01 / 05 / 2024

mega projelerle türkiye

mega projelerle türkiye

Devam eden mega projelerle Türkiye dev bir şantiye görünümünde. 65. Hükümet ile birlikte daha da hız verilmesi planlanıyor. İşte ulaşımdan sağlığa, enerjiden savunmaya kadar tüm sektörlerde devam eden projeler ve devreye giriş tarihleri...

O rakamlar belli oldu: Türkiye'nin yüzde 18'i İstanbul'da yaşıyor!

Resmi olarak açıklanan Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, mega kent İstanbul'un nüfusu geçen seneye göre 378 bin 448 kişi arttı.

Dünyadaki 10 büyük projeden 6'sı Türkiye'den! 

Türkiye son yıllarda dev yatırımlı projelerle dünya çapında adından söz ettiriyor. İşte Türkiye'de son yıllarda tartışmalara konu olan dev projeler...

İşte Türkiye'nin mega projeleri!

Türkiye'de 2023 vizyonu kapsamında mega projeler hayata geçirildi. O projeler, gündeme damga vurdu. İşte o projeler... 

Sur Yapı'dan Türkiye’nin ilk yeşil kampanyası: Mis Gibi Hayat!

Hayata geçirdiği projelerle adından söz ettiren Sur Yapı Türkiye'de bir ilke imza atıyor. 'Mis Gibi Hayat’ adında yepyeni bir kampanyayı hayata geçiren Sur Yapı, projelerinde yeşili korumaya önem veriyor.

Türkiye'nin en büyük 10 inşaat şirketi!

Türk müteahhitlik şirketleri yurt dışında üstlendikleri dev projelerle ünlerini artırıyor. Peki Türkiye'nin en büyük 10 inşaat şirketi hangisi? İşte Türkiye'nin en büyük 10 inşaat şirketi...

Cahit Turhan: Mega projelerle Türkiye'nin önemini artırıyoruz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Bir Kuşak Bir Yol Projesi" ile gelecek dönemde Türkiye'nin de içinde bulunduğu coğrafyanın öneminin daha da artacağını belirtti. Turhan,  "Mega projelerle Türkiye'nin önemini artırıyoruz'' dedi.

Mesut Sancak: İzmir Türkiye’nin simge şehri oldu!

İzmir’in artık Türkiye’nin simge şehri olduğunu vurgulayan Folkart Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Sancak, hayata geçirdikleri projelerle ilgili konuştu. 

10 mega projeden 6'sı Türkiye'de!

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Türkiye’nin kıskanılmasının doğal olduğunu belirterek, “10 mega projeden 6’sı bu ülkede yapıldı” diye açıklama yaptı. 

Dünyadaki 10 mega projenin 6'sı Türkiye'den!

EgeEkonomik Forum 2018'in açılışında konuşan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, dünyada son yapılan 10 mega projenin 6'sını Türkiye'nin inşa ettiğini söyledi.

Büyük, geniş, uzun ve mega projeler Türkiye'de yükseliyor!

Dünyanın en büyük havalimanı İstanbul Havalimanı'nın ilk fazı hizmete açıldı. Tüm dünyanın övgülerle bahsettiği proje ile Türkiye, havacılık dünyasının merkezi olacak.

Türkiye İçin Kazanç Vakti kampanyasına KİPTAŞ 4 proje ile katıldı!

KİPTAŞ, Türkiye İçin Kazanç Vakti kampanyasına 5.Levent Güzeltepe, Venezia Mega, Maltepe Evlapark, Vaditepe Gölevleri projeleri ile dahil oldu...

Mega projeler Türkiye'nin çehresini değiştirdi!

Mega projeler Türkiye'nin çehresini değiştirmeye devam ediyor. Gayrimenkul yatırımcıları İzmir-İstanbul otoyolu ile Çanakkale Köprüsü'nün kesiştiği Balıkesir için sıraya girdi.

Mega Endüstri Bölgeleri ile Türkiye sanayide sınıf atlayacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde müjdelenen Mega Endüstri Bölgeleri Projesi ile Türkiye sanayide sınıf atlayacak.

mega projelerle türkiye Haberi

mega projelerle türkiye

BİNALI Yıldırım Başbakanlığında kurulan 65'inci Hükümet, "icracı" yönüyle öne çıkacak. Bu kapsamda, Türkiye için hayati önem taşıyan dev projeler, bu hükümet döneminde tamamlanarak hizmete sunulacak. Kara, hava, deniz ve demir yollarında devrim niteliğindeki projeler arasında 3. Köprü'den 3. Havalimanına, Avrasya Tüneli'nden Yüksek Hızlı Milli Tren Projesi'ne kadar, vaktiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı ve Başbakan Yıldırım'ın yapımında başrolü oynadığı projeler de bulunuyor. 


İşte 65'inci Hükümetin "Proje Ajandası"ndan öne çıkan bazı başlıklar


YSS KÖPRÜSÜ ÜÇ AY SONRA: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yıldırım'ın son kaynağı gerçekleştirdiği Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde son çalışmalar yapılıyor. Köprü, 26 Ağustos 2016'da hizmete açılacak. 


EH BÜYÜK HAVALİMANINDA GERİ SAYIM: Dünyanın en büyüğü olacak İstanbul'daki 3. Havalimanı, 26 Şubat 2018'de hizmete alınacak. Havalimanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğum gününde hizmete girmiş olacak. 


AVRASYA TÜNELİ...