27 / 04 / 2024

Mehmet Aksoy taksim meydanı açıklaması

Mehmet Aksoy taksim meydanı açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), “Taksim Kentsel Tasarım Yarışması” düzenledi. Heykeltraş Mehmet Aksoy, yarışmada finale kalan 3 projeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Buğdayda rekolte arttı! Buğday, arpa, mısır fiyatları yeni haftaya nasıl başladı? Çiftçiler şimdi göz atın! 

Kırklareli Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy,  buğdayda rekoltenin arttığına dikkat çekti. Peki buğday, arpa, mısır fiyatları yeni haftaya nasıl başladı? 

Öz Aksoy Hafriyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Aksoy Hafriyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 300 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Aksoy tarafından kuruldu.

Metraj Grup İnşaat Taahhüt Ve Proje Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Metraj Grup İnşaat Taahhüt Ve Proje Danışmanlık Limited Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Aksoy tarafından kuruldu.

Taksim Meydanı projesine Heykeltraş Mehmet Aksoy'dan itiraz!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), “Taksim Kentsel Tasarım Yarışması” düzenledi. Heykeltraş Mehmet Aksoy, yarışmada finale kalan 3 projeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gelibolu İnşaat'ın acı günü! Mehmet Aksoy vefat etti!

Gelibolu Gemi İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Armatör Mehmet Aksoy vefat etti. Ailesi taziye ilanı yayınladı.

Turcon Group Medikal İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Turcon Group Medikal İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Louange Louange AL Eternek, Mehmet Aksoy ve Patrık Kikuni Salimini ortaklığında kuruldu.

Yeni yasalar ile kentsel dönüşüm hızlandırılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Taksim 360 yenileme projesi ile restorasyonu tamamlanarak yenilenen tarihi “Emek Sineması”nda incelemelerde bulundu ve kentsel dönüşüm süreçleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Mehmet Özhaseki Taksim 360 projesini yarın ziyaret edecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye’nin ilk kamu-özel sektör ortaklığında hayata geçirilen Taksim 360 projesini yarın ziyaret edecek.

Taksim ve Çamlıca Camii projeleri şehri kurtaracak!

İstanbul araştırmalarıyla tanınan Mehmet Kamil Berse, Taksim ve Çamlıca cami projelerinden bahsetti. Berse, cami projeleriyle şehrin bir ayıptan kurtarıldığını söyledi.

Ümraniye Soyak Yenişehir Kibele Evleri'nin sosyal tesisleri yıkılıyor mu?

Ümraniye Soyak Yenişehir Kibele Evleri içerisinde, sosyal tesisler ve heykeltıraş Mehmet Aksoy'un heykelinin bulunduğu alanın Milli Emlak'a ait olduğunun mahkeme kararıyla kesinleştiği gerekçesiyle, belediye sosyal tesislerinin yıkımı başladı.

Ümraniye'deki İki Çocuklu Kibele heykeli kaldırıldı!

Ümraniye’de, bir sitede sosyal tesisler ve heykeltıraş Mehmet Aksoy’un heykelinin bulunduğu alanın Milli Emlak’a ait olduğunun mahkeme kararıyla kesinleştiği gerekçesiyle belediye, sosyal tesisleri yıkmaya başladı. Aksoy, heykeli zarar görmeden kaldırttı

Mehmet Ergün Turan Manisa'daki TOKİ projelerini inceledi!

TOKİ Başkanı Mehmet Turan, Salihli ilçesinin Taytan Mahallesi'nde yapımı devam eden TOKİ konutlarında, Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu ve AK Parti İlçe Başkanı Ahat Aksoy ile incelemelerde bulundu.

Arena Promosyon ve Otomotiv Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Taksim Beyoğlu Şubesi açıldı!

Arena Promosyon ve Otomotiv Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Taksim Beyoğlu Şubesi, Metin Mehmet Enderer Şube Müdürlüğü'nde 2 milyon 750 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

Mehmet Aksoy taksim meydanı açıklaması Haberi

Mehmet Aksoy taksim meydanı açıklaması

Türkiye’nin en önemli sanat insanlarından Heykeltraş Mehmet Aksoy, Taksim Kentsel Tasarım Yarışması kapsamında hazırlanan ve finale kalan 3 projeyi SÖZCÜ’ye özel yazdığı mektupla değerlendirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), “Taksim Kentsel Tasarım Yarışması” düzenledi. İlk üçe giren tasarımları İstanbullular'ın oylayacak. Oylama 12 Kasım'da sona erecek. İstanbullular'ın seçtiği proje hayata geçirilecek.

Ancak Türkiye'nin en önemli sanat insanlarından Heykeltraş Mehmet Aksoy'un konuya ilişkin ciddi eleştirileri ve önerileri bulunuyor.

Heykeltraş Mehmet Aksoy, SÖZCÜ'ye özel yazdığı mektupta özetle şunları kaydetti:

Bir yarışma açıldı, hem de uluslararası, ciddi bir yarışma… Ancak Taksim tasarım yarışması sonucunda, kazanan üç projeye baktığımızda vahim hatalar saptıyoruz.

Meydan bir peyzaj tasarım projesi olarak ele alınmış. Ve tarihi Taksim Meydanı, Taksim Parkına dönüştürülmüş. Taksim Meydanı'nın sorunu bir peyzaj sorunu değildir.

Darwin bir özdeyişinde “Bir fikri öldürmenin en iyi yolu, onu yanlış...