18 / 05 / 2024

maya şirince

maya şirince

Selçuk Kaymakamlığı'nın, belediyenin ve köy muhtarlığının, köye iki gün sonra gelmesi beklenen kalabalığa ilişkin yoğun önlemler aldığı Şirince sokaklarında, meraklı birkaç turist ile yerli ve yabancı gazeteciler dışında fazla bir kalabalık görülmüyor

Şirince Köyü'nde gayrimenkul fiyatları artıyor!

Maya takvimine dayanan kıyamet inanışı nedeniyle adını dünyaya duyuran İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı Şirince köyünde gayrimenkul fiyatları artıyor. Bölgede arazilerin dönümü 400 bin liradan satışa çıkıyor. 

Alanya'da Yapılaşmaya Esas Plan Hükümleri semineri düzenlendi!

Alanya Belediyesi, yerel seçimlerle birlikte Alanya’ya bağlanan beldeler ve Alanya merkezde uygulanan imar planı bütünlüğünü sağlamak için Türkler Gold Island Hotel’de, “Yapılaşmaya Esas Plan Hükümleri” semineri düzenledi.

Şirince St. John Kilisesi restore ediliyor!

Selçuk ilçesindeki Şirince St. John Kilisesi'nin çökmüş haldeki kubbe bölümünün özgün malzeme ve teknik çalışmayla aslına uygun olarak restorasyonunun tamamlandığı, iç bölümdeki çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Maya Holding Kartal projesi ne zaman satışa çıkacak?

Maya Holding, Kartal'da içinde mobilya devir IKEA, alışveriş merkezi, ofis ve home ofislerin yer alacağı yeni bir proje hayata geçiriyor..

Maya Holding Kartal projesi yıl sonunda satışta!

Maya Holding'in Yılsan Holding arazisi üzerinde hayata geçirdiği Kartal projesinin hafriyat çalışmaları başladı. Yıl sonunda satışa çıkacak olan projede Ikea, alışveriş merkezi, ofis ve home ofisler yer alıyor.

Bursa'daki çarpık yapılaşmaya karşı çözüm nedir?

Çarpık yapılaşmaya karşı savaş açan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentsel dönüşüm önündeki engelleri kaldırdıklarını belirterek, "Tek çözüm emsal artışı. Bursa'yı yıkıp yeniden inşa edeceğiz" dedi.

Makbule Maya: Arsa satışları yüzde 50 arttı!

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu Başkan Yardımcısı Makbule Yönel Maya, üçüncü havaalanı çevresinde yer alan bölgelerde arsa satışlarında geçen yıla oranla yüzde 40-50 seviyelerinde artış yaşandığını belirtti.

Makbule Yönel Maya: 3. Havaalanı çevresindeki arsa fiyatlarını yüzde 100 artırdı!

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu Başkan Yardımcısı Makbule Yönel Maya, üçüncü havaalanı çevresinde yer alan bölgelerde arsa satışlarında geçen yıla oranla yüzde 40-50 seviyelerinde artış yaşandığını belirtti.

2005 yılında Göksu yapılaşmaya açılacakmış!

2005 yılında Göksu mesire alanı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin kararıyla yapılaşmaya açılacakmış. Vakıflar'ın mülkiyetindeki yaklaşık 175 hektar büyüklüğündeki Göksu mesire alanının 25 dönümü yapılaşmaya açılacakmış.

Turan Çakır: Kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceğiz!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, son aylarda artış gözlenen kaçak yapılaşmaya karşı Başkan Yusuf Ziya Yılmaz’ın talimatıyla sert önlemler almaya hazırlanıyor.

Maya Stand Tasarım ve Uygulama Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Maya Stand Tasarım ve Uygulama Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Fatih İsmail Keleş ve Erdinç Gültekin ortaklığıyla 30 bin TL sermaye ile 3 Temmuz'da Bağcılar'da kuruldu.

Şirince'deki eski yapılar restore edilecek!

Şirince'de 'Sokak Sağlıklaştırma Projesi' hayata geçirilecek. Proje kapsamında Selçuk Şirince'deki halk ile buluşan kurum temsilcileri Şirince'deki eski yapıların restorasyonu ve yenileme çalışmalarında kimsenin tezgahı kapanmayacağını söyledi.

Rotana, İstanbul’da iki yeni otel açmaya hazırlanıyor!

Orta doğu’nun en büyük otellerinden Rotana, İstanbul’da iki otel açmaya hazırlanıyor. Grup, Haziran’da açılacak Burgu Arjaan by Rotana ve Tango Arjaan by Rotana birlikte 6 otel planlıyor.

maya şirince Haberi

maya şirince

Köye kaç kişinin geleceği net olarak kimse tarafından bilinmese de yetkililer güvenlik kameralarından, köy girişinde araçlar için geçiş noktası oluşturmaya, esnaf denetimlerine kadar bütün hazırlıklarını tamamladı.


O gün ağırlayacağı misafirler için yiyecek ve içecek stokları yapan esnaf da “kıyamet gününe özel” içecekler ve menülerle misafirlere “güzel bir kıyamet gecesi” geçirmenin hazırlıklarını yapıyor.


İDDİALARIN AKSİNE HALA YER BULMAK MÜMKÜN” 

Bu özel günü Şirince'de geçirmeyi planlayanlar için ise iddiaların aksine köydeki bazı pansiyonlarda hala boş yer bulabiliyor.


Köy sokaklarında Maliye ve jandarma ekiplerinin denetim araçlarının yanı sıra gündeme oturmuş bu küçük köyü görmek için gelen birkaç meraklı turiste, yerel, ulusal ve yabancı basının temsilcilerine rastlamak mümkün.


İNANANA RASTLAMAK MÜMKÜN DEĞİL 

Alman turist Kassie Welch, arkadaşlarıyla bölgeye bir haftalığına tatile geldiklerini belirterek, Kuşadası'nda konakladıklarını, ancak 21 Aralık'ta Şirince'de...