27 / 04 / 2024

Edremit Belediyesi arsa karşılığı hasılat paylaşımı yöntemiyle gayrimenkul satıyor! 90 milyon TL'ye!

Edremit Belediyesi arsa karşılığı hasılat paylaşımı yöntemiyle gayrimenkul satıyor! 90 milyon TL'ye!

Van İli Edremit Belediye Başkanlığı, Van ili, Edremit ilçesi, Şabaniye Mahallesi'nde arsa karşılığı hasılat paylaşımı yöntemiyle gayrimenkul satıyor. İşte detaylar...



Van İli Edremit Belediye Başkanlığı, Van ili, Edremit ilçesi, Şabaniye  Mahallesi'nde arsa karşılığı hasılat paylaşımı yöntemiyle gayrimenkul satacak.

Arsa karşılığı hasılat paylaşımı yöntemiyle gayrimenkul satışı ihalesi 22 Aralık 2023 tarihinde saat 15.00'da e Edremit Belediyesi Meclis Salonunda yapılacak.

Muhammen bedelin 90 milyon TL olarak belirlendiği konut ve ticaret imarlı taşınmazın yüz ölçümü 14 bin 116 metrekare olarak belirtildi.

Edremit Belediyesi arsa karşılığı hasılat paylaşımı yöntemiyle gayrimenkul satıyor! 90 milyon TL ye!

TAŞINMAZ “ARSA SATIŞI KARŞILIĞI HASILAT PAYLAŞIMI YÖNTEMİYLE” SATILACAKTIR
Van İli Edremit Belediye Başkanlığından:
1. İHALENİN KONUSU
Belediyemiz mülkiyetinde bulunan ve aşağıdaki tabloda bilgileri verilen taşınmazın “Arsa
Satışı Karşılığı Hasılat Paylaşımı Yöntemiyle Satılması” ihalesi 2886 sayılı Devlet İhale
Kanununun 35/a maddesine göre “Kapalı Teklif Usulü” ile ihale edilecektir.


