27 / 04 / 2024

Kayseri'deki Tarihi Meryem Ana Kilisesi kütüphane oluyor!

Kayseri'deki Tarihi Meryem Ana Kilisesi kütüphane oluyor!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kütüphaneye dönüştürülme çalışmalara devam eden Tarihi Meryem Ana Kilisesi’nde incelemeler yaptı.



Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, restorasyonu gerçekleştirilen ve Şehir Kütüphanesi’ne dönüştürülmesi için çalışmaları düren Kiçikapı’taki Meryem Ana Kilisesi’nde incelemelerde bulundu. Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, çalışmaları yakından izleyen Başkan Büyükkılıç, 15 Ocak’a kadar çalışmaları tamamlayacaklarını dile getirdi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları tamamlanan Tarihi Meryem Ana Kilisesi’nde Şehir Kütüphanesi için çalışmalar son aşamaya geldi.

Şehir Kütüphanesi’ni ziyaret ederek çalışmaları izleyen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kiçikapı’taki bu önemli tarihi eseri fonksiyonel bir hale getirip kütüphane olarak hizmete açacaklarını dile getirdi. Çok güzel bir eserin ortaya çıktığını belirterek emeği geçen herkese teşekkürlerini sunan Başkan Memduh Büyükkılıç, “Kütüphanemizde 25 bin yazılı, e kütüphanede 15 bin ve engelliler için 3 bin olmak üzere 43 bin kitap bulunacak. Teknolojinin tüm imkanlarından faydalanılarak yapılan kütüphanemiz şehrimize hayırlı uğurlu olsun. 15 Ocak’ta çalışmaları tamamlamayı düşünüyoruz. Böyle bir eseri şehrimize kazandırmanın huzurunu yaşıyoruz” diye konuştu.


Geri Dön