28 / 04 / 2024

Van Gölü'nün etrafındaki kaçak yapılarla ilgili son dakika gelişmesi: Yıkım kararı verildi!

Van Gölü'nün etrafındaki kaçak yapılarla ilgili son dakika gelişmesi: Yıkım kararı verildi!

Van Gölü kıyısında bulunan bir işletmenin sahile dolgu yaparak kaçak yapı yapmasıyla ilgili belediyeden son dakika açıklaması geldi. 



Van'ın  Edremit İlçesindeki  Van Gölü kıyısında yer alan bir işletmenin sahile dolgu yaptığı ve kaçak yapı yaptığı buna rağmen beledi tarafından işlem yapılmadığı iddiaları ile ilgili Edremit Belediyesi'nden yapılan açıklamaların asılsız olduğuna dair açıklama geldi.

KAÇAK YAPILAR İÇN YIKIM KARARI ALINDI!

Edremit Belediyesi söz konusu kaçak yapılar için "İlk günden itibaren yaptığımız iş ve işlemleri kamu oyunun bilgisine sunarız.

Edremit Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğümüz denetim ekiplerimizle saha denetimlerinde tespitin yapıldığı ilk andan itibaren söz konusu yere müdahale edilmiş olup, 3194 Sayılı İmar Kanunu ve diğer ilgili mevzuat çerçevesinde işlem başlatılmıştır.

İlk olarak 24.10.2023 tarihinde tutanak tutulmuş ve mühürleme yapılmıştır. Ayrıca İlgili diğer kuruluşlar olan Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ne yazılı olarak bildirimler yapılmıştır.

Yine daha sonrasında eski tarihli ruhsatlı bina yanında ruhsatsız yapı ve dolgu yapıldığının tespit edilmesi üzerine 3194 Sayılı Kanun’un 32 ve 42. Maddelerine göre belediye encümenimizce ceza ve yıkım kararları alınmıştır.'' ifadelerine yer verildi. 

Van Gölü nün etrafındaki kaçak yapılarla ilgili son dakika gelişmesi: Yıkım kararı verildi!

İŞLEMLER DEVAM ETMEKTE

Belediye tarafından yapılan açıklamada, imar kirliliğine sebep olan ve dolgu yapılmasından dolayı ikinci bir işlem yapıldığını belirtti.  Mühür fek edilerek devam ettirilen yapı yeniden mühürlenerek, yapı tatil zaptı tanzim edilmdi.

Belediye, mühür fekkinden TCK. 203. Maddesi ve TCK. 184. Maddesi gereğince Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusu ve ikinci defa inşaatın devam etmesinden dolayı işlemlerin devam ettiğini açıkladı.

Belediye,  Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı doğrultusunda Van Gölü kıyısındaki tüm kaçak yapıların takip edildiğini ve gerekli müdahalelerin yapıldığını açıkladı.  Edremit Belediyesi ''Bu tür yapılara kesinlikle göz açtırmadığımız gibi, gerekli tüm cezai işlemleri de uygulamaktayız.

Edremit Belediyesi olarak Van Gölü’nün korunması noktasında çalışmalar yapmakta ve bunları da aralıksız sürdürmekteyiz. Gölü kirleten tüm olumsuzlukların ortadan kaldırılması için belediyemiz bu anlamda her zaman öncü olmuştur.''  ifadelerine yer verildi. 

Edremit Belediyesi arsa karşılığı hasılat paylaşımı yöntemiyle gayrimenkul satıyor! 90 milyon TL'ye!

Van Gölü'nün kıyısı binalar ve yazlık villaların işgali altında! Tuşba'da sadece 552 imara aykırı yapı var!

Geri Dön