2. İDAREYE İLİŞKİN BİLGİLER
İdare : Edremit Belediye Başkanlığı
Adres : Yenicami Mahallesi Sahil Cad. No: 3 Erdemit/VAN
Telefon-Fax : 0432 312 22 00 - 0432 312 24 54
3. İŞİN ADI: “Van ili Edremit ilçesi Şabaniye Mahallesi Ada 5250 Parsel No. 1 Kayıtlı bulunan 14.116,10 m2 yüzölçümlü Taşınmazın “Arsa Satışı Karşılığı Hasılat Paylaşımı Yöntemiyle Satılması” satışı ile Belediye Başkanlığımıza ait %22,5 (Yüzdeyirmiikivirgülbeş) hisseye tekabül eden bağımsız bölümlerin 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 35 a maddesi gereğince Kapalı Teklif Usulü ile satılması işi.
4. İŞİN NİTELİĞİ: Van ili Edremit ilçesi Şabaniye Mahallesi Ada 5250 Parsel No. 1 Kayıtlı bulunan 14.116,10 m2 yüzölçümlü Taşınmazın “Arsa Satışı Karşılığı Hasılat Paylaşımı Yöntemiyle Satılması” satışı ile Belediye Başkanlığımıza ait % 22,5 (Yüzdeyirmiikivirgülbeş) hisseye tekabül eden bağımsız bölümlerin 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 35 a maddesi gereğince Kapalı Teklif Usulü ile satılması işi.
5. MUHAMMEN BEDEL: 90.000.000,00 TL (DoksanMilyonTürkLirası) İlgili Kanun gereği belediye mülkleri K.D.V.’den muaftır.
6. GEÇİCİ TEMİNAT: İstekliler, muhammen bedelin %3’ü olan 2.700.000,00 TL (İkimilyonyediyüzTürkLirası) geçici teminatı, Türkiye Halk Bankası TR ***********39 00006000009 IBAN numaralı Belediyemiz hesabına veya Belediyemiz veznesine nakden yatırabileceği gibi limit dahili Banka teminat mektubu olarak da Destek Hizmetleri Müdürlüğüne verebilir.
7. İHALENİN YERİ, ZAMANI VE EVRAKLARI TESLİM SÜRESİ: İhale, 22.12.2023 Cuma günü saat.10:00’te Edremit Belediyesi Meclis Salonunda yapılacaktır. İhaleye katılacak istekliler, aşağıda belirtilen belgelerle birlikte ihale şartnamesinde belirtildiği şekilde hazırlayacakları teklif mektuplarını içeren kapalı zarflarını en geç 22.12.2023 Cuma günü saat: 10:00’a kadar Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğü’nden kayıt yaptırarak Belediyemiz Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne vermeleri ya da taahhütlü olarak posta ile göndermeleri gerekmektedir.
Ancak, postadaki gecikmeler ve telgrafla yapılan başvurular İhale Komisyonunca kesinlikle kabul
edilmeyecektir.
8. İHALE ŞARTNAMESİNİN TEMİNİ VE BEDELİ: İhale şartnamesi, Destek Hizmetleri Müdürlüğünde mesai saatleri içerisinde ücretsiz olarak görülebilir ve 10.000,00 TL (OnbinTürkLirası) karşılığında aynı adresten temin edilebilir.
9. İHALEYE KATILMA ŞARTLARI VE İSTENEN BELGELER:
a. Adres Beyanı : Türkiye içinde tebligat için geçerli olacak adres beyanı
b. İkametgah Belgesi : Türkiye’de kanuni ikametgâhı olduğuna dair belge
c. Ticaret ve/veya Sanayi Odası Belgesi:
Gerçek kişi olması halinde ilgisine göre Ticaret, Sanayi Odası veya Esnaf ve Sanatkarlar siciline kayıtlı olduğunu gösterir belge,
Tüzel kişi olması halinde, mevzuatı gereği tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından ilk ilan veya ihale tarihinin içerisinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge
d. İmza Sirküleri:
Gerçek kişi olması halinde noter tasdikli imza sirküleri / beyannamesi, Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevleri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi veya bu hususları tevsik eden belgeler ile tüzel kişiliğin tasdikli imza sirküleri
e. Teklif Mektubu : (2886 sayılı Kanununun 37. maddesine uygun)
f. Geçici Teminat : (2886 sayılı Kanuna uygun)
g. Vekaletname : Vekaleten katılım halinde noter tasdikli vekaletname ile vekaleten katılanın noter tasdikli imza sirküleri
h. Ortak Girişim Beyannamesi ile Ortaklık Sözleşmesi: Ortak girişim olması halinde, Noter tasdikli Ortak Girişim Beyannamesi ile Ortaklık Sözleşmesi (İhale üzerine kaldığında noter tasdiki yapılacaktır). Ortak girişimi oluşturan gerçek kişi veya tüzel kişilerin her birinin (d) fıkrasına göre temin edecekleri belgeler.
ı. SGK ve Vergi dairelerinden borç yazısı, (İlk İlan Tarihi itibariyle alınmış olması)
i. Borcu Olmadığına Dair Belge: İsteklinin Belediyemize herhangi bir borcu olmadığına dair Mali Hizmetler Müdürlüğünden alınmış belge.
j. Taahhütname: İdarenin istekli firmalara doküman satış evrakları içerisinde sunmuş olduğu taahhütnameyi imzalayıp ihale dosyasında sunacaklardır.
İLAN OLUNUR.

 

Mağdur Ev Sahipleri Dayanışma Platformu'ndan anket ve imza kampanyası!

Kuşadası'ndaki lüks sitenin sakinleri ‘istinat’ kabusu yaşıyor! Ölümden döndüler!

Belediyeden imarlı 13 arsa! İhalesi 13 Aralık'ta!


Geri Dön