28 / 04 / 2024

İskenderun Devlet Hastanesi’nin A Blok’una 11 yıl önce depreme dayanıksız raporu verilmiş!

İskenderun Devlet Hastanesi’nin A Blok’una 11 yıl önce depreme dayanıksız raporu verilmiş!

İskenderun Devlet Hastanesi’nin A Blok’unda 80’den fazla kişi yaşamını yitirdi. Böylece 2012'de ‘depreme dayanıksız raporu’ verilen blok için aradan geçen 11 yılda hiçbir önlem alınmadığı da ortaya çıktı. 



Yaşanan deprem felaketlerinde Hatay’daki İskenderun Devlet Hastanesi’nin A Blok’u çöktü. Çöken binada, büyük bir kısmı hasta olmak üzere 80’in üzerinde kişi yaşamını yitirdi. İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı, çöken hastane blokuna ilişkin olarak resen soruşturma başlattı. Başlatılan soruşturma kapsamında, 18 Şubat tarihinde hastane enkazında bilirkişiler incelemeler yaparak bazı örnekler aldı. Paylaşılan detaylara göre, A Blok’a 2012'de verilen ‘depreme dayanıksız’ raporu da tutanaklara girdi. Hatta söz konusu bu rapor, İskenderun Devlet Hastanesi’nin anlatıldığı ve halen hastanenin internet adresinde bulunan 46 sayfalık sunumun son sayfasında da “Bin yatak kapasiteli tek yerleşke içerisinde yeni hastane binası en acil ihtiyaç olarak görülmektedir. 2012'de hastanemiz A Blok’unda yapılan ‘Deprem Dayanıklılık Testi’ raporu olumsuz gelmiştir. A Blok fiziki olarak eski olup 4-6 yataklı koğuş tipi odalar bulunmaktadır” ifadesi bulunuyor.

İskenderun Devlet Hastanesi’nin A Blok’una 11 yıl önce depreme dayanıksız raporu verilmiş!

NE GÜÇLENDİRME NE TADİLAT VAR

Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre, işin vahim yanı da bu rapora rağmen aradan geçen 11 senede hiçbir önlem alınmaması. Yapılan incelemeler esnasında ifadeleri alınan hastane yetkilileri de bu ihmali doğruladı. Aktarılan detaylara göre, hastanede müdür yardımcısı olarak görev yapan Cuma Ezer ile yapılan görüşme, 18 Şubat tarihli tutanağa özetle şu şekilde yansıdı: “Yıkılan A Blok 1967'de yapıldı. A Blok’ta dahiliye yoğun bakım, göğüs cerrahisi, palyatif bakım, nöroloji servisi ve fizik tedavi servisi vardı. Bildiğim kadarıyla burası bir tadilat görmedi…” Dosyanın avukatları arasında yer alan Şahap Arpacı da söz konusu rapora dikkat çekerek, “Bu rapora rağmen 11 sene boyunca hasta kabul edilmiş, faciaya davetiye çıkarılmış. Söz konusu bu durum idari bir ihmal, tedbirsizlik gibi hafif kavramlarla açıklanamaz. Bana göre bu bir cinayettir. Sorumluluğu olan kamu görevlilerden şikâyetçi olacağız” diye konuştu.


Geri Dön