15 / 05 / 2024

Mega Etkinliklerin Sürdürebilir Turizmdeki Etkisi

Mega Etkinliklerin Sürdürebilir Turizmdeki Etkisi

Dünya Turizm Örgütü ve Rusya Federal Turizm Ajansı’nın birlikte düzenlediği “Mega Etkinliklerin Sürdürebilir Turizmdeki Etkisi” konulu toplantı başladı. İki ülke arasında 2010 yılından beri devam eden turizm işbirliğini değerlendirdi...

Sürdürülebilir Geleceği Tasarla yarışmasının kazananları açıklandı!

Rönesans Holding’in üniversite öğrencilerine “sürdürülebilirlik” kültürünün kazandırılması amacıyla gelenekselleştirdiği “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” yarışmasında ödül alan geleceğin genç yaratıcıları 5 Nisan’da düzenlenen törende açıklandı.

Rönesans Sürdürülebilir Geleceği Tasarla yarışmasına 1.930 başvuru!

Bugünün mimarları, sürdürülebilir geleceğin yaratıcısı gençler, Rönesans’ın “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” yarışması için bir araya geliyor. Rönesans Holding’in “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” yarışmasına bu yıl 1930 öğrenci başvurdu.

Rönesans Sürdürülebilir Geleceği Tasarla ödül töreni 5 Nisan'da!

Rönesans Holding tarafından düzenlenen “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” yarışmasının ödül töreni 5 Nisan 2016’da, Saat 19.00 da Tarihi Bomonti Bira Fabrikası’nda düzenlenecek.

Sürdürülebilir Şehirler Konferansı'na Eskişehir damgası!

Avrupa Birliği ‘Sürdürülebilir Şehirler Konferansı’ İstanbul’da gerçekleştirildi. Konferansta ilgili paydaşlardan, çoğunluğu yerel yönetimler ve belediye uzmanları olmak üzere, 250’nin üzerinde yetkili ve uzman katıldı.

Türkiye’de sürdürülebilir mimarlık için inovasyonda yaptırımlar olmalı!

Ekolojik mimarlığın Türkiye’deki öncü isimlerinden Avcı Architects kurucusu Mimar Selçuk Avcı, mimaride inovasyonun, sürdürülebilir, sosyal ve ekonomik iyileşmeye önemli katkılarda bulunduğunu dile getiriyor.

AYD ve SKD sürdürülebilirlik için işbirliği yapıyor!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) ile İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD) 3 Mart 2016 tarihindeki VIII. AVM Yatırımları Konferansı sırasında bir işbirliği protokolü imzalıyor.

Kaan Yücel: Kentsel dönüşümde sürdürülebilirlik çok önemli!

Kentsel dönüşüm kapsamında sürdürülebilirliğin önemine dikkat çeken Yücel, sürdürülebilirliğin yapı taşları olan ekonomi, sosyoloji, kültürel ve en önemlisi kişisel refaha değindi.

Sürdürülebilir mimarlık için inovasyonda yaptırımlar olmalı!

Ekolojik mimarlığın Türkiye’deki öncü isimlerinden Avcı Architects kurucusu Mimar Selçuk Avcı, mimaride inovasyonun, sürdürülebilir, sosyal ve ekonomik iyileşmeye önemli katkılarda bulunduğunu dile getiriyor.

Ideal Standard Sürdürülebilir İnovasyon ödülünü aldı!

Ideal Standard, devrim niteliğinde bir inovasyona imza atarak klozetler için geliştirilen Aquablade teknolojisi ile tasarım dünyasının en prestijli yarışmaları arasında sayılan Designer Kitchen & Bathroom 2015’te “Sürdürülebilir İnovasyon” ödülünü aldı.

Beyzade Adese yeni mağaza açılışlarını sürdürüyor!

Beyzade Adese Mağazası yeni çehresiyle hizmette İttifak Holding'in ulusal perakende markası Adese, bir yandan yeni mağaza açılışlarını sürdürürken diğer yandan mevcut mağazalarını yenilemeyi sürdürüyor.

Kiracının ölümünde kira sözleşmesinin sürdürülmesi!

Kira sözleşmesi olağanüstü durumlarda feshedilebiliyor. Bu durumlara kiracının ölümü de dahil oluyor. Peki, kiracının ölümünde kira sözleşmesinin sürdürülmesi mümkün mü? Sözleşme nasıl sürdürülür?

Muğla'da Sürdürülebilir Şehirler Projesi çalıştayı düzenlendi!

İller Bankası ve Dünya Bankası iş birliğinde yürütülmesi planlanan büyükşehir belediyelerinin kentsel altyapı ve planlama ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik önemli bir destek projesi oluşturacak olan “Sürdürebilir Şehirler Projesi” çalıştayı düzenlendi.

Rönesans'ın Sürdürülebilir Geleceği Tasarla yarışmasına 427 başvuru!

Dünyanın lider inşaat şirketlerinden Rönesans Holding’in, “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” yarışmasına kısa sürede 427 öğrenci grubu başvurdu.

Mega Etkinliklerin Sürdürebilir Turizmdeki Etkisi Haberi

Mega Etkinliklerin Sürdürebilir Turizmdeki Etkisi

Dünya Turizm Örgütü ve Rusya Federal Turizm Ajansı’nın birlikte düzenlediği “Mega Etkinliklerin Sürdürebilir Turizmdeki Etkisi” konulu toplantı başladı.



Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, toplantıya katılmak üzere Rusya Federasyonu’nda bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, devlet yetkilileri ve sektör temsilcileriyle de görüşmeler gerçekleştiriyor.


Soçi’de yoğun bir şekilde temaslarını sürdüren Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özaslan, Rusya Federal Turizm Ajansı Başkanı Oleg Safonov ile de bir araya geldi. Özaslan ve Safanov, iki ülke arasında 2010 yılından beri devam eden turizm işbirliğini değerlendirdi.


Görüşmede Özaslan, Türkiye’de Rus turistlerin rahat ve güvenli bir şekilde tatillerini geçirebilmeleri için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile diğer kamu kurumlarınca alınan önlemlerden bahsetti.


2011 yılından itibaren ülkemize her yıl artarak gelmeye devam eden Rus vatandaşlarının Türkiye’den memnun ayrıldığını belirten Özaslan, bu...