18 / 05 / 2024

master plan hakkında bilgi

master plan hakkında bilgi

Bir şehir için hazırlanıp uygulanan master plan nedir? Yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Yeni yasayla devlet konuta el mi koyuyor? Kentsel dönüşüm yasası hakkında tüm detaylar!

Kentsel dönüşüm yasası ile ilgili sosyal medyada “Bu bir mülksüzleştirme planı” yorumunu yapan da bulunuyor, “Bu yasayla sorun çözülür” diyenlerde. Peki ueni yasayla devlet konuta el mi koyuyor? İşte kntsel dönüşüm yasası hakkında tüm detaylar...

Manisa Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk hakkında kaçak yapı soruşturması!

Manisa’nın Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk hakkında ‘Orman arazisine kaçak kongre merkezi’ yaptığı için soruşturma izni veren İçişleri Bakanlığı, bu seferde imar planında yol şeklinde görülen alan üzerine kaçak balıkçı dükkanları inşa ettirdiği sebebiyle 2'ci kez soruşturma izni verdi.

İmar Planı Değişikliğine Dair Değer Artış Payı Hakkında Yönetmelik!

İmar Planı Değişikliğine Dair Değer Artış Payı Hakkında Yönetmelik bugünkü 31245 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Kanun kapsamında tarımsal amaçlı arazi kullanım plan ve projelerine aykırılık durumunda uygulanan yaptırımların caydırıcı hale getirilmesi planlanıyor.

Akiş GYO Beykoz projesi imar planı iptal davasında son durum!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Beykoz projesi imar planı hakkında açıklama yaptı.

Finansal Kiralama Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Finansal Kiralama, Faktoring Ve Finansman Şirketlerince Uygulanacak Tekdüzen Hesap Planı Ve İzahnamesi Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi...

Akiş GYO'dan Beykoz projesi imar planı hakkında açıklama!

AKİŞ Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Beykoz projesi imar planı hakkında açıklama yaptı. 

Doğuş GYO Maslak imar planı davasında hukuki süreç devam ediyor!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) 3 Kasım 2015 tarihli ÖDA 1/1000 Ölçekli Maslak ve Çevresi Uygulama İmar Planı'nın iptali talebi davası hakkında açıklama yaptı.

Doğuş GYO Maslak imar planı davası hakkında bildiri yayınladı!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Doğuş GYO Maslak imar planı davası hakkında bildiri yayınladı.

Antalya'nın ulaşım master planında sona gelindi!

Antalya'nın 19 ilçesi için hazırlanan ulaşım master planında son aşamaya gelindi. Plan için ön izinlerin alındığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ulaşımın anayasası olacağını söyledi.

Havzaların master planı çalışmasında sona gelindi!

Türkiye'deki 25 su havzası için "master planı raporu" hazırlanması çalışmalarının, bu yıl tamamlanması hedefleniyor.

Menderes Türel’den Bisiklet Yolu Master Planı müjdesi!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türe yaptığı açıklamada kent merkezinde birbiriyle bağlantılı, kesintisiz bisiklet yolları oluşturmak üzere bir master planı hazırlığında olduklarını söyledi.

İzmir'in deprem master planı güncellenmeli!

Doğal Afetlerde Kadınlar Çalıştayı'nda İzmir'in afet planı ile ilgili üç önemli adım için değerlendirmeler yapıldı. İzmir Kent Konseyi Başkanı Çağrı Gruşçu, 18 yıl önce hazırlanan İzmir'in deprem master planının bir an önce güncellenmesi çağrısında bulundu.

master plan hakkında bilgi Haberi

master plan hakkında bilgi

Master plan nedir?

Master plan, kelime anlamı olarak "Temel plan" bir diğer deyişle "Ana plan" anlamına geliyor. Master planlar, uzun vadeli ve geniş çaplı olarak şehrin imarlı bir şekilde gelişmesine ilişkin hazırlanan ve uygulanması esas alınan planlar olarak karşımıza çıkıyor.


Söz konusu planlar, gelişimin ve değişimin mümkün olduğu hemen her konuda yapılabiliyor. Master planlar, çalışıldıkları alanlara göre değişkenlik gösterebiliyor.


Master plan çeşitleri

* Turizm Master Planı,

* Tarım Master Planı,

* Eğitim Master Planı,

* Ekonomi Master Planı,

* Dış Mekanlara Yönelik Master Planlar gibi..


Yol gösterici yapısı olan master planlar ile bir şehrin uzun vadede gelişme şeklini gösteriyor.


Master plan örneği

* İstanbul İli Tarım Master Plan örneği


İstanbul İli Tarım Master Planı TCP/TUR/8924 “İl Tarım ve Kırsal Kalkınma Master Planlarının Hazırlanmasına Destek Projesi” kapsamında  Tarım ve Köyişleri Bakanlığı İstanbul...