25 / 07 / 2024

Mekke Metrosu projesi

Mekke Metrosu projesi

Kolin İnşaat, Suudi Arabistan Mekke Metrosu'nu kazanan konsorsiyumda yer aldı. Kolin İnşaat, İspanyol Isolux Corsan ve Suudi Haif ile birlikte Mekke Metrosu'nun iki hattını yapacak.

Ekrem İmamoğlu'ndan Sefaköy-Beylikdüzü Metrosu açıklaması!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı 2022 yatırım programına alınmayan projesi ve finansmanı hazır olan Sefaköy-Beylikdüzü Metrosu'na ilişkin gazetecilerin sorularını cevapladı. 

Gebze-Darıca metrosu ile emisyon sorunu ortadan kalkacak!

Gebze'de hayat geçirilen metro projesi hakkında açıklama yapan Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Gebze Metrosu ile trafik ve emisyon sorununun azalacağını dile getirdi.

İzmir Pınarbaşı-Kemalpaşa metrosu yarın ihaleye çıkıyor!

İzmir'de metro yatırımlarını hızlandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni metro projesi için düğmeye bastı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Pınarbaşı – Kemalpaşa metrosu için yarın ihaleye çıkıyor.

Kanal İstanbul Projesi'nde yeni detaylar açıklandı!

Gebze-Darıca Metrosu TBM Töreni'nde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi hakkında değerlendirmede bulundu.

Konya Metrosu 4,5 yıldan önce tamamlanacak!

Konya'nın en büyük devlet yatırımı olan Konya Metrosu Projesi’nin önemini ve şehre kazandırdıklarını anlatan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay “Metro ile birlikte Konya dünyaca metrosu olan şehirler arasına yükselecek'' dedi.

Mersin Metrosu için ilk kazma bu yıl vurulacak!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in 2019 yılı yatırım programında açıkladığı Mersin Metrosu projesi için ilk kazma bu yıl vurulacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Buca Metrosu tartışması!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi temmuz ayı ikinci birleşiminde, Buca Metrosu projesi ile ilgili tartışmalar devam etti.

Buca Metrosu 18 aydır Ankara’dan onay bekliyor!

İzmir'in öncelikli toplu ulaşım projesi Buca Metrosu’nun yatırım programına alınması için Cumhurbaşkanlığı’na üç defa resmi talepte bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ankara'dan cevap bekliyor.  

Mekke-Medine hızlı tren hattı açıldı!

Mekke-Medine arasındaki mesafeyi 1 saate düşürecek Harameyn Hızlı Tren projesi hizmete açıldı. 

Haremeyn Hızlı Tren Projesi'nde sona gelindi!

Mekke, Medine ve Cidde arasındaki trafik yoğunluğunu azaltmak için yapılan Haremeyn Hızlı Tren Projesi'nde son aşamaya gelindi. Projenin yılda 60 milyon yolcuya hizmet vermesi planlanıyor.

Buca Metrosu'nun projesi onaylandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Buca Metrosu yapım ihalesine çıkabilmek için hazırladığı 13,5 kilometrelik hat projesini, Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü onayladı.

M1 Metrosu Vatan Caddesi istasyon projesi imar planı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Eyüp İlçesi, M1 Raylı Sistem Hattı Vatan Caddesi İstasyon Projesi'ne ilişkin imar planı değişikliği askıya çıktı..

Propa Vista projesi Kartal-Pendik-Tavşantepe Metrosu ile değerleniyor!

Kartal-Tavşantepe metro hattı, bölgede yer alan projelere ilgiyi artırdı. Kartal-Tavşantepe metro hattında yer alan Yakacık metro durağına 10 metre mesafede konumlanan Propa Vista projesi de konumu itibariyle konut yatırımı yapacak olanlar için en cazip projelerin başında geliyor.

Mekke Metrosu projesi Haberi

Mekke Metrosu projesi

Kolin İnşaat, İspanyol Isolux Corsan ve Suudi Haif ile birlikte Suudi Arabistan'daki Mekke Metrosu'nun iki hattının yapım ihalesini aldı.


Kolin İnşaat, Suudi Arabistan Mekke Metrosu'nu kazanan konsorsiyumda yer aldı. Kolin İnşaat, İspanyol Isolux Corsan ve Suudi Haif ile birlikte Mekke Metrosu'nun iki hattını yapacak. Konsorsiyum, Suudi Arabistan'daki Mekke Metrosu'nun iki hattının ihalesini 2,3 milyar dolarlık teklifle kazandı. 


25 KM'LİK İKİ HATTI KAPSIYOR


İspanyol şirketin web sitesindeki açıklamaya göre, sözleşmenin önümüzdeki aylarda imzalanacağı belirtildi. Proje Mekke metrosunun B ve C hatlarının yapımını içeriyor. B hattı 11.9 kilometre uzunluğunda ve üç istasyondan oluşacak. C hattı ise 13 kilometre uzunluğunda, 6 istasyondan meydana gelecek.


2019’da bitmesi planlandı 


Çalışma önümüzdeki yıl başlayıp 2019’a kadar sürecek. Malezyalı inşaat firması Prasarana 2.4 milyon euroyla ihaleyi kazanarak projenin tasarım ve geliştirme...