04 / 05 / 2024

Mavi Akım kapasitesi

Mavi Akım kapasitesi

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Mavi Akım'ın kapasitesi de artacak. Türkiye ile Rusya, Mavi Akım Boru Hattı'nın kapasitesinin 19 milyar metreküpe çıkarılması konusunda anlaştığı öğrenildi.

Türk Akımı'nda inşaat bu yaz başlayacak!

Rus enerji şirketi Gazprom'un Türk Akımı projesinde boru hattının inşasına bu yaz başlayacağı bildirildi.

Türk Akımı'nın arazisi için şirket atanacak!

Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesi kapsamında gerekli arazi edinimi çalışmalarını yürütmek üzere bir kamu kuruluşu, arazi hakları kuruluşu olarak atanacak. Karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

Kuzey Akımı 2 inşaatı 2018'de başlayacak!

Nord Stream Ticari Müdürü Reinhard Ontid 2018 yılında Kuzey Akımı-2’nin iki ek hattının inşaatının başlayabileceğini açıkladı.

Türk Akımı inşaatı yılın ikinci yarısında başlıyor!

Gazprom Yönetim Kurulu Üyesi Oleg Aksyutin, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinin inşaatının ikinci yarısında başlayacağını açıkladı.

Gazprom, Türk Akımı'nın ikinci hattı için Allseas ile anlaştı!

Rus enerji şirketi Gazprom ile İsviçreli Allseas şirketi arasında, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinde ikinci hattın inşa edilmesi için anlaşma sağlandı.

Kadir Albayrak'a Türk Akımı bilgilendirmesi!

Türkiye Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu arasında imzalanan Türk Akımı Doğal Gaz Boru Hattı Projesinin Deniz ve Kıyıköy bağlantısından sorumlu şirket yetkilileri Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ı proje hakkında bilgilendirdi

Putin'den Türk Akımı projesi anlaşmasına onay!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesine ilişkin anlaşmayı onayladı.

Türk Akımı kardeş projesine dönüşebilir!

Uzmanlar, Türk Akımı projesinin Makedonya, Arnavutluk, Kosova ve Bosna Hersek güzergahıyla ‘kardeşlik projesine' dönüşebileceğini söyledi. Türkiye-AB işbirliğinin ise gazın AB'ye giriş noktası olan Hırvatistan üzerinden gelişebileceğini belirtiliyor.

Federasyon Konseyi, Türk Akımı anlaşmasını onayladı!

Rusya parlamentosunun (Duma) üst kanadı Federasyon Konseyi, Türk Akımı anlaşmasını onayladı. Projenin her iki hattı da 2019 sonunda hizmete girecek.

Rusya, Türk Akımı anlaşmasını onayladı!

Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi, Türk Akımı anlaşmasını onayladı. Projenin her iki hattı da 2019 sonunda hizmete girecek.

Türk Akımı projesinde anlaşma 1 Şubat’ta!

Rusya Federasyon Konseyinin, Türk Akımı’na ilişkin kabul edilen anlaşmanın, 1 Şubat’taki konsey gündemine alındığı belirtildi.

Türk Akımı anlaşması kabul edildi!

Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesine ilişkin anlaşma, Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma’da kabul edildi.

Türk Akımı'na 42 milyar ruble yatırım yapılacak!

Rus enerji şirketi Gazprom, Türk Akımı boru hattının inşası için 2017'de 42 milyar rublelik (yaklaşık 700 milyon dolar) yatırım yapılacak.

Mavi Akım kapasitesi Haberi

Mavi Akım kapasitesi

Türkiye ile Rus enerji firması Gazprom'un, Mavi Akım Boru Hattı kapasitesinin yıllık 16 milyar metreküpten, 19 milyar metreküpe çıkarılması konusunda anlaştığı öğrenildi.


AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın bugün Rusya’da gerçekleştirdiği temaslar kapsamında, Türkiye’nin Rusya’dan yıllık 16 milyar metreküp doğalgaz ithal ettiği Mavi Akım’ın kapasitesinin 19 milyara çıkarılması konusunda anlaşmaya varıldı.


Yıldız,  Moskova’daki temasları kapsamında, Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Gazprom Yönetim Kurulu Başkanı Aleksey Miller, Rosatom Başkanı Sergey Kiriyenko ve Gazpromexport Başkanı Elena Burmistrova ile görüşecek.


Bu arada, Türkiye’nin 2014’te ithal ettiği Rus gazının miktarının da 30 milyar metreküpe ulaştığı öğrenildi. Türkiye, geçen yıl Rusya’dan 26,6 milyar metreküp doğalgaz ithal...