30 / 04 / 2024

mayıs 2015 dükkan kira artışı

mayıs 2015 dükkan kira artışı

Taşınmaz kiralamalarında kira sözleşmesinin süre sonunda yenilenmesi halinde kira bedelinde belli artışlar yapılabiliyor. ÜFE oranları ile kira artışı kuralı meskenlerde uygulanıyor. Peki, dükkan kira artışı neye göre yapılır?

Otel dolulukları düştü: Turizmde fiyatlar frenlendi! Oteller fiyatları Mayıs seviyesine indirdi! 

Otel dolulukları Ege’de yüzde 60, Akdeniz’de ise yüzde 70 seviyesinde oldu. İbreyi yerli turiste çeviren oteller fiyatlarını Mayıs seviyelerine düşürdü. İşte ayrıntılar...

TÜİK mayıs 2023 dış ticaret endekslerini açıkladı! İhracat birim endeksi yüzde 1.2 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mayıs ayına ilişkin dış ticaret endekslerini açıkladı. Açıklanan rakamlara göre, ihracat birim değer endeksi Mayıs ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 1,2, ithalat birim değer endeksi yüzde 13 azaldı.

14 Mayıs sonrası korkutan ekonomi senaryoları: ‘Döviz sorunu devam edecek’

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala farklı ekonomi senaryoları da konuşulmaya başlandı. Milyonlarca insan 14 Mayıs sonrası dövizde ne gibi gelişmeler olacağını merak ediyor.

Konut satışları Mayıs'ta düşecek mi?

Eva Gayrimenkul Değerleme Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, sektörde gerçek düşüşün Mayıs ayında görüleceğini bu ayda konut satışlarında yüzde 70-80 gibi bir daralma öngördüklerini belirtiyor.

Edirne Ali Paşa Çarşısı 135 dükkan ile hizmet veriyor!

1565 yılında Mimar Sinan tarafından Edirne'de yaptırılan Ali Paşa Çarşısı 135 dükkan ile hizmet veriyor. Çarşı, alışverişin odağı olmaya devam ediyor.

Mayıs'ta dükkandaki kiracıya ne kadar zam yapılacak?

Mayıs ayında sözleşmesi yenilenen kiracılara yapılacak zam hesaplamasında kullanılacak enflasyon oranları belli oldu. Peki, Mayıs'ta dükkandaki kiracıya ne kadar zam yapılacak?

2. Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması Ödülleri 5 Mayıs'ta verilecek!

II. Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışmasında dereceye giren projeler belli oldu.Ödüller 5 Mayıs'ta düzenlenecek törenle teslim edilecek..

Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul 23-27 Mayıs'ta düzenlenecek!

40'ıncı yılını kutlayan Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul, 23-27 Mayıs 2017'de düzenlenecek. YEM Fuarcılık Genel Müdürü Başer, "Bu ülkelerde açıklanan projeler ve olumlu ekonomik gelişmeler, Türk yapı sektörüne yeni iş ve iş birliği fırsatları doğuruyor" dedi.

Beton fiyatları Mayıs 2015!

Hazır Betonun kalitesini belirleyen 5 temel aşama söz konusudur: Tasarım, üretim, taşıma, yerleştirme, bakım ve kür. Genellikle "beton" denince portland çimentolu beton akla gelir. İşte beton fiyatları Mayıs 2015 son durum

Demir fiyatları 27 Mayıs 2015!

Demir cevherinin fiyatı 2014 yılında yüzde 44 oranında düşmüştü. demir fiyatlarındaki artış sürecek mi?İşte demir çeşitleri ve demir fiyatları 27 Mayıs 2015 son durum...

Demir fiyatları 14 Mayıs 2015!

Demir cevherinin fiyatı 2014 yılında yüzde 44 oranında düşmüştü. 2015'e artışla giren demir fiyatlarındaki artış sürecek mi? İşte Demir fiyatları 14 Mayıs 2015 ve demir çeşitleri...

Demir fiyatları 4 Mayıs 2015!

Çeliğin ham maddesi demir cevherinin fiyatı 2014 yılında yüzde 44 oranında düşmüştü. 2015'e artışla giren demir fiyatlarındaki artış sürecek mi? İşte demir çeşitleri ve Demir fiyatları 4 Mayıs 2015!

İstanbul'da otel doluluk oranları Mayıs'ta yüzde 5.2 arttı!

Yeni otel yatırımlarının hızlandığı İstanbul’da Mayıs 2015 otel dolulukları bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 5.2 arttı. Ocak-Mayıs döneminde oda fiyatı ise ortalama 122 euroya kadar düştü.

mayıs 2015 dükkan kira artışı Haberi

mayıs 2015 dükkan kira artışı

Dükkan kira artışı neye göre yapılır?

Taşınmaz mal kiralamalarında imzalanan kira sözleşmeleri genellikle senelik olarak yapılıyor. Sözleşmenin süre sonunda yenilenmesi halinde kira bedelinde belli artışlar yapılabiliyor.


Tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerli oluyor. Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanıyor.


Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılmamışsa, kira bedeli, bir önceki kira yılının üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla hâkim tarafından, kiralananın durumu göz önüne alınarak hakkaniyete göre belirleniyor.


Ancak, bu kural yalnız meskenlerde uygulanıyor. Peki, dükkan kira artışı neye göre yapılır?


Kanunda yapılan düzenlemelere göre işyerleri için bu uygulama 1 Temmuz 2020 tarihine kadar ertelendi. 2020 yılına kadar buna göre dükkan kira sözleşmesi artış...