07 / 05 / 2024

MBTHM

MBTHM

Erdoğan Bayraktar: Kanalın yeri tam belli değil. Bu güzergahı tespit etmek için 3 alternatif üzerinde çalışmalar devam ediyor. Önümüzdeki 1,5 ay içerinde güzergahı netleştireceğiz

MBTHM Haberi

MBTHM


Ergene Havzası'nda yaşanan kirliliği önlemek amacıyla yürütülen çalışmaları yerinde incelemek için Tekirdağ’a giden Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Tekirdağ Organize Sanayi Bölgesi’ni gezerek, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün yeni hizmet binasının açılışını yaptı. 


Ergene Nehri’ndeki kirliliği yakından takip eden Bakan Bayraktar, yaptığı incelemede, Ergene Havzası Eylem Planı sayesinde bölgedeki kirliliğin kontrol altına alındığını ve bölgenin temizlenmesi için 3,2 milyar TL kaynak ayrıldığını açıkladı. Bakan Bayraktar, 2012 yılında yapmış oldukları denetimlerde, 400 civarında firmaya toplamda 12 milyon TL ceza kesildiğini de belirtti. 


Erdoğan Bayraktar, Kanal İstanbul ile ilgili basından gelen soru üzerine “Ödeneğini ayırmak için YPK kararını çıkardık. 3 alternatif güzergah üzerinde çalışılıyor. 1.5 aya güzergahı netleştireceğiz” diyerek projede sona yaklaşıldığının altını çizdi. 


Ergene Bölgesi’nde oluşan kirliliğin Tekirdağ ilinin en önemli sorunlarından...