02 / 08 / 2024

marmaris yol çökmesi

marmaris yol çökmesi

Dokuz Eylül Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Uygulamalı Jeofizik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Pınar ''Başka sıkıntılar olmadan acilen o yolun kapatılması gerekir" dedi.

Marmaris Yol Asfaltlama Makina İnşaat Nakliye Limited Şirketi kuruldu!

Marmaris Yol Asfaltlama Makina İnşaat Nakliye Limited Şirketi Beylikdüzü'nde Hüseyin Açıkgöz tarafından kuruldu.

Marmaris Bozburun'da yeni yollar açılıyor!

Marmaris Belediyesi, Bozburun Mahallesi sınırlarında imar planında yol olarak gözüken yerlerde yol açma çalışmasına başladı. Marmaris Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından sürdürülen çalışmalar en kısa sürede tamamlanacak.

Ankara Büyükesat Vadisi'ndeki yapılaşma masaya yatırıldı!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Büyükesat Vadisi'nde yaşanan ve sadece yol çökmesi olarak kamuoyuna yansıyan Büyükesat Vadisinin peşin bırakmıyor.

Marmaris'te izinsiz açılan yol mecliste!

Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Marmaris'te bulunan bir işletmenin izinsiz inşaat faaliyeti yapmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Üstündağ, sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu.

Marmaris'teki Cennet Koyu'nda izinsiz yapı çalışmaları başlatıldı!

Marmaris İlçesi yakınlarındaki Taşlıca Mahallesi, Asardibi Mevkisi'ndeki sadece denizden ulaşımın olduğu, tarihi kalıntıların da bulunduğu 1'inci derece doğal SİT alanı cennet koya, izinsiz olarak yol açılıp, yapılar için çalışma yapıldığı belirlendi.

Marmaris'te hortum dehşeti!

Muğla Marmaris'te, sağanak yağış ardından kuvvetli fırtına ile hortum büyük hasara yol açtı. Yaklaşık 50 saniye süren hortumda çok sayıda evin çatısı uçtu ağaçlar devrildi.

Çanakkale-İzmir karayolunda yol çöktü!

Çanakkale-İzmir karayolunda yol çökmesi meydana geldi.a Çanakkale-İzmir karayolunun 17'nci kilometresindeki duble yolda meydana gelen çökme nedeniyle yolun tek şeridi trafiğe kapatıldı.

Marmaris'te otellerin bahçesinde yol açma çalışması yapılıyor!

Marmaris'te otellerin bahçesinde yol açma çalışması yapılıyor. Marmaris'te imar planına göre 5 ve 4 yıldızlı otellerin bahçelerinden geçtiği tespit edilen yolun açılması için belediye ekipleri çalışma yapıyor

Gaziemir'de yol yapım çalışmaları devam ediyor!

Gaziemir 'de belediyenin geçtiğimiz günlerde yol yapım çalışması kapsamında yaptığı yağmur suyu kanalı, taşeron firma çalışanlarının kanalın içine sıcak asfalt dökmesi yüzünden kullanılamaz hale geldi.

Marmaris'te inşaat atıklarının ormanlık alanlara dökülmesine çevrecilerden tepki geldi!

Marmaris Belediyeler Birliği (Mariç-Belbir) Katı Atık Depolama Tesisi'ne giden yolda inceleme yapan çevreciler, yol kenarına ve ormanlık alana dökülmüş onlarca römork inşaat atığıyla karşılaştı. Atıkların büyük bir kısmının molozlardan oluştuğu görüldü.

Katar şeyhinin Marmaris'teki otelinde yangın çıktı!

Katar Devlet Yönetimi Kraliyet Ailesi üyesi (Emir) Şeyh Nasser Ahmed Ali Al Thani'nin, Marmaris'teki 5 yıldızlı otelinde çıkan yangın, maddi hasara yol açtı

Marmaris Albatros Marina'da yangın çıktı!

Marmaris'te Albatros Marina'da yangın çıktı. Çıkan yangın 4 yatta hasara yol açtı

Marmaris, Ula ve Datça'daki otel, koy ve adalar elde kalıyor!

Marmaris, Ula ile Datça ilçeri sınırları içinde yer alan ve 2010 yılında satışa çıkartılan 36 otel, koylar ve 3 adadan sadece 2 otel satıldı. Emlakçılar alıcıların çok düşük fiyatlar verdiği için satış olmadığını söyledi.

marmaris yol çökmesi Haberi

marmaris yol çökmesi


Dokuz Eylül Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Uygulamalı Jeofizik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Rahmi Pınar, Marmaris'te etkili olan şiddetli yağışlar sonrasında çökme meydana gelen yolun acilen trafiğe kapatılması gerektiğini bildirdi. 

     Marmaris Çevrecileri Derneği'nin daveti üzerine ilçeye gelerek incelemelerde bulunan Prof. Dr. Rahmi Pınar, daha sonra limandaki bir teknede basın toplantısı düzenledi. 

     Marmaris-Muğla karayolunun 5. kilometresi Karadere mevkisinde çöken yolda inceleme yaptığını belirten Pınar, yolda büyük bir kayma meydana geldiğini gördüklerini söyledi. 

     Çökmenin olduğu bölgede iki sorun olduğunu ifade eden Pınar, sözlerini şöyle sürdürdü: 

     ''Birincisi dere yatağının kontrol altına alınması gerekiyor. Bunun yapılıp yapılmadığını bilmiyorum. Büzler konularak dere suyunun buradan akıtılması gerekirdi. Heyelan nedeniyle mi oldu tam olarak bilmiyorum, ama incelemede büze rastladım. Eğer yok ise büyük...