27 / 04 / 2024

Melikgazi Kiçikapı Konağı restorasyon çalışmaları

Melikgazi Kiçikapı Konağı restorasyon çalışmaları

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, şehir merkezinde yer alan Tacettin Veli Mahallesi’ndeki Kiçikapı Konağı’nda 1,5 yıldır devam eden restorasyon çalışmasının tamamlandığını söyledi.

Hyundai Kona fiyatları ne kadar? Piyasadaki en ucuz Hyundai Kona! İşte 9 Nisan 2022 fiyat listesi...

Araba alacak kişiler Hyundai Kona fiyatlarını merak ediyor. Hyundai Kona, şık tasarımıyla dikkat çeken arabalar arasında yer alıyor. Peki Hyundai Kona fiyatları kaç TL? İşte Hyundai Kona 9 Nisan 2022 fiyat listesi...

Kayseri Tarihi Meryem Ana Kilisesi binası kütüphane oldu!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kiçikapı’da bulunan Tarihi Meryem Ana Kilisesi binasını restore ederek 50 bin kitaplık bir kütüphaneye dönüştürdü.

Kayseri'deki Tarihi Meryem Ana Kilisesi kütüphane oldu!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Kütüphanesi’ne dönüştürülen Kiçikapı’daki Tarihi Meryem Ana Kilisesi'ni bugün itibariyle hizmete açıyor.

Leon Troçki'nin Büyükada'daki evi harabeye döndü!

Rus devrimci Leon Troçki'nin Büyükada'daki görkemli konağı, havadan görüntülendi. Ev, ilgisizlikten harebe hale döndü.

Melikgazi'de vergi yapılandırmasında 16 bin 142 kişi yararlandı!

Melikgazi Belediyesince geçmiş döneme ait borçların yapılandırılma süresinin 15 Ekim 2018 Pazartesi günü sona erdiğini hatırlatan Başkan Büyükkılıç, vatandaşların bu tarihten önce borçlarını yapılandırmak için Melikgazi Belediyesine müracaat ederek haktan yararlandıklarını dile getirdi.

Kayseri Melikgazi'de iki katlı bina çöktü!

Kayseri Melikgazi'de iki katlı binada göçük meydana geldi. Göçükte 1 kişi hayatını kaybetti. 5 kişi ise yaralandı. Yaralılar, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı.

Muğla Datça Hükümet Konağı yıkılma tehlikesi altında!

Muğla Datça'da 2004 yılında meydana gelen deprem fırtınasından sonra, Hükümet Konağı için yıkılma riskinin bulunduğuna ilişkin rapor verilmişti. İki ayrı depremin ardından yeniden hasar görmesi, yetkilileri harekete geçirdi.

Melikgazi Büyükince Konağı restore ediliyor!

Melikgazi İlçe sınırları içerisinde yer alan tarihi yapıların onarılarak hizmete sunulduğunu hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, aslına uygun onarımı devam eden Büyükince Konağının eski kimliği ile bir kültür ve sosyal yaşam merkezi olacağını bildirdi.

Melikgazi'deki Filintanın Konağı restore edilecek!

MELİKGAZİ Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Gülük Mahallesinde yer alan, Kayseri kültür yapıları içinde nadir sivil eserlerden biri olan ve 'Filintanın Konağı' olarak bilinen yapının aslına uygun olarak onarılıp hizmete sunulacağını bildirdi.

Kayseri Meryem Ana Kilisesi'nin ihalesine 19 teklif!

Kayseri Kiçikapı'da bulunan Meryem Ana Kilisesi'nin restorasyon ihalesine firmalar büyük ilgi gösterdi. Yaklaşık maliyeti 3 milyon 498 bin TL olan ihaleye 19 firma katılarak teklif verdi.

Kayseri Melikgazi Semt Polikliniği'nin temeli atıldı!

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Kayseri Melikgazi Belediyesi tarafından yaptırılacak olan semt polikliniğinin temel atma törenine ve Kocasinan Belediyesi tarafından yaptırılan Mevlana Mahallesi Semt Konağı'nın açılış törenine katıldı.

Beyoğlu Halıcıoğlu Kilisesi semt konağına mı dönüştürüldü?

Beyoğlu Belediyesi, Halıcıoğlu Kilisesi’ni semt konağına çevirdi. Ha­lı­cı­oğ­lu Ma­hal­le­si Ta­kaç So­ka­k’­ta bu­lu­nan ta­ri­hi ki­li­se, Alev Of­lu­oğ­lu Çık­sa­lın Semt Ko­na­ğı­’na dö­nüş­tü­rül­dü. Semt ko­na­ğın­da eğ­len­ce or­ga­ni­zas­yon­la­r

Melikgazi'deki Jandarma Konağı turizm merkezi oluyor!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç,Kentsel Tasarım Müdürlüğü tarafından tarihi yapılarda gerçekleştirilen restorasyon ve çevre düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi.

Melikgazi Kiçikapı Konağı restorasyon çalışmaları Haberi

Melikgazi Kiçikapı Konağı restorasyon çalışmaları

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, şehir merkezinde yer alan Tacettin Veli Mahallesi’ndeki Kiçikapı Konağı’nda 1,5 yıldır devam eden restorasyon çalışmasının tamamlandığını söyledi.


Kayseri Kültür Yolu Projesi kapsamında en önemli tarihi eserlerden birisi olarak göze çarpan Kiçikapı Konağı’nın 100 metrekare zemin üzerinde Bodrum artı 2 katlı taş yapı olarak aslına uygun olarak restore edildiğini belirten Başkan Büyükkılıç, “Kiçikapı Konağı tamamlanmış durumda. Çevresi ile bütünleşen bir çalışma ile Kayseri sivil mimarisinin en güzel örneklerinden birisini, ayrıca en güzel ve en eski sokaklarından birisini temsil eden böyle güzel bir eseri şehrimize kazandıran ekibimize teşekkür ediyorum”...