3 mahallenin sakinleri, 2018 yılından sonra inşa edilen yapıların imar barışına dahil edilmesini ve mahallelerine imar planı getirilmesi için talepte bulundu.

Martı GYO Muğla Marmaris Orhaniye Marina değerleme raporu!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Muğla Marmaris Orhaniye Marina değerleme raporunu yayınladı...

Martı GYO Marmaris Orhaniye Marina revize değerleme raporu!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Muğla Marmaris Orhaniye Marina revize değerleme raporunu yayınladı...

Martı GYO Orhaniye Marina değerleme raporu!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Muğla Marmaris Orhaniye Marina'ya ait değerleme raporunu yayınladı. 

Marmaris'te yeni yapılara 3 kat sınırı!

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar İçmeler mahallesinde hayata geçirilecek projeleri vatandaşlarla bir araya gelerek anlattı. Başkan Acar bazı turistik tesis alanlarının imar planları 5 kat iken 3 kata düşürüldüğünü açıkladı.

Marmaris Orhaniye Marina değerleme raporu yayınlandı!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Marmaris Orhaniye Marina değerleme raporu yayınlandı.

Marmaris Orhaniye imar Haberi

Marmaris Orhaniye imar

İmar planı değişiklikleriyle devam eden çevre yağmasını engellemek isteyen çevreciler bir kez daha mahkemeden zaferle çıktılar. Marmaris'in Orhaniye Köyü'ndeki Martı Marina ve bünyesindeki otelin büyütülmesini öngören revizyon imar planı değişikliğiyle ilgili yerel mahkemenin aldığı iptal kararı Danıştay'dan tarafından da onandı. 


ÇEVRECİLER VE KÖYLÜLER EL ELE 


Muğla İl Özel İdaresi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca, Martı Marina ve bünyesindeki otelin büyütülmesini öngören revizyon imar planının kabul edilmesi üzerine çok sayıda köylü ve çevreci yargıya başvurdu. Muğla 2. İdare Mahkemesi'de, Muğla İl Özel İdaresi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aleyhine kararın iptali için dava açıldı. Mahkeme, yaklaşık 2 yıl önce, "Sahil şeritlerinde yapılacak yapılar, kıyı kenar çizgisine en fazla 50 metre yaklaşabilir" hükmüne aykırı olduğu gerekçesiyle plan değişikliği kararını iptal etti. Bunun üzerine...