27 / 12 / 2024

Mekanik tesisat yalıtımı esasları

Mekanik tesisat yalıtımı esasları

05 Mayıs 2008 tarihinde Resmi Gazete yayımlanan Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu'na ODE Yalıtım imzası!

ODE Yalıtım, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Konser Salonu’nun tesisat yalıtımını üstlendi.

İntech Mühendislik Yalıtım Mekanik İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

İntech Mühendislik Yalıtım Mekanik İnşaat Anonim Şirketi bugün Bakırköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Hasan Arslan tarafından kuruldu.

3. Havalimanı’nın yalıtımı İzocam’a emanet!

3. Havalimanı'nın çatı yalıtımı İzocam Camyünü, temel yalıtımları İzocam Foamboard ile yapılıyor, havalandırma tesisatının yalıtımında ise İzocam ürünleri kullanılıyor.

ODE Yalıtım, 3. havalimanının su yalıtımını yapıyor!

3. Havalimanı ve birçok şehir hastanesi projelerinde ODE Yalıtım ürünleri tercih edildi. 3. Havalimanı’nın su ve mekanik tesisat yalıtımında ODE ürünlerinin kullanılacak.

Pakpen Yapı Fuarı'nda yalıtım malzemelerine ağırlık verecek!

PVC profil, yalıtım malzemeleri, altyapı ve bina içi tesisat boruları olmak üzere üç ürün gamında faaliyet gösteren Pakpen, ArGe çalışmalarında çevre dostu ürünlere ağırlık veriyor.

Taşyünü dolgulu duvar panelleri ısı ve ses yalıtımında çözüm sağlıyor!

Taşyünü'nün ses yalıtım kabiliyetine, özel olarak tasarlanmış TAŞYÜNÜ içerisindeki elektrik tesisat altyapısını sağlayan boşluklar da eklendiğinde, ses yalıtım kabiliyeti daha da yukarılara çıkarır.

Yeni binalarda ısı yalıtımı zorunluluğu!

Isı yalıtımı binaların ve çatıların dış bölümlerine bakan duvarların veya tesisat borularına ve havalandırma bölümlerine yapılıyor. Peki, yeni binalarda ısı yalıtımı zorunluluğu var mıdır?

PAKPEN yalıtım ve altyapıda büyümeyi hedefliyor!

Pakpen Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tuza, PVC profil, yalıtım malzemeleri, altyapı ve bina tesisat boruları üretimi gerçekleştiren Pakpen, katma değeri yüksek işlere odaklanmayı hedeflediklerini söyledi...

Isı yalıtımı mecburi mi?

İmar mevzuatı gereğince yapı ruhsatı verilmesi safhasında ısıtma/soğutma tesisat projesi ile birlikte ilgili idarelerce istenen proje olan ısı yalıtımı nasıl yapılır? Isı yalıtımı mecburi mi?

ODE Yalıtım 2011- 2013 yılları arasında yüzde 60 büyüme gerçekleştirdi!

Yapı ve tesisat sektöründe kullanılan tüm yalıtım malzemelerini üreten ODE Yalıtım, yurtdışındaki yaygın bayi ağıyla Kanada'dan Gana'ya, Şili' den İrlanda'ya kadar 65 ülkeye ihracat yapıyor...

Isı yalıtımı projesi nedir?

Isı yalıtımı projesi, imar mevzuatı gereğince yapı ruhsatı verilmesi safhasında ısıtma/soğutma tesisat projesi ile birlikte ilgili idarelerce istenen proje olarak karşımıza çıkıyor. Isı yalıtımı projesi nedir, nasıl hazırlanır?

Amorlink Ses ve Titreşim Yalıtımı Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Amorlink Ses ve Titreşim Yalıtımı Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Ekrem Tümay Köse, Link Yapı ve Tesisat Malzemeleri, Amorim Cork Composites tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

Isı yalıtım projesi zorunluluğu!

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği hükümlerine göre binalarda ısı yalıtım projesi zorunlu tutuluyor. Isı yalıtımı projesi imara ilişkin mevzuat gereğince yapı ruhsatı verilmesi safhasında tesisat projesi ile birlikte ilgili idarelerce isteniyor...

Mekanik tesisat yalıtımı esasları Haberi

Mekanik tesisat yalıtımı esasları

Resmi Gazete Tarihi: 05.12.2008 Resmi Gazete Sayısı: 27075

BİNALARDA ENERJİ PERFORMANSI YÖNETMELİĞİ


BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar


Amaç

MADDE 1 – (Değişik:RG-1/4/2010-27539) 

 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, binalarda enerjinin ve enerji kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasına, enerji israfının önlenmesine ve çevrenin korunmasına ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.


Kapsam

MADDE 2 – (Değişik:RG-1/4/2010-27539) 

(1) Bu Yönetmelik mevcut ve yeni yapılacak binalarda; 

a) Mimari tasarım, mekanik tesisat, aydınlatma, elektrik tesisatı gibi binanın enerji kullanımını ilgilendiren konularda bina projelerinin ve enerji kimlik belgesinin hazırlanmasına ve uygulanmasına ilişkin hesaplama metotlarına, standartlara, yöntemlere ve asgari performans kriterlerine,

b) Enerji kimlik belgesi düzenlenmesi, bina kontrolleri ve denetim faaliyetleri için yetkilendirmelere, 

c) Enerji ihtiyacının, kojenerasyon sistemi ve yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılanmasına,

ç) Ülke genelindeki bina envanterinin oluşturulmasına ve güncel tutulmasına, toplumdaki enerji kültürü ve verimlilik bilincinin geliştirilmesine...