19 / 07 / 2024

mekke vinç 2015

mekke vinç 2015

Mescid-i Haram’da vincin devrildiği Safa ve Merve tepelerinin bulunduğu alanın yanındaki yaklaşık 500 metrekarelik bölüm ile 2. ve 3. katlar ibadete kapatıldı. Söz konusu vinç, bölgedeki en büyük iş makinesi olarak da dikkati çekiyor.

Mekke'deki vinç kazasına sebep olan inşaat firmasına yasak geldi!

Diyanet İşleri Başkanı Görmez "Suudi Arabistan Mekke'deki vinç kazasının sebeplerini çok güzel araştırdı ve daha sonra verilmesi gereken bütün cezaları verdi. Söz konusu inşaat firmasına her türlü yasağı getirdi." dedi.

Liebherr şirketi Mekke'deki vinç kazasını inceleyecek!

Liebherr şirketi, Mekke’deki vinç kazasını araştırmak üzere bir uzmanını Suudi-Arabistan’a gönderdi. Mekke'de bulunan diğer uzmanlarla kazanın sebebini tespit etmeye çalışacağı ancak bunun haftalar almasının beklendiği bildirildi.

Ekrem Keleş Mekke'deki vinç kazasını değerlendirdi!

Mescid-i Haram'da meydana gelen vinç kazasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Keleş, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

ADV Kule Vinç 6-10 Mayıs'ta KOMATEK 2015 Fuarı'na katılacak!

ADV Kule Vinç 6 - 10 Mayıs 2015 tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek olan KOMATEK 2015 14. Uluslararası İş ve İnşaat Makina, Teknoloji ve Aletleri İhtisas Fuarı’nda A1- Holünde ADV Standında yer alacak.

SSAB, Beton İstanbul 2015 Fuarı'ndaydı!

İsveçli SSAB, damper, beton mikseri, vinç ve iş makinaları kovalarında maksimum verimlilik sağlayan ürünleri ile Beton İstanbul 2015 fuarındaydı. Beton sektörüne birçok fayda sağlayan ürünleri ile fuarda ilgi çekti.

Yılmaz Kardeşler Vinç Hizmetleri Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yılmaz Kardeşler Vinç Hizmetleri Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi 16 Şubat 2015'te, Büyükçekmece'de 60 bin TL sermaye ile, İsa Yılmaz, Hacı Ali Yılmaz, İsmet Yılmaz ortaklığında kuruldu.

Asyaport 2015'te faaliyete geçiyor!

Tekirdağ'ın Barbaros Mahallesi'nde inşası devam eden ve 2015'in ilk çeyreğinde faaliyete geçmesi planlanan Asyaport'un dev vinçleri, limandaki yerlerini almaya başladı. İşletme Müdürü Kadir Uzun limana toplam 33 vinç yerleştirileceğini aktardı.

Asyaport'un dev vinçleri yerlerini aldı!

Tekirdağ'ın Barbaros Mahallesi'nde inşası devam eden ve 2015'in ilk çeyreğinde faaliyete geçmesi planlanan Asyaport'un dev vinçleri, dev gemilerin yüklerini boşaltmak üzere limandaki yerlerini almaya başladı.

Mekke ile Medine'yi birbirine bağlayacak demiryolu 2016'da hizmete girecek!

Mekke ile Medine' yi birbirine bağlayacak olan El Suveyket, projenin şu ana kadar ancak yüzde 50'sinin tamamlandığı ve trenlerin 2015 ' te test edileceğini belirtti...

Harameyn Demiryolu 2015'te test edilecek!

Harameyn Demiryolu, Mekke ile Medine'yi birbirine bağlayacak.Yerel medyada çıkan haberlere göre El Suveyket, projenin şu ana kadar ancak yüzde 50'sinin tamamlanabildiğim ve trenlerin 2015'te test edileceğini belirtti

Eclipse Maslak 'ta minimum 350 bin liraya! Nisan 2015 'te teslim!

Eclipse Maslak 'ta fiyatlar 350 bin liradan başlıyor. Stüdyo, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 konut tiplerinin yer aldığı projenin Nisan 2015 'te sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor...

Borvo Termal Bolu'da teslimler Aralık 2015'te yapılacak!

Borvo Termal Bolu projesi kapsamında konutların 2015 senesi içinde Aralık ayında teslim edilmesi planlanıyor. Proje kapsamında yer alan devremülkler için banka kredisi uygulanarak vadelendirme yapılıyor

Ataşehir Trendist ödeme tablosu! Teslimler 2015 sonunda!

Ataşehir Trendist ödeme tablosu kapsamında yer alan daire tipleri için banka kredisi ile vadelendirme yapılıyor. Projede yer alan konutların teslimlerinin ise 2015 sonunda yapılması planlanıyor

mekke vinç 2015 Haberi

mekke vinç 2015

Mekke’de fırtına sonrası yıkılan vincin yol açtığı kazanın izleri sabahın ilk ışıklarıyla ortaya çıktı.


Devrilen vincin tavaf alanına düşen uzantısının zeminde oluşturduğu hasarın giderildiği görüldü. Bazı mermerlerin değiştiği gözlenen ve say alanının hemen yanındaki yaklaşık 500 metrekarelik bölge ise güvenlik çemberine alındı.


Kaza sonrası ibadete kapatılan 2. ve 3. kata sabah namazında da hacı adayları alınmadı.


Sabah namazını Mescid-i Haram’da kılan hacı adayları, günün ilk ışıklarıyla net bir şekilde gördükleri olay yerinde şaşkınlıklarını gizleyemedi.


On binlerce hacı adayının namazı birlikte kıldığı Mescid-i Haram ve çevresinde, çok sayıda kişi kazanın yaşandığı bölgede toplandı. Kaza alanını cep telefonlarıyla görüntüleyenler, olayın oluş şeklini de öğrenmeye çalıştı.


Bölgedeki en büyük vinç

Devrilen ve halen kaldırılmayan vinç, Mescid-i Haram ile Türk hacı adaylarının Kral Sarayı olarak adlandırdığı bina arasında bulunuyor....