21 / 07 / 2024

Mehmet Zeren boru değerlendirmeleri

Mehmet Zeren boru değerlendirmeleri

Çelik Boru İmalatçıları Derneği (ÇEBİD) yerel yönetimleri bir kez daha uyarıyor… Türkiye’nin en önemli tatil beldelerinden Bodrum, son dönemlerde sık sık su iletim hatlarında meydana gelen patlama haberleri ile gündeme geliyor.

Zerenler Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zerenler Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Eyüpsultan'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Zeren tarafından kuruldu.

Zeren Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zeren Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ahmet Yapıcı ve Serkan Boynukalın ortaklığıyla 10 bin TL sermaye ile 11 Nisan'da Çekmeköy, Mehmet Akif Mahallesi, Şahinbey Caddesi'nde kuruldu.

Yeni hatta Türk çelik borusu kullanılsın talebi geldi!

ÇEBİD Genel Sekreteri Mehmet Zeren, Vladimir Putin'in Ankara ziyareti sırasında Güney Akım Projesinin iptali ve yerine uygulanması planlanan projeye yönelik açıklamalarının sektör açısından heyecan verici olduğunu söyledi.

Mehmet Zeren: TANAP ile Türkiye ekonomisi kazanacak!

Azerbaycan ve Türkiye’nin ortaklaşa yürüttüğü Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı - TANAP Projesi’nde kullanılacak 1 milyon 200 bin ton çelik borunun yüzde 80’i Türkiye’de üretilecek.

Mehmet Zeren: Çelik boru üreticileri hammadde çıkmazında!

Türk çelik boru sektörü; Avrupa’nın en büyük, dünyanın ise beşinci büyük dikişli çelik boru üreticisi konumunda. Ancak sektör hammadde konusunda büyük sorunlar yaşıyor. ÇEBİD Genel Sekreteri Mehmet Zeren, bu konu hakkında açıklama yaptı...

Mehmet Zeren: Boru seçimini yanlış yapan belediyeler bedelini ağır ödüyor!

Çelik Boru İmalatçıları Derneği (ÇEBİD) yerel yönetimleri bir kez daha uyarıyor… Türkiye’nin en önemli tatil beldelerinden Bodrum, son dönemlerde sık sık su iletim hatlarında meydana gelen patlama haberleri ile gündeme geliyor.

Dünyanın beşinci, Avrupa'nın ise en büyük çelik boru üreticisiyiz!

Türkiye çelik boru sektörünün yıllık 6.5 milyon ton üretim kapasitesine sahip olduğunu ifade eden ÇEBİD Genel Sekreteri Mehmet Zeren, "Sektörümüz, 2013 yılında 4.2 milyon ton üretim gerçekleştirerek 5.5 milyar dolarlık bir değer oluşturdu...

Mehmet Uysal: 4.4 milyon tonluk üretimin 760 bini plastik boruya ait!

PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Uysal, "Bu tablo içinde toplam boru üretiminin yaklaşık 760 bin tonu plastik boru ve bağlantı parçaları üretimine ait" şeklinde konuştu.

Mehmet Zeren: Çelik boru ihracatı 2013'te geriledi!

ÇEBİD Genel Sekreteri Mehmet Zeren, çelik boru üretiminin geçen yıl 4.25 milyon ton ile 2012 ile aynı seviyelerde kaldığını belirterek, "ihracat ise yüzde 7.2 azalarak 1.6 milyar dolar olarak gerçekleşti" dedi.

Mehmet Zeren: Çelik boru sektörü Kuzey Afrika pazarında büyüyor!

Tüm dünya ekonomilerini etkisi altına alan küresel ekonomik krizin etkileri geçen yıllara oranla azalmasına rağmen 2013 yılında da devam etti. Çelik boru sektörü Kuzey Afrika pazarında büyüyor...

Mehmet Veysi Bilgin Özbal Çelik Boru yönetim kurulu üyesi oldu!

Özabal Çelik Boru tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Mehmet Veysi Bilgin Özbal Çelik Boru yönetim kurulu üyesi oldu. Haberin detaylarını aşağıda bulabilirsiniz...

Mehmet Özeren: Gündoğmuş, turizmle tanınmak istiyor!

Mehmet Özeren, ilçenin eko ve yayla turizmi potansiyelini dünyaya tanıtmak istediklerini söyledi. Gündoğmuş'm yayla ve eko turizm potansiyelinin Avrupa ülkelerinde tanınması için Alman eko turizmi uzmanlarıyla birlikte 5 yıldır çalışma yaptıklarını belirt

Mehmet Zeren: Çelik boru üreticilerinin ihracatı riske giriyor!

Anti Damping soruşturmaları Türk çelik boru üreticileri sektörünün ihracatını riske sokuyor...

Mehmet Zeren boru değerlendirmeleri Haberi

Mehmet Zeren boru değerlendirmeleri

“Bodrum Yarımadası Acil İçme Suyu Projesi”nde kullanılan CTP (Cam Elyaf Takviyeli Plastik) malzemenin uygun olmaması sebebiyle sık sık patlayan isale hattı hem can hem de mal güvenliğini tehdit ediyor. ÇEBİD, gerekli tedbirler alınmazsa, güvenilirliği gözetilmeksizin kullanılan boruların hem maddi hem manevi açıdan çok daha büyük sorunlara yol açacağına dikkat çekiyor.   


Su iletim hatlarında işletme güvenliği dikkate alınmadan yapılan boru hatlarında zaman zaman patlamalar meydana geliyor. Bu patlamalar sonucunda bir yanda ağır maddi hasarlar oluşurken, diğer yanda ise halk mağdur oluyor. Geçtiğimiz günlerde Bodrum içme suyu hattında yeniden yaşanan patlama bunun en çarpıcı örneği. Türkiye’nin coğrafi şartları ve tektonik yapısı göz önüne alındığında su iletim hatlarında, yüksek basınca ve darbelere dayanıklılığı ile ön plana çıkan çelik boru kullanımı ise birçok...