28 / 04 / 2024

Çerkezköy'de depreme dayanıksız okullar yıkılıyor! 

Çerkezköy'de depreme dayanıksız okullar yıkılıyor! 

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde depreme dayanıksız olduğu belirlenen Veliköy İlkokulu binasında yapılan karot testinde binanın depreme dayanıksız olduğu ortaya çıktı. Okul binası yıkıldı...



Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde bulunan ve yapılan karot testiyle depreme dayanıksız olduğu belirlenen okul binasında yıkım gerçekleştirildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, okul binasının yıkımı, çevrede alındıktan sonra kontrollü olarak gerçekleştirildi. 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, yapılan yıkımlarla ilgili açıklamada bulundu. Gümüş, depreme dayanıksız binaların yıkımına Kızılpınar Atatürk İlkokulu ile başladıklarını belirtti.

Bugün de Veliköy İlkokulunun yıkımını gerçekleştirdiklerini söyleyen Gümüş, "Hemen bu okulun yanında 21 derslikli Bakanlığımızın Temel Eğitim Yatırım Programına dahil ettiği okulumuzun yapımının büyük bir bölümü bitti. Burada eğitim gören öğrencilerimiz Veliköy Belediyesi Ortaokulunda eğitimlerine devam ettikten sonra yeni yapılan okulumuza geçecekler." şeklinde konuştu.

Bursa Orhangazi'de riskli 24 okul yıkılacak! 

İstanbul'da 8 okul yıkılacak!

Kırıkkale Keskin’de depreme dayanıksız okul yıkılacak!


Geri Dön