10 / 05 / 2024

melen projesi caferiye

melen projesi caferiye

Melen Projesi nedeniyle su altında kalacak olan Ortaköy beldesinin sakinleri, başka bölgelere taşınmaya hazırlanıyor.

Düzce Dokuzdeğirmen köyü taşınıyor!

Türkiye'nin en büyük su temini çalışması olan Büyük Melen Projesi için Düzce'deki 150 yıllık Dokuzdeğirmen köyünde istimlak çalışmaları tamamlandı.

Düzce Melen Su Park Projesi'ne çelik köprü!

Melen Su Park Projesi kapsamında Melen Çayı üzerinde yapılması planlanan Çelik köprü için hafriyat çalışmalarının yanı sıra diğer çevre ve yol bağlantılarında da çalışmalar başladı.

Düzce Melen Su Park'a ödül!

Düzce Belediyesi’nin en önemli projelerinden biri olan Melen Su Park Projesi Uluslar arası ATRAKS 2016 Fuarı kapsamında ödüle layık görüldü.

Düzce Melen Su Park'ta son durum!

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Melen Su Park 2. etap Projesi’nin yapımı için Turkmall şirketi yetkilileri ile bir araya geldi.

Düzce Melen Su Park 2. Etap çalışmaları Kasım'da başlıyor!

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Melen Su Park 2. Etap projesi için İstanbul’da düzenlenen toplantıya başkanlık yaptı.

Düzce Melen Su Park'ın altyapı çalışmalarında sona gelindi!

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in bizzat takip ettiği Düzce’nin vizyon projesi Melen Su Park’ın 1. Etabında başlatılan çalışmalar kapsamında alt yapı ve hafriyat düzenleme işlemleri tamamlanıyor.

TOKİ'den Sakarya Kocaali'ye 448 konut!

SAKARYA'nın Kocaali ilçesinde, İstanbul'a içme suyu temin edecek "Büyük Melen Projesi" kapsamında evleri kamulaştırılan vatandaşlara, Başbakanlık Toplu Konut idaresi (TOKİ) Başkanlığınca yapılacak toplu konut projesi sözleşmesi imzalandı.

TOKİ Kocaali projesinde sözleşme imzalandı!

İstanbul'a içme suyu temin edecek "Büyük Melen Projesi" kapsamında yapılacak projede 652 dönümlük alana, 448 konut, 24 derslikli ilkokul, cami ve ticaret merkezi inşa edilecek.

Melen Barajı'nı İSKİ tamamlayacak!

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Meclisi (İBB), İSKİ’ye, Melen Barajı Projesi’nin tamamlanmasını sağlayacak “kamulaştırma protokolü” konusunda yetki verdi.

TOKİ Kocaali Caferiye Konutları beklenen ilgiyi göremedi!

Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ), Kocaali Caferiye’de denize nazır olarak Melen Barajı’nda mağdur olan hak sahipleri için yapacağı 496 konut, pahalı bulunduğu için beklediği ilgiyi görmedi.

Büyük Melen Projesi'nde son durum ne?

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İstanbul’un içme suyu ihtiyacının büyük bir kısmını karşılaması amacıyla yapımına başlanan “Büyük Melen Projesi” inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Melen Barajı’nın yüzde 53’ü tamam!

İstanbul’un 2071 yılına kadar su ihtiyacını karşılayacak Türkiye’nin en büyük içme suyu temin projesi olan Melen Barajı’nın yüzde 53’ü tamamlandı. Tamamı bittiğinde ise baraj kente 1 milyar 77 milyon metreküp su temin edebilecek.

İSKİ rüzgardan elektrik enerjisi üretecek!

3. Su Kongresi’nde konuşan İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Alişan Koyuncu, başta Melen projesi olmak üzere baraj havzalarına kurulacak rüzgâr türbinleri ile İSKİ’nin kendi enerjisini üreteceğini açıkladı.

melen projesi caferiye Haberi

melen projesi caferiye

İstanbul'un içme suyu ihtiyacını karşılaması planlanan Melen Projesi nedeniyle su altında kalacak olan Ortaköy beldesi sakinleri, başka bölgelere taşınmaya hazırlanırken, yakınlarının mezarlarını da başka bölgelere naklediyor.


Ortaköy Belediye Başkanı Cemal Angın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni yerleşim bölgesi bulduklarını ve belde olarak topluca taşınacaklarını söyledi.


Beldenin iki yıl içinde tamamen su altında kalacağına işaret eden Angın, ilçeye bağlı Caferiye mevkisinde yeni bir belde kurmak istediklerini anlattı.


''Şu an için bazı vatandaşlarımız mezarlarını alıp götürdü'' diyen Angın, ''Ben de alacağım zaten. Şu anda dedemin, amcalarımın ve babamın mezarları orada. Sular altında kalmaması için mezarları başka alanlara taşıyacağım. Yakınlarımın mezarlarının sular altında kalmasından vicdanım rahatsız. O nedenle herkes mezarlarını çıkaracak'' ifadelerini...