13 / 05 / 2024

Melen Suyu Projesi

Melen Suyu Projesi

İstanbul’un 2060 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Melen Projesi’nin, Boğaz’ın altından 135 metre derinlikte Asya ve Avrupa’yı birleştiren tüneli tamamlandı

EYG GYO Beykoz Gümüşsuyu projesi geliyor! Yeni proje! 

EYG GYO Beykoz Gümüşsuyu projesi için düğmeye bastı. Proje için yüklenici firma ile kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalandı. İşte EYG GYO Beykoz Gümüşsuyu projesi ile ilgili merak edilen ayrıntılar...

Beykoz TOYA Yapı Korubaşı projesi!

Beykoz Gümüşsuyu Karlıtepe'de konumlandırılacak olan Beykoz TOYA Yapı Korubaşı projesi Beykoz Belediyesi'nin 2 kilometre yukarısında inşa edilecek. Projede dairelerin tümü boğaz manzarasını görecek. 

Galatasaray'ın can suyu Riva projesi!

Galatasaray'ın can suyu olarak görülen Riva projesinde inşaat çalışmaları yakın zamanda başlayacak. Emlak Konut tarafından ihale edilen Beykoz Riva arsasının gelirinin yüzde 80'i Galatasaray'ın olacak.

Düzbağ Barajı İçme Suyu Projesi'nin temeli atıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Düzbağ Barajı İçme Suyu Projesi'nin temeli Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı törenle atıldı

Antalya Karasu İçme Suyu Projesi'nin temeli atıldı!

Gazipaşa’nın Ilıca, Yeniköy, Kızılgüney ve Karalar mahallelerinin 50 yıllık içme suyu sorununu çözecek Karasu İçme Suyu Projesi’nin temeli geçtiğimiz gün atıldı.

Düzce Melen Su Park Projesi'ne çelik köprü!

Melen Su Park Projesi kapsamında Melen Çayı üzerinde yapılması planlanan Çelik köprü için hafriyat çalışmalarının yanı sıra diğer çevre ve yol bağlantılarında da çalışmalar başladı.

Artvin İçmesuyu Arıtma Tesisi'nin ihalesi yapıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ile Artvin Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında Artvin’in içme suyu projesi çalışmaları son sürat devam ediyor.

Antalya Karasu Projesi'nin ikinci etap çalışmaları başladı!

Antalya'daki Karalar, Ilıca, Kızılgüney ve Yeniköy mahallelerinin 30 yıllık içme suyu sorununu ortadan kaldıracak “Karasu Projesi”nin ikinci etap çalışmaları başladı.

KKTC Su Temin Projesi dört yılda tamamlandı!

KKTC Su Temin Projesi kapsamında Ada'ya ulaşan suyun dağıtımı için inşa edilen Girne ve Dipkarpaz Bölgesi İçme Suyu İsale Hatlarını tamamladı. Türkiye'den iletilen içme suyu Ada'nın her noktasına ulaştı.

Düzce Melen Su Park'a ödül!

Düzce Belediyesi’nin en önemli projelerinden biri olan Melen Su Park Projesi Uluslar arası ATRAKS 2016 Fuarı kapsamında ödüle layık görüldü.

Düzce Melen Su Park'ta son durum!

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Melen Su Park 2. etap Projesi’nin yapımı için Turkmall şirketi yetkilileri ile bir araya geldi.

Trabzon Entegre Su Projesi 2017'de başlıyor!

Avrupa Birliği (AB) Katılım Öncesi Mali Yardım Programı (IPA) II Dönem Fonları kapsamında yapılacak olan Trabzon İli Entegre Su Projesi (Ortahisar İçme Suyu Projesi) Arz Toplantısı Trabzon Büyükşehir Belediyesinde gerçekleştirildi.

Trabzon Entegre Su Projesi masaya yatırıldı!

IPA II. Dönemi Fonları kapsamında yapılacak olan Trabzon İli Entegre Su Projesi (Ortahisar İçme Suyu Projesi) Bilgilendirme Toplantısı Trabzon Büyükşehir Belediyesinde gerçekleştirildi.

Melen Suyu Projesi Haberi

Melen Suyu Projesi

Beykoz’dan Sarıyer’e 5.5 kilometre boyunca uzanan Boğaziçi Tüneli, temmuz ayında açılacak, tam kapasiteye ulaştığında 3 milyon metreküp su taşıyacak.


Melen suyunu 2060 yılına kadar İstanbul’a taşıyacak olan projenin Boğaz’ın altında inşa edilen tüneli tamamlandı. Derinliği 135 metre olan ve Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlayan Boğaziçi Tüneli, Beykoz’dan Sarıyer’e 5.5 kilometre boyunca uzanıyor. Boğaziçi Tüneli, temmuz ayından itibaren Melen suyunu İstanbul’a taşımaya başlayacak. Toplam 120 milyon dolar maliyetle STFA, Alke ve Rus OJSC Mosmetrostroy ortak girişim grubunun inşa ettiği tünel, toplamda 1734 günde tamamlandı. Boğaziçi Tüneli, tam kapasiteye ulaştığında günde 3 milyon metreküp su taşıyacak.


5 ton dinamit kullanıldı


İstanbul Boğazı’nın 75 metre su ve 60 metre zemini altında, toplam 135 metre derinlikte inşa edilen Boğaziçi Tüneli’ni STFA Yatırım Holding CEO’su Mehmet Ali...