19 / 05 / 2024

Marmaris yıkım 2015

Marmaris yıkım 2015

Marmaris Belediye Başkanı ALİ ACAR, ilçedeki 5 bin bina ile 35 otele yıkım kararı verildiği yönündeki haberlerin çarpıtıldığını belirtti. Acar, Marmaris’te yoğun şikayetler nedeniyle belediyenin kilitlendiğine dikkat çekti.

Marmaris Belediye Binası'nın yıkım çalışmaları başlıyor!

Marmaris'te depreme dayanıksız olduğu belirlenen belediye binası için yıkım kararı verildi. Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Oktay, "İzmir depremi sonrası yaptırdığımız testlerde binanın dayanıksız olduğu ortaya çıktı" diye konuştu.

Marmaris'te imara aykırı binaların yıkımı devam ediyor!

Muğla Marmaris'te imara aykırı olduğu bildirilen yapıların yıkımına devam edildi. 

Marmaris'te depreme dayanıksız otel için yıkım kararı!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan ve depreme dayanıksız olduğu belirlenen otel binası için yıkım çalışmaları başladı. 24 odası bulanan apart otelde boşaltma işlemleri başladı.

Muğla'daki 1584 kaçak yapının yıkımı tamamlanıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının denetimlerinde Muğla'daki imar barışına aykırı yapılar tespit edilip, yıkımı gerçekleştiriliyor. Bodrum, Marmaris, Milas, Ortaca ve Fethiye başta olmak üzere tüm ilçelerde belirlenen 1584 kaçak yapının yıkımı tamamlanıyor.

Çanakkale Defterdarlık Binası'nın yıkımına engel!

Çanakkale'de 2015 yılında depreme dayanıksız olduğu gerçekçesiyle boşaltılan Defterdarlık Binası'nın yıkımı bürokrasi engeline takıldı.

Şanlıurfa Eski Sanayi Sitesi'nin yıkımı ne zaman tamamlanacak?

ŞUTSO Başkanvekili Kadir Kılıçoğlu, Kentsel dönüşüm ve gelişim proje ihalesi 30 Mart 2015'te yapılan ve bugüne kadar yıkımı tamamlanamayan Şanlıurfa Eski Sanayi Sitesi'nin görüntü kirliliğine neden olduğunu söyledi.

Reza Zarrab'ın Kandilli’deki kaçak inşaatında yıkım başladı mı?

Reza Zarrab’ın Kandilli’deki kaçak inşaatı hala yıkılmadı. Boğaziçi İmar Müdürlüğü, 13 Şubat 2015’te yapı tatil tutanağı tutmuş ve savcılığa “yıkımla ilgili işlemleri sürdürülmektedir” demişti, ancak geçen sürede hiçbir yıkım işlemi yapılmadı.

Marmaris’te 5 bin binaya yıkım kararı!

Marmaris’teki 35 otel ve 500 konutun da aralarında bulunduğu 5 bine yakın bina için, imara aykırı olduğu gerekçesiyle yıkım kararı verildi.

Marmaris'teki 5 bin binaya yıkım kararı!

Marmaris Belediyesi, 1 Temmuz'dan bu yana ilçedeki kaçak yapılaşmayla ilgili çalışma başlattı. Büyükşehir yasası ile mahalleye dönüşen köyleri de kapsayan denetimlerde imara aykırı olduğu tespit edilen yaklaşık 5 bine yakın bina için yıkım kararı verildi

Marmaris'in tamamı için neden yıkım kararı alındı?

Muğla’nın Marmaris ilçesinin tamamı için yıkım kararı çıktı. 1 Temmuz’dan bu yana yürütülen çalışmalar sonrasında, alarında 35 büyük turistik otel ve 500 konutun da bulunduğu yaklaşık 5 bin bina için yıkım kararı verildi.

Kartal'daki 139 adet binanın yıkım işi ihalesi 14 Nisan'da!

İstanbul Büyük Şehir sınırları dahilinde yer alan 139 adet binanın yıkımı yapım işi ihalesi 14 Nisan 2015 tarihinde gerçekleştirilecek. Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacak...

Fatih Belediyesi'nden yıkım işi ihalesi 27 Ocak'ta!

Fatih Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü; Fatih'te yer alan yıkım kararı verilen yapıların yıkım işini 27 Ocak 2015 tarihinde ihaleye çıkarıyor. Söz konusu iş 300 günde tamamlanacak.

Etimesgut'taki ruhsatsız yapıların yıkım işi ihalesi 12 Ocak'ta!

Etimesgut Belediyesi; Etimesgut'ta yer alan ruhsatsız yapıların yıkım işini 12 Ocak 2015 tarihinde saat 10.00 'da ihaleye çıkarıyor. Söz konusu iş 180 gün sürecek.

Marmaris yıkım 2015 Haberi

Marmaris yıkım 2015

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, alınan yıkım kararlarının mevcut binaların tamamını kapsamadığını, sadece projesine aykırı olan bölümlerin uygun hale getirileceğini veya yıkılmasının gündemde olduğunu kaydetti. Marmaris’te yoğun şikayetler nedeniyle belediyenin kilitlendiğine dikkat çeken Acar, belediye görevlilerinin evleri dolaşarak insanların namahrem odalarına bile girmek zorunda kaldıklarını ifade etti.


“SÖZLERİM YANLIŞ ANLAŞILDI”

Başkan Acar, ulusal basında konu alan haberle ilgili sözlerinin yanlış anlaşıldığını vurgulayarak şöyle konuştu:

“Basına verdiğiniz röportajın kamuoyunda nasıl algılanacağı çok önemli. İmar mevzuatında belli terimler vardır. Mesela Kaçak yapı terimi var. Siz resmiyete intikal edipte herhangi bir şikayet veya olağan bir denetim esnasında mevcut tescilli bir binayı, iskanı olan bir apartmana gidip de projesine aykırı sorunları gördüğünüzde mevzuat gereği yapı tadil zabtında kaçak yapı ibaresi kullanılır. Bu...