19 / 05 / 2024

Mehmet Çevik otopark açıklaması

Mehmet Çevik otopark açıklaması

İstanbul Boğazı ve bazı ilçelerdeki kot farklarından kaynaklanan boşluklardan yararlanılarak yapılacak yamaç otoparkları ile sokak aralarındaki parklanmanın bitirilmesi hedefleniyor

Karma Cephe Sistemleri Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karma Cephe Sistemleri Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kağıthane’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Çevik tarafından kuruldu.

Gaziosmanpaşa Niyazi Özdemir Otoparkı'nın inşaatı hızlandı!

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’nın “Her Mahalleye Otopark” projesi kapsamında Karadeniz Mahallesi’nde hayata geçirilen Mehmet Niyazi Özdemir Zeminaltı Otoparkı’ndaki çalışmalara hız verildi.

Mehmet Özhaseki: En önemli işlerden birisi otopark!

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, AK Parti Genel Merkezi'nde gazete, televizyon ve haber ajanslarının Ankara temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi.

Otopark yönetmeliği yolda!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 2018 yılı bütçesi üzerinde yaptığı konuşma sırasında, otopark yönetmeliğini yakında çıkacağını açıkladı. 

Her daireye 1 otopark gösterme zorunluluğu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Yeni Otopark Yönetmeliği ile ilgili soruları yanıtladı. Özhaseki, "Eskiden 3 daireye bir otopark gösterme zorunluluğu vardı. Şimdi herkes plan yaparken 1 daireye 1 otoparkı göstermek zorunda" dedi. 

Daire başına 1 otopark zorunluluğu geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yeni otopark yönetmeliği hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Özhaseki, "Daire başı 1 tane otopark göstereceksiniz. 12 tane daireye 12 otopark yeri. Yoksa yapamazsınız." dedi. 

Gaziantep Şahinbey'de 3 katlı otoparkın yapımı tamamlanıyor!

Gaziantep Şahinbey Belediyesi tarafından Tekstil kent Mahallesi'nde yapımı süren 3 katlı otopark çalışması ve cami inşaatında sona gelindi. Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kırklareli'ye katlı otopark projesi geliyor!

Kırklareli genelinde yaşanan park sorunu çözüme kavuşuyor. Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, bölgede hayata geçecek katlı otopark projesine ilk kazmanın vurulduğunu açıkladı.

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Araştırma Hastanesi'ne otopark!

Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşanan otopark sorunu çözüldü

Kahramanmaraş Arasa Çok Katlı Otopark'ın inşaatı tam gaz!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, kentte yapımı devam eden Arasa Çok Katlı Otopark inşaatında incelemelerde bulundu.

Düzce'ye yeni katlı otopark müjdesi!

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş kente yeni kazandırılacak katlı otopark için yeni teknoloji sistemleri için incelemelerde bulundu.

Isparta Piri Mehmet Otoparkı yükseliyor!

Isparta Pirimehmet Mahallesindeki 1600 metrekare oturum alanlı, yer altı bir kat ve yer üstü 4 kat ile birlikte teras çatı katından oluşan 250 araç kapasitesine sahip otoparkın inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.

Şahinbey Tekstilkent'e 3 katlı otopark geliyor!

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, triko ve penyecilerin taşınacağı Tekstilkent Mahallesi için 13 bin 395 metrekare alan üzerine 3 katlı 271 araçlık otopark yaptırıyor.

Mehmet Çevik otopark açıklaması Haberi

Mehmet Çevik otopark açıklaması

İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, İstanbul'un ortalama otopark kapasitesinin yaklaşık 400 bin seviyesinde bulunduğunu, bunlara alışveriş merkezleri, özel otoparklar ve kamu kurumu otoparklarının da dahil olduğunu söyledi. 

"Yılda 25 milyon parklanma..."

Bu parkların 60 binini İSPARK'ın karşıladığını söyleyen Çevik, İSPARK otoparklarından günde 80 bin kişinin yararlandığını ve yıllık yaklaşık 25 milyon parklanma gerçekleştiğine dikkati çekti. 

"İBB Başkanı Kadir Topbaş önerdi"

Çevik, otoparkların sayısının artırılması için yer altı ve yer üstü katlı otoparklar ile teknolojik otoparklar yapmayı hedeflediklerini belirterek, İstanbul'un 600 bin araçlık otoparka ihtiyacı bulunduğunu, bu noktada en büyük kapasiteyi sağlayan İSPARK'ın, 2015 sonunda 200 bin kapasiteye ulaşmayı hedeflediğini bildirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın önerisiyle çalışmalarına başladıkları yamaç otoparklarının tünel sistemiyle açılacağını ve tamamen teknolojik, tam otomatik sistemde...