03 / 05 / 2024

melikgazi restorasyonları

melikgazi restorasyonları

Kayseri Melekgazi Belediyesi Gesi Bölgesi Bağpınar'daki Tarihi Köprü ile Çeşmenin aslına uygun olarak onarılarak günümüzün hizmetine sunacak. Melikaazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıc, Belediye olarak tarihi yapılara sahip çıkacaklarını belirtti..

Melikgazi imar planlamasında uydudan denetim!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi ilçesinin şehir planlaması ve yapılanmasındaki gelişimini sağlamak için insansız hava araçları ile hava fotoğrafı ve video çekimlerini yapıldığını bildirdi.

Melikgazi'de imar planlamasına yönelik çalışmalar yapılıyor!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi ilçesinin şehir planlaması ve yapılanmasındaki gelişimini sağlamak için insansız hava araçları ile hava fotoğrafı ve Video çekimlerini yapıldığını bildirdi.

Melikgazi Belediye binası genişletiliyor!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi hizmet binasında yapılan çalışma ile iki kat inşaat yapılarak çalışma alanının genişletileceğim ve daha rahat çalışma ortamının sağlanacağını söyledi.

Melikgazi Belediyesi hizmet binası genişletilecek!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi hizmet binasında yapılan çalışma ile iki kat inşaat yapılarak çalışma alanının genişletileceğini ve daha rahat çalışma ortamının sağlanacağını söyledi.

Melikgazi'ye Semt Polikliniği geliyor!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, Belediye Meclisi’nden alınan karar ile Mimarsinan Bahçelievler Mahallesi’ne yaptırılacak olan yaklaşık 100 bin vatandaşın faydalanacağı Semt Polikliniği'nin protokolü imzalandı.

Melikgazi Kiçikapı Konağı'nın restorasyonu tamamlandı!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, şehir merkezinde yer alan Tacettin Veli Mahallesi’ndeki Kiçikapı Konağı’nda 1,5 yıldır devam eden restorasyon çalışmasının tamamlandığını söyledi.

Melikgazi Mimarsinan'da büyük ölçekli park çalışmaları devam ediyor!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, Mimarsinan Şirintepe Mahallesi’nde bulunan ve ıslah projesi sonrasında 40.000 m2 alan üzerinde çok amaçlı ve büyük ölçekli park çalışmasının devam ettiğini söyledi.

Melikgazi Kapalı Pazar yeri ve Sosyal Tesis inşaatı ne zaman bitecek?

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Keykubat Mahallesi’nde yapımı devam eden Kapalı Pazar yeri ve Sosyal Tesis inşaatını gezerek yetkililerden bilgiler aldı.

Kayseri Melikgazi'deki tarihi yapılar onarılıyor!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, son bir yıl içerisinde 12 yapının onarımının gerçekleştirildiğini 8 ayrı yerde devam ettiğini ve 21 tarihi eserin ise onarımı için projelendirme çalışmasının yapıldığını söyledi.

Melikgazi'de kentsel dönüşüm devam ediyor!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Hürriyet Mahallesi’nde yer alan Mehmet Akif Ersoy Camii’nde Cuma namazını kıldı. Ardından vatandaşlar ve esnaf ile sohbet ederek belediye çalışmalarını değerlendirdi.

Melikgazi Tınaztepe'de sosyal ve spor tesisleri inşa edildi!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Tınaztepe halkına çok amaçlı, büyük ölçekli, modern yapısı ile ve kapalı yüzme havuzu bulunan sosyal ve spor tesisi kazandırdıklarını söyledi.

Melikgazi'de görsel kirlilik oluşturan barakalar yıkılacak!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç "Gülük Çeşmesi ve Hamamı ile yapılan onarım ve bakım çalışması çerçevesinde, görsel kirlilik arz eden yapılar yıkılarak çevresi ile bütünleşmesi sağlandı." dedi.

Melikgazi'nde işyerleri açık artırmayla satıldı!

Kayseri Melikgazi Belediyesi tarafından 470 bin lira muhammen bedelle satışa çıkartılan eczane olarak kullanılacak işyeri açık artırmada 1 milyon liraya satıldı.

melikgazi restorasyonları Haberi

melikgazi restorasyonları

Çağırağası konağı ile konaklar köprü ve çeşmesi... 


Melikgazi Belediyesi olarak Çayırağası Konağını restore edip, Erciyes Üniversitesi'ne devir ederek bilimin hizmetine sunduklarını hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, ayrıca yine konaklar da tarihi köprü ile çeşmeyi restore ettirdiklerini belirtti. 


Belediye olarak sosyal ve spor tesislerimizi, kapalı semt pazar yerlerini çok modem ve çağdaş mimari yapılar olarak Kayseri'ye kazandırdıklarını ancak tarihi yapıları da onararak bütünlük sağladıklarını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi; "Melikgazi Belediyesi olarak tarihi mekânların yer aldığı ve 3 medeniyet eserlerin bir ara da olduğu bir yerleşime sahibiz. Kayseri meydanından bakıldığında Bizans, Selçuklu ve Osmanlı Dönemine ait yapıları hemen görürüz. Bu yapılar ile örtüşen ve bütünleşen Cumhuriyet ödenemi mimari yapılarımız ile Kayserimiz hem geçmişi hem de günümüzü bir...