09 / 05 / 2024

melikgazi Gülük Mahallesi tarihi yapılar

melikgazi Gülük Mahallesi tarihi yapılar

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç "Gülük Çeşmesi ve Hamamı ile yapılan onarım ve bakım çalışması çerçevesinde, görsel kirlilik arz eden yapılar yıkılarak çevresi ile bütünleşmesi sağlandı." dedi.

Van Gölü'nün etrafındaki kaçak yapılarla ilgili son dakika gelişmesi: Yıkım kararı verildi!

Van Gölü kıyısında bulunan bir işletmenin sahile dolgu yaparak kaçak yapı yapmasıyla ilgili belediyeden son dakika açıklaması geldi. 

Sakarya Büyükşehir'den satılık 23 iş yeri! İş yeri alacaklar dikkat!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya ili, Adapazarı ilçesi, Güllük Mahallesi'nde yer alan ticaret merkezindeki 23 iş yerini satıyor...

Adana Göl Mahallesi sakinlerinden kentsel dönüşüme tepki!

Adana'da kentsel dönüşüm projesine dahil edilen Göl Mahallesi'ndeki vatandaşlar Adana Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ'ye tepki gösterdi.

Sakarya Belediyesi'nden satılık 28 iş yeri!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya ili, Adapazarı ilçesi, Güllük Mahallesi'nde yer alan 28 iş yerini satıyor...

Sakarya Büyükşehir'den 16.6 milyon TL'ye satılık 16 gayrimenkul!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya ili, Adapazarı ilçesi, Güllük Mahallesi'nde yer alan 16 gayrimenkulü 16 milyon 611 bin 920 TL'ye satıyor...

Bill Gates'in Washington Gölü kıyısındaki malikanesinde neler var?

Dünyanın en zengin insanlarından Bill Gates ile eşi Melinda Gates'in boşanma kararlarını açıklamalarının ardından bir hafta geçti fakat konu henüz gündemde. Şimdi de, çiftin Washington Gölü kıyısında bulunan malikanesinin akıbeti konuşuluyor.

Kayseri Bünyan Belediyesi'nden 11.4 milyon TL'ye satılık 23 dükkan!

Kayseri Bünyan Belediyesi, Kayseri ili, Bünyan ilçesi, Sağlık Mahallesi, 1522 ada 1 parselde yer alan 23 adet dükkanı 11 milyon 400 bin TL'ye satıyor...

Gaziantep Şehitkamil'de 11.4 milyon TL'ye icradan satılık sanayi tesisi!

T.C. Gaziantep İcra Dairesi, Gaziantep ili, Şehitkamil ilçesi, Dülük Mahallesi, 165 ada 2 parselde yer alan sanayi tesisini 11 milyon 364 bin 745 TL'ye satıyor...

Bodrum'da 19.7 milyon TL'ye satılık arsa!

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Muğla Bodrum Göl Köyü'nde yer alan alan gayrimenkulü 19 milyon 712 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Tuz Gölü kıyısına bungalov evler inşa edildi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Şereflikoçhisar Belediyesi tarafından Tuz Gölü kıyısında lavanta tarlası oluşturuldu, kıyıya yakın yerlere bungalov evler yapıldı.

Uzungöl'deki dönüşümde 1. etap tamam! Göl çevresindeki yapılar yıkılıyor!

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de kentsel dönüşüm projesi devam ediyor. Proje kapsamında göl kıyısını çevreleyen kaçak yapılar yıkılacak, görüntü kirliliği ortadan kaldırılarak, görsel estetiğe sahip doğal rekreasyon alanları oluşturulacak ve gölün çevresi tamamen açılacak.

Gölbaşı Prime satılık!

Odabaşılar Firması ortaklığında, Eymir Mahallesi'nde inşa edilen Gölbaşı Prime projesi home ofis konseptiyle satışa çıktı. Peki Gölbaşı Prime satılık daire fiyatları ne kadar? Tüm detaylar haberimizde...

Beyşehir Gölü'nde tarihi yapılar keşfedildi!

Beyşehir Gölü’nün batı kıyısında bulunan Anadolu Selçuklulara ait Kubadabad Saray Külliyesi kazılarında drone ile yapılan belgeleme çalışmaları sırasında, göl kıyısından yaklaşık 100 metre açıkta ve 2 metre derinlikte bina kalıntıları ortaya çıktı. 

melikgazi Gülük Mahallesi tarihi yapılar Haberi

melikgazi Gülük Mahallesi tarihi yapılar

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Gülük Mahallesi' ndeki Gülük Çeşmesi ve Camii gibi tarihi mekânların çevresinde baraka türünde bulunan yapıların yıkılarak görsel temizlik yapıldığını söyledi. Gülük Camii çevresinde bulunan ve zamanın ihtiyaçlarına cevap veren ancak gelişen ve büyüyen şehirde görsel kirlilik oluşturduğunu belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç " Melikgazi Belediyesi olarak kentsel dönüşüm uygulanan Gülük Mahallesi' nde büyük bir yapılanma söz konusudur. Yeni binalar ve iş merkezleri inşa edilmektedir. Gülük Mahallesi, şehir merkezine yakınlığı ile hak ettiği yapılaşmayı ve kentleşmeyi gerçekleştirmektedir. 


Bu mahallede bulunan Gülük Camii çevresine düzenleme yapılmış ve Gülük Çeşmesi ile Gülük Hamamı' nın onarımına başlanmıştır. Her iki yapının tamamlanması ile tarihi bütünlük sağlanacaktır. Bu çalışmalar içerisinde mahallede yer alan baraka türündeki 20 işyerinin yıkımı sağlanmıştır. I...