29 / 04 / 2024

Kayseri Tarihi Meryem Ana Kilisesi binası kütüphane oldu!

Kayseri Tarihi Meryem Ana Kilisesi binası kütüphane oldu!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kiçikapı’da bulunan Tarihi Meryem Ana Kilisesi binasını restore ederek 50 bin kitaplık bir kütüphaneye dönüştürdü.




Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi Tarihi Meryem Ana Kilisesi binasını restore ederek 50 bin kitaplık bir kütüphaneye dönüştürdü.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, tarihi binada hizmet vermeye başlayan Şehir Kütüphanesi’nin resmi açılış töreninde konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’nin kültürün, turizmin ve kadim medeniyetlerin merkezi olduğunu dile getirdi. Açılışa katılan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan da Kayseri’nin başarısını gururla takip ettiklerini söyledi.

Tarihi Meryem Ana Kilisesi binasının restore edilmesiyle Kayseri’ye kazandırılan Şehir Kütüphanesi’nin açılış törenine Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra Vali Şehmus Günaydın, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, ilçe belediye başkanları, bürokratlar ve vatandaşlar katılım gösterdi.

“KAYSERİ ADETA AÇIK HAVA MÜZESİ”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, açılışa katılan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’a teşekkürlerini sundu. Konuşmasında Kayseri’nin adeta açık hava müzesi olduğunu dile getiren Başkan Büyükkılıç, Kayseri’de 1500 civarında tescilli tarihi eser bulunduğunu belirtti. ve açılışı yapılan bölgedeki tarihi eserleri saydı. Her yerin tarih koktuğunu ifade eden Başkan Büyükkılıç, tarihe sahip çıkma anlayışıyla çalıştıklarını söyledi.


Geri Dön