03 / 05 / 2024

Mekansal plan yönetmeliği

Mekansal plan yönetmeliği

Mekansal planlar yapım yönetmeliği, 14 Haziran 2014 tarihinde 29030 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlandı. Yönetmelikte, arazi kullanım ve yapılaşma kararları getiren mekansal planlara ilişkin esaslara yer veriliyor...

Mekansal planlar yapım yönetmeliği!

Mekansal planlar yapım yönetmeliği 14 Haziran 2014 tarihinde 29030 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlandı. Yönetmelik, mekansal planların yapımına ve uygulanmasına ilişkin usul ve esasları belirliyor...

Ulaştırmada deprem yönetmeliği hazır!

Türkiye’nin Ulusal Deprem Strateji ve Eylem Planı'na göre hazırlanan “Ulaşım ve Dağıtım Tesisleri İçin Deprem Yönetmeliği”nde hazırlıklar tamamlanıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın onaylamasının ardından yönetmeliğin bu yıl içerisinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesi planlanıyor.

Yeni imar yönetmeliği inşaat sektörünün taleplerine göre düzenlendi!

1 Ekim’de yürürlüğe girecek olan yeni imar yönetmeliği inşaat sektörünün talepleriyle yeniden düzenlendi. Mevzuata uygun alınan inşaat ruhsatı ile yapılan projeler, imar planı iptalleriyle akamete uğramayacak.

Stüdyo daire yönetmeliği metni 2017!

Uygulama imar planı bulunan alanları kapsayan yönetmelik gereğince stüdyo dairelerin yapımı yasaklanıyor. İşte stüdyo daire yönetmeliği metni 2017..

Yeni İmar Yönetmeliği uzatıldı mı?

Yeni İmar Yönetmeliği, plan, fen, sağlık ve sürdürülebilir çevre şartlarına uygun yapı ve yapılaşma ile projelendirmeye ve denetime ilişkin usul ve esasları belirliyor. Peki, Yeni İmar Yönetmeliği uzatıldı mı, yürürlüğe girdi mi?

Yeni imar yönetmeliği genel ilkeleri 2017!

Ekim 2017 itibari ile yürürlükte olacak yeni imar yönetmeliği uygulama imar planı bulunan alanları kapsıyor. İşte yeni imar yönetmeliği genel ilkeleri 2017..

Her şehrin planı, imar yönetmeliği ayrı ayrı olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki "Her şehrin planı, imar yönetmeliği ayrı ayrı olacak. Sivas Şarkışla'nın imar planıyla İstanbul'unki bir olmaz. Bitlis'teki imar planı yönetmeliğiyle İstanbul bir olmaz. Doğru değil bunlar. Şimdi 6 aylık süreyi uzattık." dedi.

Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği'ne ilave gösterimler eklendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 6 Ocak 2015 tarihli ve 661 sayılı Olur’u ile uygun görülen; İlave Gösterimler ile İlave Detay Katoloğu Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği'ne eklendi.

İmar planı yönetmeliği!

İmar planı yönetmeliği olan; Mekansal planlar yapım yönetmeliği 14 Haziran 2014 tarihinde 29030 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte İmar planı yönetmeliği kapsamında yer alan esaslar..

Apartmanda evcil hayvan besleme yönetmeliği!

Evcil hayvanlar, insan tarafından kültüre alınmış ve eğitilmiş hayvanlara deniyor. Kedi ve köpek gibi hayvan türlerinin beslenmesi yönetim planına bağlı oluyor. İşte Apartmanda evcil hayvan besleme yönetmeliği..

Köy yerleşik alanı uygulama yönetmeliği!

Plansız alanlar imar yönetmeliği, belediye ve mücavir alan sınırları dışında planı bulunmayan köy ve mezraların yerleşik alanları ve civarını da kapsıyor. İşte köy yerleşik alanı uygulama yönetmeliği..

Çevre düzeni planı yönetmeliği 2014!

Mekansal strateji planlarının hedef ve strateji kararlarına uygun olarak orman, akarsu, göl ve tarım arazileri gibi temel coğrafi veriler çevre düzeni planında gösteriliyor. İşte çevre düzeni planı yönetmeliği 2014...

Belediye inşaat ruhsat yönetmeliği!

İmar Kanunu gereğince, kuruluş veya kişilerce kendilerine ait tapusu bulunan arazi, arsa veya parsellerde imar planı, yönetmelik, ruhsat ve eklerine uygun olarak yapı yapılabiliyor. İşte alınması gereken belediye inşaat ruhsat yönetmeliği..

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan mekansal planlar yönetmeliği açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Resmi Gazete’de yayımlanan “Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği” ile ilgili olarak yazılı ve görsel basında bazı yanlış haber ve değerlendirmeler yer aldığını bildirerek yazılı basın açıklaması yaptı.

Mekansal plan yönetmeliği Haberi

Mekansal plan yönetmeliği

Mekansal planlar yapım yönetmeliği tam metni!

Mekansal planlar yapım yönetmeliği, 14 Haziran 2014 tarihinde 29030 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlandı. Yönetmelikte, arazi kullanım ve yapılaşma kararları getiren mekansal planlara ilişkin esaslara yer veriliyor.


MEKÂNSAL PLANLAR YAPIM YÖNETMELİĞİ


BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam ve Dayanak

Amaç


MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; fiziki, doğal, tarihi ve kültürel değerleri korumak ve geliştirmek, koruma ve kullanma dengesini sağlamak, ülke, bölge ve şehir düzeyinde sürdürülebilir kalkınmayı desteklemek, yaşam kalitesi yüksek, sağlıklı ve güvenli çevreler oluşturmak üzere hazırlanan, arazi kullanım ve yapılaşma kararları getiren mekânsal planların yapımına ve uygulanmasına ilişkin usul ve esasları belirlemektir.


Kapsam

MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik; her tür ve ölçekteki mekânsal planlar ile bu planlara ilişkin revizyon, ilave, değişikliklerin yapılmasına ve incelenmesine, mekânsal planlar ile özel amaçlı...