06 / 05 / 2024

Mavişehir Çevre Platformu Kurucusu

Mavişehir Çevre Platformu Kurucusu

İzmir’in en değerli bölgesi Mavişehir’e el atan AKP’li müteahhit Mehmet Cengiz için imar planları değiştirildi, arsalar birleştirildi.

İzmir Mavişehir imar planına üç belediyeden itiraz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Mavişehir'de imar planı değişikliği hazırlığına karşı İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli ve Karşıyaka belediyeleri olumsuz görüşlerini Bakanlık'a gönderdi.

Aziz Kocaoğlu'ndan Mavişehir tartışmasına 10 soru ile cevap!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin gündemi Mavişehir’deki imar sorunu oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İller Bankasının yaptığı açıklamaya 10 adet soru ile cevap verdi.

Karşıyaka Mavişehir cami projesi onaylandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Karşıyaka Mavişehir'in cami projesinin planlarını onayladı. Yapılacak caminin inşaatına kısa süre içinde başlanacak.

Parkyaşam Mavişehir değerleme raporu yayınlandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Parkyaşam Mavişehir değerleme raporu yayınlandı.

Emlak Konut Mavişehir Evleri değerleme raporunu yayınladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamaya göre Emlak Konut Mavişehir Evleri değerleme raporunu yayınladı..

Emlak Konut Mavişehir Evleri değerleme raporu!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Emlak Konut Mavişehir Evleri projesine ilişkin hazırlanan gayrimenkul değerleme raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. Açıklanan değerleme raporu şöyle:

İzmir Mavişehir’de ruhsat iptalleri başladı!

İzmir 2. İdare Mahkemesi’nin Kasım 2015'te Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Mavişehir Bostanlı Toplu Konut Alanı imar planları iptalinin ardından, ilk inşaat ruhsatı iptal kararı çıktı.

Rize Mavi Şehir Projesi bakanlık tarafından onaylandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İrfan Uzun, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap'ın 'Çılgın Proje" diye nitelendirdiği Mavi Şehir Projesi'nin bakanlık tarafından onaylandığının müjdesini verdi.

Rize Mavi Şehir projesi tanıtıldı!

Öğretmen evinde yapılan Basın toplantısı ile Mavi Şehir ( Sahil Külliye ) Projesi basına tanıtıldı. Toplantıya Gümrük ve Ticaret eski Bakanı Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İrfan Uzun katıldı.

Mavişehir imar planlarına itirazlar geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan fakat mahkeme kararıyla iptal edilen Mavişehir Planı’ndan sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yeni plana itiraz yağdı. Bakanlığın planından memnun olan birçok kişinin itiraz yağmuru ret edildi.

Mavişehir imar planına itirazlar geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan fakat mahkeme kararıyla iptal edilen Mavişehir Planı’ndan sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yeni plana itiraz yağdı. Bakanlığın planından memnun olan birçok kişinin itiraz yağmuru ret edildi.

İstanbul Çevre Platformu toplantısı Ataşehir'de gerçekleşti!

Marmara Belediyeler Birliği Çevre Platformu İstanbul Toplantısı’na Ataşehir Belediyesi ev sahipliği yaptı. Toplantı 15 Nisan Çarşamba günü Green Park Otel’de saat 10:00’da yapıldı.

Cengiz İnşaat'ın Mavişehir planına valilikten onay geldi!

Ünlü işadamı Mehmet Cengiz'in şirketi Cengiz İnşaat'a İzmir Valiliği'nden jet onay geldi. Mavişehir projesine İzmir Valiliği Mahalli Çevre Kurulu 'ndan vize geldi.

Mavişehir Çevre Platformu Kurucusu Haberi

Mavişehir Çevre Platformu Kurucusu

İşadamı Mehmet Cengiz, gözünü şimdi de İzmir’e dikti. Cengiz İnşaat, İzmir’in gayrimenkul değeri en yüksek yerlerinden olan Karşıyaka’nın Mavişehir Mahallesi’ndeki arsaları ele geçirdi. Şirket, mahalledeki dokuz adada toplam büyüklüğü 800 bin metrekareyi aşan arsaları, TOKİ ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün açtığı ihalelerde çok uygun rakamlar ile satın aldı. Ardından büyük avantajlar sağlayan imar planı değişiklikleri geldi.


YEŞİL ALANA YAPILAŞMA İZNİ VERİLDİ


Buna en çarpıcı örnek deniz kenarındaki 25721 ve 25703 no’lu ada parsellerinde göze çarptı. Cengiz İnşaat önce 25703 parsel numaralı 20 bin 555 metrekarelik zemini bataklık olan arsayı Ceylan İnşaat’tan 1 Milyon TL’ye satın aldı. Daha sonra sıra yan taraftaki 23 bin 113 metrekarelik 25721 numaralı parsele geldi. Ancak bir pürüz vardı, burası imar planına göre yeşil alandı ve en...