27 / 04 / 2024

Kırıkkale'de depreme dayanıksız bulunan binalar yıkılacak!

Kırıkkale'de depreme dayanıksız bulunan binalar yıkılacak!

Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında Kırıkkale'de bulunan depreme dayanıksız olduğu tespit edilen binalar yıkılacak. Güven Arslan, çürük binaların karot numuneleri ve röntgen cihazlarıyla tespit edileceğini belirtti...



RÖNTGENLE TESPİT EDİLECEK

Kentsel Dönüşüm kapsamında Kırıkkale'de yetkili firma olan Akkale Mimarlık Mühendislik İnşaat Ticaret Limited Şirketi İşletme sahibi Güven Arslan, Van depreminin ardından ortaya atılan kentsel dönüşüm projesiyle ilgili tasarının tamamlandığım, çürük binaların karot numuneleri ve röntgen cihazlarıyla tespit edileceğini söyledi.

2007 ÖNCESİ YAPILAN BİNALAR RİSK ALTINDA

Yeni deprem yönetmeliklerine göre 1999 yılından önceki yapıların tamamının riskli yapı statüsüne gireceğini belirten Arslan, ancak Kırıkkale'de 2007 ve öncesinde yapılan tüm binaların riskli olabileceği için gerekli önlem lerin alınabilmesi için kontroller den geçirilmesi ve risk analizi yaptı rılması gerektiğini söyledi.

ANALİZ İÇİN ACELE EDİN

Risk analizi yapılan binaların değerleri düşük olanlarının yıkılacağını belirten Arslan, "Binada herhangi bir malikin başvurusu sonucunda binada risk analizi yapaI cağız, bina maliklerinden herhangi birinin müracaatı sonucu, binası çürük çıkana Çevre ve Şehircilik bakanlığı 60 günden uzun olmamak üzere yıkması için bir süre verecek" dedi.

İl Gazetesi

Geri Dön