29 / 04 / 2024

14 Mayıs sonrası faiz ve dolara ne olacak? Uluslararası finans kuruluşundan korkutan tahmin!

14 Mayıs sonrası faiz ve dolara ne olacak? Uluslararası finans kuruluşundan korkutan tahmin!

Uluslararası yatırım bankası JPMorgan, Türkiye'de 14 Mayıs tarihinde gerçekleşecek seçim sonrası kur ve faizlere ilişkin birtakım öngörülerde bulundu. Hazırlanan raporda seçim sonucundan bağımsız bir şekilde makro-ekonomik düzenlemelerin gerektiğine ve politika faizinin yüzde 30’a çıkabileceğine vur



Türkiye, tarihinin en kritik seçimlerinden birine doğru ilerliyor. 14 Mayıs tarihinde yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri hem iktidar hem de muhalefet kanadı için çok büyük öneme sahip. Bu kapsamda, seçim sonrası doların ve faizin seyri de merak ediliyor.

Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerin yer aldığı “Türkiye: 14 Mayıs’taki seçimlerin piyasa etkileri” isimli raporda 14 Mayıs’ta yapılacak seçim sonucundan bağımsız politika değişim beklentileri ön plana çıktı.

Açıklamada sandıklardan hangi sonuç çıkarsa çıksın, 2023 yılının ikinci yarısında makro düzenleme gerekliliğinin zorunluluk olduğu ifade edildi.

14 Mayıs sonrası faiz ve dolara ne olacak? Uluslararası finans kuruluşundan korkutan tahmin!

"TL’DE GERÇEK BİR DEĞER KAZANCI TRENDİ BEKLENİYOR" 

14 Mayıs yapılacak seçim sonrası senaryolarında ortodoks politikalara dönülse bile yüksek volatilite yüzünden TL’de değer kaybı beklediklerini aktaran kurum analistleri, firmaların döviz talebi ve Merkez Bankası’nın rezervlerini artırma amacı gibi faktörlerle dolar/TL ’de 24-25 bandının görülebileceğinin altını çizdi.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön