16 / 05 / 2024

mars şişme ev tasarımı

mars şişme ev tasarımı

Mars’a 2030’a kadar insan göndermeye hazırlanan ABD Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), asronotların konaklayacağı bir şişme ev tasarladı. NASA mühendisleri ‘Bigelow’ adını verdikleri ilk şişme modülü Uluslararası Uzay İstasyonu’nda deneyecek.

Öğrenciler için ev ve apart kiraları belli oldu!

Üniversiteyi şehir dışında okuyan öğrencilerin ev ve apart kiraları belli oldu. Ev kiraları 300 ile en ucuz Antalya’da, 3 bin 500 TL ile en pahalı İstanbul’da iken yeme içme, elektrik ve internet dahil apartlar ise aylık 650 TL’den başlıyor.

Yapımcılar, dizi setleri için ev ve yalı bulamıyor!

Yapımcılar, dizi setleri için ev ve yalı bulmakta zorlanıyor. Geçtiğimiz yıllarda cemiyetin ünlü isimleri, evlerini dizi yapımcılarına kiralıyordu. Ancak şimdi işler değişmiş ve ödenen yüksek rakamlar bile ev/ yalı sahiplerini ikna edemiyormuş.

Türkiye'de konut fiyatlarında şişme var mı?

Özak Grubu Başkanı Ahmet Akbalık, “Paranın maliyeti ve evin değeri birlikte hesaplandığında şişme var gibi görünür. Ama firmalar finansmanı kendi sağlıyor böyle bir problem yok” dedi.

Alanya’ya 34 bin metre içme suyu hattı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü Alanya’da 18 milyon TL yatırımla 34 bin metre uzunluğunda içme suyu şebeke hattı döşüyor.

Kırşehir içme suyu isale hattı inşaat çalışmaları ne zaman tamamlacanak?

Yaşar Bahçeci, Orman ve Su işleri Bakanlığı, Devlet Su İşleri tarafından yapımı devam eden Kırşehir içme suyu isale hattı yapım çalışmalarını yerinde inceledi ve Murat Tekşut'tan bilgi aldı.

Silvan İçme Suyu Temin Projesi'nin inşaatı başladı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Silvan’ın içme suyu sistemini tamamen yenileyecek projenin startını verdi. Projeyle, Silvan’a 130 kilometre içme suyu şebekesi yapılacak.

NASA Mars için şişme ev tasarladı!

Mars’a 2030’a kadar insan göndermeye hazırlanan ABD Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), asronotların konaklayacağı bir şişme ev tasarladı. NASA mühendisleri ‘Bigelow’ adını verdikleri ilk şişme modülü Uluslararası Uzay İstasyonu’nda deneyecek.

Dereboğazı İçme Suyu Tüneli'nde ışık göründü!

Zile Dereboğazı içme suyu barajı yapım çalışmasındaki 320 metrelik tünel tamamlandı. 320 metrelik tünellin tamamlanması dolayısıyla tünel çıkışı kurdele kesildi ve kazasız belasız inşaatın tamamlanması için kurban kesildi.

Yeni içme suyu kaynakları için 3 bin 216 kilometre isale hattı döşendi!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, yeni içme suyu kaynakları için 3 bin 216 kilometre isale hattı döşendiğini belirtti. Eroğlu, Türkiye'de susuz şehir kalmaması için hedefler belirlediklerini vurguladı.

Atatürk Caddesi İçme Suyu Hattı Değişim Projesi başladı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Manavgat’ın asbestli içme suyu şebekesini değiştirmeye devam ediyor. Çalışmalar, içme suyu hattının sağlıksız asbest borulardan oluştuğu belirlenen Atatürk Caddesi’nde yoğunlaştı

Zile Dereboğazı İçme Suyu Barajı'nda son durum ne?

Zile'nin içme suyunu karşılayacak olan Zile Dereboğazı içme suyu barajı yapım çalışmasını yerinde inceleyen ve yetkililerden bilgi alan Milletvekili Celil Göçer yapılacak olan barajla Zile arıtılmış suya kavuşacak dedi.

Zile Dereboğazı İçme Suyu Barajı'nda tünel çalışmaları başladı!

Zile'nin içme suyunu karşılayacak olan Zile Dereboğazı içme suyu barajı yapım çalışması hızla devam ediyor. Baraj çalışmasında 350 metre uzunluğundaki tünel çalışmasında şuana kadar 200 metrelik tünel kazıldı.

Ordu İkizce içme suyu arıtma tesisine kavuştu!

Ordu’nun içme suyu sorunlarını çözmek amacıyla altyapı yatırımlarını tek tek hayata geçiren OSKİ, İkizce ilçesine daha temiz ve yeterli içme suyu sağlamak amacıyla başlattığı çalışmayı tamamladı.

mars şişme ev tasarımı Haberi

mars şişme ev tasarımı

Mars’a 2030’a kadar insan göndermeye hazırlanan ABD Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), asronotların konaklayacağı bir şişme ev tasarladı. 


En az 16 ay süreceği hesaplanan yolculukta uzay aracı ile taşınacak malzemenin hafif olması için çaba sarf eden NASA mühendisleri ‘Bigelow’ adını verdikleri ilk şişme modülü Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) deneyecek.



Uzaya özel uzay şirketi SpaceX’in Falcon roketi ile 8 Nisan’da gönderilecek alüminyum taşıyıcılı hafif ve dayanıklı kumaştan Bigelow modülü, ISS’in dış yüseyine eklendikten sonra kompresörle şişirilecek. 



Bigelow şişirildiğinde 3.2 metre çapında ve 3.7 metre yüksekliğinde olacak. Deneme başarılı olursa bu modülün içine 4 kişinin sığabileceği boyutlarda yeniden...