19 / 05 / 2024

mega havalimanı

mega havalimanı

29 Ekim'de açılışı gerçekleştirilen İstanbul Havalimanı, İstanbul'a değer kazandırırken, turizme de katkı sağlayacak...

Bütem Metal mega projelerin tavanlarını yapıyor!

Riyad'ta King Khalid Airport'un metal asma tavanlarını yapan Bütem Metal, mega projelere odaklanmış durumda. İstanbul Havalimanı ve Dubai Metrosu'nun da asma tavan işini üstlenen şirket, Kuveyt ve Katar'daki yeni fırsatlara bakıyor...

İstanbul Havalimanı mega aktarma merkezi olacak!

Türkiye’nin mega projelerinden biri olan İstanbul Havalimanı, dünyayı kıskandırmaya devam ediyor. THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, 29 Ekim'de hizmete açılan havalimanının mega aktarma merkezi olacağını söyledi.

İstanbul Havalimanı mimarisi ile büyülüyor!

Cumhuriyetimizin 95. yılını kutladığımız 29 Ekim 2018 tarihi, İstanbul'da ilk etabı açılan mega havalimanı ile bir başka anlam kazandı. Dev açılışa çok sayıda davetli katıldı.

İstanbul Yeni Havalimanı rakiplerinin önünde!

Açılışına son 2 gün kalan Türkiye'nin en yeni mega projesi İstanbul Yeni Havalimanı, sahip olduğu özellikleri ile rakiplerinin önünde yer alıyor.

İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışına son 48 saat!

Türkiye Cumhuriyeti'nin mega projeleri arasında yer alan İstanbul Yeni Havalimanı 29 Ekim'de hizmete açılıyor.

10 mega projeye hız verildi!

Yeni Havalimanı ve Çanakkale Köprüsü’nde uygulanan Yap-İşlet Devret modeli Kanal İstanbul’da da kullanılacak. Büyük finansman ve ileri teknoloji gerektiren diğer mega projelere yeni dönemde hız verildi...

İstanbul Yeni Havalimanı'na kadın imzası!

29 Ekim'de açılışı gerçekleştirilecek olan mega proje İstanbul Yeni Havalimanı şantiyesinde birçok kadın çalışan bulunuyor. Şantiyede mühendis ve mimar da dahil her birimde kadın çalışan var. 

Gebze-Yeni Havalimanı-Halkalı tren hattı ihaleye çıkıyor!

Türkiye'nin mega projelerinden Yeni Havalimanı'nın açılmasına az süre kala Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, banliyö hatları ile ilgili açıklamalar yaptı.

Mega projelerden akaryakıt sektörüne doping etkisi!

Türkiye'nin mega projeleri akaryakıt sektörünü uçurdu. 3. havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, tünel ve otoyollar gibi dev projeler akaryakıt sektörüne büyük katkı sağladı...

3. Havalimanı'na ilk uçağın ne zaman ineceği belli oldu!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan mega projelerle ilgili açıklamalar yaptı. Arslan açıklamasında 3. Havalimanı'na ilk uçağın ne zaman ineceği açıkladı. 

3. Havalimanı uzaydan da göründü!

Türkiye'nin en önemli mega projeleri arasında yer alan İstanbul'un Yeni Havalimanı uzaydan da göründü. İşte, 3. Havalimanı'nın uzaydan görüntüsü...

Körfez'den 3. havalimanı ve Kanal İstanbul'a yakın markaj!

Türkiye’deki mega projeler yabancı yatırımcının da iştahını kabarttı. Türkiye’d konut yatırımı yapmak isteyen Arap yatırımcılar İstanbul Yeni Havalimanı ve Kanal İstanbul gibi dev projeleri yakından takip etmeye başladı.

Yabancıların gözü mega projelerde!

Dünyanın önde gelen gayrimenkul yatırımcıları ve grupları Dubai'de bir araya geldi. Yabancı yatırımcıların gözü kulağı 3. Havalimanı ve Çanakkale Köprüsü gibi mega projelerdeydi.

mega havalimanı Haberi

mega havalimanı

Yenibirlik köşe yazarlarından Musa Alioğlu bugünkü yazısında 29 Ekim'de açılışı gerçekleştirilen İstanbul Havalimanı'nı kaleme aldı;

"Kör olasın demiyorum, 
Kör olma da gör beni"
(Acıyı Bal Eyledik-1973)
Hasan Hüseyin Korkmazgil

Son bir haftada gözlerimin gördüğü ve de kulaklarımın duyduklarından sonra bu güzel ve anlamlı dizeleri geldi aklıma ünlü şairin. 

Yapılanı anlamayan, karşı çıkan ve değer vermeyen, kadir kıymet bilmeyenler için söylenen en etkili söz bu olsa gerek diye düşündüm. 

Tarih, 2013 yılının 3 Mayıs'ı. Ankara'da Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin toplantı salonunda Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımı olan İstanbul'un yeni havalimanı ihalesinde nefesler tutulmuştu. 

O sırada Kurum Genel Müdür Yardımcısı olan Funda Ocak, Yap-İşlet-Devret usulü yapılan ihalenin Komisyon Başkanı olarak en yüksek teklifin miktarını ve gurubun ortak şirketlerini şöyle duyuruyordu;

"22 milyar, 152 milyon Euro ile Cengiz,...