18 / 05 / 2024

14 Mayıs sonrası korkutan ekonomi senaryoları: ‘Döviz sorunu devam edecek’

14 Mayıs sonrası korkutan ekonomi senaryoları: ‘Döviz sorunu devam edecek’

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala farklı ekonomi senaryoları da konuşulmaya başlandı. Milyonlarca insan 14 Mayıs sonrası dövizde ne gibi gelişmeler olacağını merak ediyor.



 "KRONİK DÖVİZ PROBLEMİMİZ VARLIĞINI SÜRDÜRECEK"

Ekonomide farklı senaryoların bulunduğunu söyleyen Konukman, şu ifadeleri kullandı:

"Yıl sonuna kadar faizin 100 baz puan yükseleceğini öngörenler de var. Fakat eğer ABD enflasyondaki başarısını sürdürürse o zaman faiz indirimi gelebilir. Şunu görebiliyoruz: faiz oranlarını düşürme ihtimali artıyor. Her ne kadar bir 100 baz puan olacak dense de enflasyonda düşüş devamlılık sağlarsa düşebilir ve işte o zaman dolar çok başka boyutlara gelir. Yani dolarda optimist olmak anlamsız. Zira baskılamışız. Yani bu yüzden bir kronik döviz sorunumuz varlığını sürdürecek ve bunu gelecek olan hükümet de biliyor zaten."

14 Mayıs sonrası korkutan ekonomi senaryoları: ‘Döviz sorunu devam edecek’

"CUMHURBAŞKANI KARARIYLA GİZLİCE EK BÜTÇEYE BAŞVURDULAR"

Seçim sonrası meydana gelenlere vurgu yaparak, "Fakat 14 Mayıs’tan sonra artık ilave bütçe gündeme kaçınılmaz olarak gelecek ve hatta ilave bütçeye gizli bir şekilde cumhurbaşkanı kararıyla başvurdular bile. Aynı zamanda Resmi Gazete’de yayımlanmadı. Zira isterse cumhurbaşkanı kararlarını Resmi Gazete’de yayımlamayabiliyor. Bizden habersiz bütçe hakkı ciddi ihlale uğradı" dedi.

Deprem sonrası tekstil sektörüne büyük darbe! İstihdam kaybı 100 bini buldu!

Kamu İhale Kurumu memur alımı! Detaylar ve başvuru linki burada!

Sağlık Bakanlığı sürpriz bir kararla çok sayıda personel alacak! Son başvuru tarihi 5 Mayıs!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön