03 / 05 / 2024

Medine Havalimanı en iyi havalimanı ödülü

Medine Havalimanı en iyi havalimanı ödülü

TAV Havalimanları 'nın işlettiği Medine Havalimanı, Routes Pazarlama Ödülleri'nde kendi kategorisinde en iyi havalimanı seçildi.TAV Havalimanları Pazarlama Direktörü Aslıhan Çörtük açıklama yaptı.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Camisi açıldı!

Temeli 12 Mart'ta atılan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Camisi ibadete açıldı. Caminin inşaatı 8 ayda tamamlandı...

Sabiha Gökçen Havalimanı-Tavşantepe Metrosu nereden geçecek?

2021 yılında açılması planlanan Sabiha Gökçen Havalimanı-Tavşantepe Metrosu 5 istasyondan oluşacak. Peki Sabiha Gökçen Havalimanı-Tavşantepe Metrosu nereden geçecek? İşte Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu hakkında merak edilen tüm detaylar...

Sabiha Gökçen Havalimanı Camisi inşaatında sona gelindi!

Sabiha Gökçen Havalimanında, Selçuklu mimarisine göre inşa edilen caminin inşaatında sona gelindi. Caminin yıl sonunda hizmete açılması planlanıyor.

Sahiba Gökçen Havalimanın'da uçuşların artması Lens İstanbul'un değerini artırdı!

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki yolcu sayısı 2018 yılında, 2017 yılına göre yüzde 10 artarak 34 milyona ulaştı. Yolcu sayısındaki artış Kurtköy’deki konut ve ticari alanlara ilgiyi arttırdı...

Sabiha Gökçen Havalimanı yaşam merkezi oluyor!

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, son 2 senede terminal içinde hizmete açılan yeni ticari alanlar ile 7 gün 24 saat faaliyet gösteren bir yaşam merkezine dönüşüyor.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ikinci pist çalışmalarının yüzde 70'i tamam!

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ikinci pist çalışmaları devam ediyor.DHMİ Genel Müdürü Keskin "Üst yapı hizmet binalarının yüzde 95'i, ATC kule inşaatının yüzde 50'si, saha düzenleme işlerinin yüzde 70'i tamamlanmış durumda." dedi.

Sabiha Gökçen Havalimanı Camii'nin yüzde 40'ı tamamlandı!

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda, artan yolcu sayısı dikkate alınarak hayata geçirilen ve yaklaşık 2 bin 800 kişinin aynı anda ibadet etmesine imkan veren Sabiha Gökçen Havalimanı Camii inşaatı tüm hızıyla devam ediyor.

Sabiha Gökçen Havalimanı ile İstanbul Havalimanı YHT ile bağlanıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "118 kilometrelik Gebze-Sabiha Gökçen Havalimanı- Yavuz Sultan Selim Köprüsü- İstanbul Havalimanı arasında yapılacak YHT hattı kısmında etüt-proje çalışmalarını tamamladık. Bütçe imkanları dahilinde yapım ihalesine çıkmayı planlıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan havalimanı metrosu açıklaması!

İstanbul Havalimanı metrosu ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sadece Havaist değil, oraya raylı sistemleri getireceğiz. Hafif metroyu havalimanına kadar planladık. Seçim sonrası bu adımı kararlılıkla atacağız. Havalimanı en büyük rahatlığı hafif metro ile alacak" dedi.

İlker Aycı: Dünyanın en büyük havalimanına taşınıyoruz!

THY ve havacılığa ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, ''Dünyanın en büyük havalimanına taşınıyoruz. Satın almıyoruz. Yatırımcılarımız yanılmasın'' dedi.

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Camisi'nin temeli atıldı!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldırım, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Camisi'nin temel atma töreninde, 'Böylesine güzel cami Sabiha Gökçen Havalimanı için gerekliydi' diye konuştu. 

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ikinci pist yıl sonunda açılacak!

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 2015'te yapımına başlanan ikinci pistin, bu yılın sonunda hizmete gireceği bildirildi.

İstanbul Havalimanı havacılık sektörünün en önemli kuluçka merkezi olacak!

İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Samsunlu, “Bir teknoloji üssü gibi hizmet verecek ve dünyanın en akıllı havalimanlarından biri olacak İstanbul Yeni Havalimanı, havacılık sektörünün en önemli kuluçka merkezlerinden biri olacak" dedi..

Medine Havalimanı en iyi havalimanı ödülü Haberi

Medine Havalimanı en iyi havalimanı ödülü

TAV Havalimanları'ndan yapılan açıklamaya göre, 1,2 milyar dolar yatırımla inşa edilen yeni terminaliyle öne çıkan Medine Havalimanı, dünya havacılık endüstrisinin prestijli etkinliklerinden sayılan Routes Pazarlama Ödülleri'nde "Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi" havalimanları 4-20 milyon yolcu kategorisinde en iyi havalimanı seçildi. 20 milyondan fazla yolcu kategorisinde Dubai Havalimanı, 4 milyondan az yolcu kategorisinde de Kilimanjaro Havalimanı ödül aldı. 


Routes Dünya Güzergah Geliştirme Fuarı'nın Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi konferansı sırasında açıklanan ödüller, hava yolu planlama uzmanlarından oluşan jürinin oylarıyla belirlendi. Bahreyn'de düzenlenen ödül törenine bölge ülkeleri ve dünyadan 350'den fazla havacılık uzmanı katıldı. 


Açıklamada görüşlerine yer verilen TAV Havalimanları Pazarlama Direktörü Aslıhan Çörtük, "Havayolu ve havalimanı işletmecilerinin en önemli etkinliklerinden Routes'ta 1,2 milyar dolar yatırımla hayata geçirdiğimiz Suudi Arabistan'ın Medine...