27 / 04 / 2024

marsta kurulacak koloni

marsta kurulacak koloni

Merkezi Hollanda'da bulunan " Mars One " örgütünün, 2023 'te Mars'ta kurmayı planladığı kolonide yaşamak için şimdiye kadar 100 binden fazla kişinin başvuruda bulunduğu bildirildi.

İMES'e döküm sanayi sitesi kurulacak!

Halen 165 fabrikaya yer tahsisi yapılan Gebze 6. Makine İhtisas OSB’de 15 fabrikanın katılımıyla döküm sanayi sitesi de kurulacak. OSB tamamlandığında 215 fabrikada 15 bin kişinin istihdam edilmesi planlanıyor

Gaziantep'e fıstık işleme tesisi kurulacak!

Gaziantep'e fıstık işleme tesisi kurulacak. GTB Başkanı Tiryakioğlu: "Bu tesis, gıda sanayimizin rekabet gücünü arttıracak ve sektöre önemli kazanım sağlayacak" şeklinde konuştu.

5 yeni vakıf üniversitesi kurulacak!

İstanbul'da Beykoz, Ayvansaray, Rumeli, Semerkand Bilim ve Medeniyet, Antalya'da ise AKEV üniversitesi kurulacak. Üniversitelerin kurulmasına ilişkin kanun tasarısı TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Ambarlı Limanı için Ispartakule'de terminal kurulacak!

Ambarlı Limanı'nda sorunsuz hizmet verebilmesi için Ispartakule'de bir terminal kurulacak ve E-5 ile TEM 2'şer şerit daha genişletilecek.

Ambarlı Limanı için Ispartakule'de terminal kurulacak!

Ambarlı Limanı, 8 yılda günlük 12 bin kamyon ve 124 bin ton yük trafiğine sahne olacak. Master plan taslağına göre şehrin kilitlenmemesi ve limanın sorunsuz hizmet verebilmesi için Ispartakule’de bir terminal kurulacak ve limana demiryolu çekilecek.

Çevre Koruma için 3 ayrı denetim birimi kurulacak!

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde hafriyat, inşaat atıkları, egzoz gazı emisyonu ve bitkisel atık yağlar konularında 3 ayrı denetim birimi kurulacak.

Türkiye'de tablet üretim tesisi kurulacak!

Milli Eğitim Bakanlığı ( MEB ), gelecek yıl öğrencilere dağıtılacak tablet bilgisayarların, Türkiye'de kurulacak bir tesiste yerli üretiminin yapılması için son hazırlıklarını yapıyor.

Yaşar Kemal’in adı Maltepe’de kurulacak kültür merkezine verilecek!

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Türk edebiyatının dev çınarı Yaşar Kemal’in vefatından ötürü üzüntülerini dile getirerek, Maltepe’de kurulacak kültür merkezine Yaşar Kemal’in adının verileceğini açıkladı

Kanal İstanbul çevresine kurulacak şehrin nüfusu 500 bine çekildi!

Kanal İstanbul projesinin çerçevesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirilen toplantıda netleşti. 1.2 milyon nüfuslu planlanan kanal çevresinde kurulacak şehir, Erdoğan'ın 'Kalabalık olmasın' uyarısı üzerine 500 bin kişiye çekildi.

Şanlıurfa'ya Ekolojik Kadın Köyü kurulacak!

Şiddet mağduru kadınlarla çocukları için Şanlıurfa'da ekolojik tarım köyü kurulacak. Köyde meslek kursları ve rehabilitasyon imkânı da sunulacak..

Şehr-i Samsun projesi 1.150 dönüm alan üzerinde kurulacak!

1.150 dönüm alan üzerinde kurulacak olan Şehr-i Samsun projesinde 100 dönüm meydan, finans merkezleri, kanal samsun, tiyatro-kongre binaları, kütüphane, bilim merkezi, gezi-spor ve oyun alanlarının yanı sıra 10 bin kişilik cami bulunacak.

Bayrampaşa'ya hayvan toplama merkezi kurulacak!

Bayrampaşa Şehir Parkı'na "Hayvan Toplama ve Rehabilitasyon Merkezi" kurulacak. Hayvan Toplama Rehabilitasyon Merkezi ile bunlara hizmet verecek Veteriner İşleri İdari Tesis Binası için İmar Komisyonu ve ilgili kurumlar, olumlu görüş belirtti.

Te-Mapol Polimer Plastik kurumsal yönetim komitesi kurulacak!

Te-Mapol Polimer Plastik ve İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş. Kamu Aydınlatma Platformu'na açıklama yaptı. Te-Mapol Polimer Plastik ve İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş'nin kurumsal yönetim komitesi kurulacak.

marsta kurulacak koloni Haberi

marsta kurulacak koloni



Mars'a yerleşmek için 100 binden fazla başvuru yapıldı. Kar amacı gütmeyen örgütün açıklamasında, nisan ayından bu yana 100 farklı ülkeden 100 binden fazla astronot adayının projeye katılmak için başvurduğu belirtildi.


Kızıl Gezegen'e yerleşmek isteyenler arasında 19 ila 34 yaşlarında 11 Türk vatandaşı da bulunuyor.


Örgüt yetkilileri, başvuranlar arasında Çinliler ile Amerikalıların büyük çoğunlukta olduğunu belirtti.


Önce başvuru ücretini ödeyen astronot adayları, daha sonra kendilerini tanıtmak için hazırladıkları 1 dakikalık videoyu Mars One örgütünün internet sitesine yüklüyor.


Başvuru ücreti, kişi başına düşen gayrisafi milli hasıla oranına göre ülkelere göre 5 dolarla 73 dolar arasında değişiklik gösteriyor. Başvuru ücreti, ABD için 38 dolar, Meksika için ise 15 dolar olarak belirlendi.


Örgütün 24 astronot adayının seçileceği 2 yıllık eleme süreci, reality şov olarak televizyondan yayımlanacak. İsteyenler, geleceğin...