10 / 05 / 2024

Maslak demokrasi müzesi açılışı

Maslak demokrasi müzesi açılışı

İBB Kültür A.Ş.'nin 15 Temmuz darbe girişimini unutturmamak için hayata geçirdiği "15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi"nin çalışmaları başlıyor.

Kenan Evren'in Beyazevi'nin yerine inşa edilen bina, konuk evi ve demokrasi müzesi olacak!

Marmaris'te 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in 17 yıl yaşadığı "Beyazev" isimli lüks villasının yerinde hayata geçirilen bina, şehit yakınlarıyla gaziler için konuk evi ve demokrasi müzesi oluyor.

Beştepe'ye 15 Temmuz Demokrasi Şehitler Müzesi inşa ediliyor! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin karşısına 15 Temmuz Demokrasi Şehirler Müzesi inşa ediliyor. 

Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nde sona gelindi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin yapım çalışmalarında sona gelindiğini açıkladı. Soylu, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda videoya da yer verdi.

Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin inşaatı tam gaz!

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy yaptığı açıklamada Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin yapımı için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Adnan Menderes'in şahsi eşyalarının yer alacağı Adnan Menderes Demokrasi Müzesi ve rekreasyon alanının inşaatında sona gelindi.

15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi açıldı!

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde inşa edilen 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi açıldı.

Kahramankazan 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi açılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığınca 15 Temmuz hain darbe girişiminde yaşananları gelecek kuşaklara aktarmak üzere yapılan "Kahramankazan 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi" 16 Temmuz'da ziyarete açılacak..

Kahramankazan'da 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi açılacak!

Kahramankazan'da inşa edilen "15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi" hizmete açılacak. Müze toplam 3 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olacak.

15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi'nde sona yaklaşıldı! 

15 Temmuz darbe girişimi sırasında 4’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkacak F-16’ları engellemeye çalışırken 9 şehit, 92 gazi veren Kahramankazan’da yapımı süren 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi’nde sona yaklaşıldı.

Gaziantep 15 Temmuz Demokrasi Müzesi açıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Gaziantep 15 Temmuz Demokrasi Müzesi hizmete açıldı. Vali Ali Yerlikaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin açılış törenine katıldı.

15 Temmuz Müzesi'nin inşaatı Haziran'da başlayacak!

15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası yaşanan demokrasi mücadelesinin diğer nesillere aktarılması için inşa edilecek "15 Temmuz Müzesi"nin mimari projesi belli oldu. İnşaatının Haziran'da başlaması planlanan proje 2018 sonunda açılacak.

15 Temmuz Müzesi kuruluyor!

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından yaşanan demokrasi mücadelesinin yeni nesillere aktarılması için ’15 Temmuz Müzesi’ kuruluyor

Kazan'da 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi kuruluyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığınca FETÖ'nün darbe girişimi sonrası yaşanan demokrasi mücadelesinin yeni nesillere aktarılması için yapılacak ilk "15 Temmuz Müzesi" 10 bin metrekare alanda kurulacak.

Maslak demokrasi müzesi açılışı Haberi

Maslak demokrasi müzesi açılışı

İBB Kültür A.Ş.'nin 15 Temmuz darbe girişimini unutturmamak için hayata geçirdiği "15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi"nin çalışmaları başlıyor. 



Gecenin izlerini taşıyacak her türlü objenin yer alacağı müze 1200 metrekarelik parkın içinde Maslak'ta kurulacak HT İstanbul İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş., 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminde şehit olan vatandaşlarımızın hatıralarını yaşatmak, yeni nesillere Türkiye'nin demokrasi yolunda atlattığı büyük badireyi, ödediği bedeli ve çektiği acıları unutturmamak için "15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi" kuruyor. Maslak Hacıosman'da 1200 metrekarelik alanda Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nün olduğu bölgeye kurulacak müzede milli iradeye sahip çıkmak amacıyla darbeye direnirken hayatını kaybeden şehitlerin aileleriyle gerçekleştirilecek röportajların yanı sıra yaralanan veya kendini vatanı için korkusuzca siper etmiş vatandaşlarımızla yapılacak söyleşiler de yer alacak. 



EZİLEN ARABALAR MÜZEDE 

Müzede tankları durdurmak...