03 / 05 / 2024

Mekke metrosunu Kolin İnşaat yapacak!

Mekke metrosunu Kolin İnşaat yapacak!

Kolin İnşaat, Suudi Arabistan Mekke Metrosu'nu kazanan konsorsiyumda yer aldı. Kolin İnşaat, İspanyol Isolux Corsan ve Suudi Haif ile birlikte Mekke Metrosu'nun iki hattını yapacak.



Kolin İnşaat, İspanyol Isolux Corsan ve Suudi Haif ile birlikte Suudi Arabistan'daki Mekke Metrosu'nun iki hattının yapım ihalesini aldı.


Kolin İnşaat, Suudi Arabistan Mekke Metrosu'nu kazanan konsorsiyumda yer aldı. Kolin İnşaat, İspanyol Isolux Corsan ve Suudi Haif ile birlikte Mekke Metrosu'nun iki hattını yapacak. Konsorsiyum, Suudi Arabistan'daki Mekke Metrosu'nun iki hattının ihalesini 2,3 milyar dolarlık teklifle kazandı. 


25 KM'LİK İKİ HATTI KAPSIYOR


İspanyol şirketin web sitesindeki açıklamaya göre, sözleşmenin önümüzdeki aylarda imzalanacağı belirtildi. Proje Mekke metrosunun B ve C hatlarının yapımını içeriyor. B hattı 11.9 kilometre uzunluğunda ve üç istasyondan oluşacak. C hattı ise 13 kilometre uzunluğunda, 6 istasyondan meydana gelecek.


2019’da bitmesi planlandı 


Çalışma önümüzdeki yıl başlayıp 2019’a kadar sürecek. Malezyalı inşaat firması Prasarana 2.4 milyon euroyla ihaleyi kazanarak projenin tasarım ve geliştirme işlerinden sorumlu oldu. S. Arabistan'ın başkenti Riyad'da 23 milyar dolar değerinde 6 hatlı metro sistemi, Cidde'de ise 9,3 milyar dolarlık toplu ulaşım ağı inşa ediliyor.


Akşam


Geri Dön