27 / 04 / 2024

Melikgazi'de görsel kirlilik oluşturan barakalar yıkılacak!

Melikgazi'de görsel kirlilik oluşturan barakalar yıkılacak!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç "Gülük Çeşmesi ve Hamamı ile yapılan onarım ve bakım çalışması çerçevesinde, görsel kirlilik arz eden yapılar yıkılarak çevresi ile bütünleşmesi sağlandı." dedi.



Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Gülük Mahallesi' ndeki Gülük Çeşmesi ve Camii gibi tarihi mekânların çevresinde baraka türünde bulunan yapıların yıkılarak görsel temizlik yapıldığını söyledi. Gülük Camii çevresinde bulunan ve zamanın ihtiyaçlarına cevap veren ancak gelişen ve büyüyen şehirde görsel kirlilik oluşturduğunu belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç " Melikgazi Belediyesi olarak kentsel dönüşüm uygulanan Gülük Mahallesi' nde büyük bir yapılanma söz konusudur. Yeni binalar ve iş merkezleri inşa edilmektedir. Gülük Mahallesi, şehir merkezine yakınlığı ile hak ettiği yapılaşmayı ve kentleşmeyi gerçekleştirmektedir. 


Bu mahallede bulunan Gülük Camii çevresine düzenleme yapılmış ve Gülük Çeşmesi ile Gülük Hamamı' nın onarımına başlanmıştır. Her iki yapının tamamlanması ile tarihi bütünlük sağlanacaktır. Bu çalışmalar içerisinde mahallede yer alan baraka türündeki 20 işyerinin yıkımı sağlanmıştır. I liçbir işyeri esnafı mağdur edilmemiştir. Gerekli kanuni süreler içerisinde kendilerine duyuru yapılmıştır. Yıkımlarında da bir tatsızlık olmadığı gibi en son işyeri, bugün işyeri sahibi tarafından yıkılmıştır. Hatta işyeri sahipleri, bugüne kadar kendilerine verilen hizmetlerden dolayı teşekkür etmişlerdir." dedi. 


GÖRSEL VE SES KİRLİĞİNE DE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ 


Kayseri' nin gerek şehirleşmesi gerek ise işyerleri ve belediye hizmetlerinin örnek gösterildiğini hatırlatan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, çevre kirliğine verilen önem kadar görsel ve ses kirliğine de büyük önem verdiklerini ve bu tür oluşumlara izin vermeyeceklerini, olanları da bertaraf edeceklerini kaydetti. Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, 20 işyerinin yıkılması ile mahallenin görüntüsünün değiştiğini yeni yapılacak işyerleri ile ise bu semtin bir prestij bölgesi olacağını sözlerine ekledi. 



Kayseri Maç Gazetesi


Geri Dön