30 / 04 / 2024

Bursa Orhangazi'de riskli 24 okul yıkılacak! 

Bursa Orhangazi'de riskli 24 okul yıkılacak! 

Bursa Valiliği, depremde yıkılacak okulların isimlerini açıkladı. Yapılan açıklamada, "24 eğitim binamız hakkında yıkım kararı alınmıştır" denildi...



Bursa Valiliği, Milli Eğitim Bakanlığı, İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından eğitim binalarında yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonucunda ‘deprem tahkik Raporları’na bağlı olarak depremde risk taşıyabileceği tespit edilen Orhangazi’deki 3 okul binasıyla ilgili yıkım kararı verildi. 

Milliyet'ten Hasan Bozbey'in haberine göre, Bursa Valiliği, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılacak okulların listesini açıkladı. Listede Orhangazi ilçesinde bulunan Erenler Kız Meslek Lisesi, Atatürk İlköğretim okulunun eski binası ve Sölöz İlkokul binası da bulunuyor.

Bursa Valiliği’nin açıklamasında,

“Türkiye, depremselliği yüksek olan bir bölgede bulunmaktadır. Bizlerin önceliği geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlığı ve can güvenliğidir. Öğrencilerimizin güvenli ortamlarda en sağlıklı bir şekilde eğitimlerine devam etmeleri bizim olmazsa olmazımızdır. Milli Eğitim Bakanlığı, İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından eğitim binalarımızda yapılan kontroller ve değerlendirmeler neticesinde ‘deprem tahkik Raporları’ sonucuna göre deprem olması halinde risk taşıyabileceği değerlendirilen binaların yıkılması yönünde karar alınmıştır. Bu kararın, öğrencilerimizin sağlıklı bir ortamda eğitimlerine devam edebilmesi adına alınmış olup; Bu kapsamda 24 eğitim binamız hakkında yıkım kararı alınmıştır. Yıkım kararı alınan eğitim binalarından dokuzu (9) aynı bahçedeki sağlam olan diğer blokta, bunun dışındaki 15 okulumuzda ise, öğrencilerimiz kayıt bölgesindeki en yakın okulda eğitimlerine devam edecektir” ifadelerine yer verildi.

İstanbul'da 8 okul yıkılacak!

İstanbul’daki ağır hasarlı okullar yıkılacak! 

 


Geri Dön