04 / 05 / 2024

14 Mayıs sonrası korkutan ekonomi senaryoları: ‘Döviz sorunu devam edecek’

14 Mayıs sonrası korkutan ekonomi senaryoları: ‘Döviz sorunu devam edecek’

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala farklı ekonomi senaryoları da konuşulmaya başlandı. Milyonlarca insan 14 Mayıs sonrası dövizde ne gibi gelişmeler olacağını merak ediyor.



14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere geri sayım başlarken Merkez Bankası (TCMB) faiz kararını sabit tuttuğunu duyurdu. TCMB politika faizini yüzde 8.50 olarak belirlerken, ekonominin nasıl bir yol izleyeceğine ilişkin Ekonomist Prof. Dr. Aziz Konukman’dan önemli açıklamalar geldi.

14 Mayıs sonrası korkutan ekonomi senaryoları: ‘Döviz sorunu devam edecek’

Cumhuriyet TV'ye konuşan ve kur korumalı politikanın iflas ettiğini ifade eden Konukman, "Onlar da kur korumalı mevduat sisteminin fazla işlemeyeceğini öngörüyorlardı. Biraz da muhalefet 'Biz iktidara gelirsek kur korumalı mevduatı bitireceğiz dedi. Tabii daha önce hesap açılmışsa hesap tarihine kadar muhalefet de bir şey yapamaz. Zira devletin devamlılığı ilkesi var ama bütün bunlar şuna işaret ediyor: kur korumalı politika iflas etti. Ne yaparsanız yapın, politika faizi bir para politikası aracı olmaktan çıkmış durumda. Para politikası aracı olmaktan çıktığı için kuru yönlendirme şansı da bulunmuyor. Kur, bizim de bilmediğimiz sebepler yüzünden yükseliyor. Öyle bir noktaya geldik ki, Merkez Bankası, Tahtakale’ye gelip döviz aldı" dedi.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön