02 / 05 / 2024

PAKPEN yalıtım ve altyapıda büyümeyi hedefliyor!

PAKPEN yalıtım ve altyapıda büyümeyi hedefliyor!

Pakpen Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tuza, PVC profil, yalıtım malzemeleri, altyapı ve bina tesisat boruları üretimi gerçekleştiren Pakpen, katma değeri yüksek işlere odaklanmayı hedeflediklerini söyledi...



 PVC profil, yalıtım malzemeleri, altyapı ve bina tesisat boruları üretimi gerçekleştiren Pakpen, katma değeri yüksek işlere odaklanmayı hedefliyor. Pakpen Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tuza, "Türkiye'deki yapıların yüzde 85'inin ısı yalıtımına sahip olmadığı, altyapı yenilemelerinin ise büyük şehirler dışında da arttığı düşünüldüğünde, bu sektörlerde talebin giderek artacağını öngörüyoruz. Öngörümüz doğrultusunda bu alanlarda farklı yapılanma ve büyüme hazırlıklarımız var" dedi. 


Uzun vadeli çalışmalarının sonuçlarını almaya başladıklarını belirten İbrahim Tuza, yurtdışında kalite konusunda iddialarını artıracak yeni belgelere imza attıklarını kaydetti. Pakplast PE 100 içme suyu boru ürünleri ile, merkezi Fransa'da olan 'The Laboratoire National de Metrologie et d'Essais- LNE'den, NF 114 yönetmeliğine uygunluk sertifikası aldıklarını belirten Tuza, "Bu belgeyi alırken, iki kez denetimden geçtik ve başarüı olduk. Ayrıca Türkiye'de sektörümüzde LNE'nin verdiği bu belgeyi alan ilk şirket olduk. Söz konusu belge sayesinde, Fransa ve Körfez ülkelerine olan ihracatımızda da hedef büyüttük. 

Önümüzdeki dönem, bu pazarlara odaklanacağız" diye konuştu. 


Başta Avrupa ve komşu ülkeler olmak üzere, 50'ye yakın ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerinden bahseden İbrahim Tuza, şöyle devam etti: "Ağırlıklı olarak Türk cumhuriyetleri, Doğu Avrupa ülkeleri, Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkelerine ihracat yapıyoruz. Rusya, Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Türkmenistan, Irak, Libya, Suriye, Moritanya, Romanya, Bulgaristan, Fransa ve İsveç ile de yoğun bir ticari ilişki içindeyiz. Ürün gruplarımıza göre farklı pazarlardan, farklı talepler alıyoruz. Bu sebeple ürün bazında ülke dağılımları değişiklik gösteriyor. İnşaat ve yapı projelerinin yoğun olduğu Türk cumhuriyetlerinde boru ve yalıtım ürün gruplarına talep artarken, yenilenme pazarının büyük olduğu Avrupa'da ise doğrama ürünlerimiz ön plana çıkıyor." Yeni pazar arayışlarının süreceğine değinen Tuza, yeni pazar için karar verme süreçlerinde, kalite departmanı çalışmalarının etkili olacağını söyledi. Tuza, ihracatta ise, mevcut pazarlardaki paylarını artırmayı öncelik olarak gördüklerini aktardı. 


Yurtdışında şimdiye kadar önemli projelere imza attıklarını anlatan İbrahim Tuza, "Bu projelere örnek olarak Gürcistan'ın tüm doğalgaz altyapısı, yine Gürcistan'ın Kobuleti, Poti, Kutaysi bölgelerinde bulunan korige kanalizasyon ve altyapı su boruları, Moritanya'da 130 kilometre temiz su hattı boruları, Türkmenistan'da Mary bölgesinde bulunan altyapı su hatlarında kullanılan çeşitli çaplardaki borular, Kazakistan'ın Atrau bölgesindeki doğalgaz ve altyapı su boruları tedarikini sayabiliriz. 

Ayrıca İsveç'e 39 bin metrelik içme suyu boru sevkıyatı yaptık. Bu projede Pakplast HDPE 100 boruları kullanıldı" ifadesinde bulundu. 


Yerden ısıtma sistemlerinde kullanılan boruyu üretti Yıllık 250 bin ton plastik, 650 bin metreküp yalıtım malzemesi, günlük bin adet kompozit oda kapısı üretim kapasitesine sahip olduklarının bilgisini veren İbrahim Tuza, ürünlerini Pakpen, Pakdoor, Pakboard, Pakplast ve Pakpanel markaları ile tüketiciye sunduklarını üetti. Pakplast markası ile geçen yü, Türkiye'de ilk defa yerden ısıtma sistemlerinde kullanılan boru tipi olan PE-RT üretimine başladıklarını söyleyen Tuza, "Ayrıca PP Ekstra adında, şap altı kullanımları için özel tasarlanmış, ses iletimi azaltılmış yeni bir atıksu borusunu ürün çeşitlerimiz arasına ekledik. Yeni ürünler geliştirip, ürün portföyümüzü her geçen yıl genişletiyoruz" şeklinde konuştu. PakBoard markası ile EPS ve XPS yalıtım levhaları da ürettiklerine değinen Tuza, yaptıkları Ar-Ge çalışmaları sonucunda, Türkiye'de ilk kez, HFC gazı içermeyen XPS ürününü pazara sunduklarım düe getirdi. 


Çevreye duyarlı ve inovatif üretim anlayışlarının sonucu olan yeni ekolojik ürünleri Pakboard HFC Free'nin (XPS 200, XPS 200P, XPS 300Z), sera etkisi oluşturmadığını vurgulayan Tuza, Pakpen olarak, mümkün olan en ileri teknolojiyi kullanarak, doğa dostu ürünler üretmeye devam edeceklerini ifade etti.


Dünya ek


Geri Dön