10 / 05 / 2024

kırıkkale yıkılacak binalar

kırıkkale yıkılacak binalar

Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında Kırıkkale'de bulunan depreme dayanıksız olduğu tespit edilen binalar yıkılacak. Güven Arslan, çürük binaların karot numuneleri ve röntgen cihazlarıyla tespit edileceğini belirtti...

Depremde yıkılan binaların yüzde 30'u tamamlandı! İşler neden bu kadar ağır ilerliyor? Uzman isim 5 maddede açıkladı

6 Şubat Depreminin üzerinden bir yıl geçti. Bu süreçte yıkılan binaların sadece yüzde 30'a yakını yenilenebildi. Peki işler neden bu kadar ağır ilerliyor? Bu sorunun yanıtını Altınbaş Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sepanta Naimi, 5 madde de açıkladı.

Hatay’da acil yıkılacak 79 bin 150 binadan 46 bin 600’ünün enkazı kaldırıldı! Şehir tanınamaz hale geldi!

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük hasarı alan Hatay’da acil yıkılacak, yıkık ve ağır hasarlı 79 bin 150 binadan 46 bin 600’ünün enkazı kaldırılması ile şehir adeta tanınamaz hale geldi. 

Malatya'da 36 bin ağır hasarlı konut yıkılacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya ilinde ağır hasarlı binaların yıkımı devam ediyor. Bu kapsamda Malatya'da 36 bin ağır hasarlı bina yıkılacak.

Osmaniye'de 10 bin ağır hasarlı bina 3 ayda yıkılacak!

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından Osmaniye'de depremden etkilenen 10 bin ağır hasarlı bina 90 günde yıkılacak. 

Malatya'da yıkık ve acil yıkılacak toplam 6 bin 442 yapının enkazı kaldırıldı!

Malatya'da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihindeki depremlerde yıkılan ve acil yıkılacak 6 bin 586 binadan 6 bin 442'sinin enkazının kaldırıldığı belirtildi.

Depremin maliyeti 1 trilyon lira mı olacak? 227 bin 27 bina acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin maliyeti oldukça ağır. Depremin maliyeti 1 trilyon lira mı olacak? 227 bin 27 bina acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık!

Murat Kurum açıkladı: 164 bin 321 bina yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada 4 milyon 511 bin bağımsız bölümden oluşan 1 milyon 250 bin binanın incelendiğini belirterek, 520 bin bağımsız bölümden oluşan 164 bin 321 binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunu söyledi.

Murat Kurum: Yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı bina sayısı 118 bin!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesindeki şehirlerde 927 bin binanın incelemesini tamamladıklarını, 118 bin binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunun tespitini yaptıklarını dile getirdi.

Depremde yıkılan binaların yarısı sigortasız! En az sigorta yapılan il Diyarbakır oldu!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından yayınlanan resmi verilere göre, depremde yıkılan binaların yarısı sigortasız! En az sigorta yapılan il Diyarbakır oldu! İşte ayrıntılar...

5 soruda TOKİ Kırıkkale Sosyal Konut Projesi 2022! Kırıkkale ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak?

TOKİ Kırıkkale konut projesi merakla araştırılıyor. İşte Kırıkkale ucuz konut projesinde hangi ilçelerde yapılacak kaç konut sayısı!

6 soruda TOKİ Kırıkkale Sosyal Konut Projesi 2022! Kırıkkale ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak?

Tüm Türkiye’nin merakla beklediği TOKİ Kırıkkale 2022 sosyal konut projesinin detayları açıklandı. TOKİ Kırıkkale projesinde kaç konut yapılacak? TOKİ Kırıkkale 2022 hangi ilçelerde yapılacak?

Kırıkkale Keskin'de eski çarşı merkezindeki dükkanlar yıkılıyor!

Tarihi yapısıyla Kırıkkale’nin en eski yerleşimlerinden olan, bir süre bölgenin ticaret merkezi özelliğine sahip Keskin ilçesindeki eski çarşı sokak sağlıklaştırılması projesiyle tekrar yapılacak.

Kırıkkale Belediyesi, 11 metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi!

Kırıkkale Belediyesi, kent genelinde çevre halkı için tehlike arz eden ve görüntü kirliliğine neden olan yapıları ortadan kaldırıyor. Belediye ekipleri ilde, 11 metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi. 

kırıkkale yıkılacak binalar Haberi

kırıkkale yıkılacak binalar
RÖNTGENLE TESPİT EDİLECEK

Kentsel Dönüşüm kapsamında Kırıkkale'de yetkili firma olan Akkale Mimarlık Mühendislik İnşaat Ticaret Limited Şirketi İşletme sahibi Güven Arslan, Van depreminin ardından ortaya atılan kentsel dönüşüm projesiyle ilgili tasarının tamamlandığım, çürük binaların karot numuneleri ve röntgen cihazlarıyla tespit edileceğini söyledi.

2007 ÖNCESİ YAPILAN BİNALAR RİSK ALTINDA

Yeni deprem yönetmeliklerine göre 1999 yılından önceki yapıların tamamının riskli yapı statüsüne gireceğini belirten Arslan, ancak Kırıkkale'de 2007 ve öncesinde yapılan tüm binaların riskli olabileceği için gerekli önlem lerin alınabilmesi için kontroller den geçirilmesi ve risk analizi yaptı rılması gerektiğini söyledi.

ANALİZ İÇİN ACELE EDİN

Risk analizi yapılan binaların değerleri düşük olanlarının yıkılacağını belirten Arslan, "Binada herhangi bir malikin başvurusu sonucunda binada risk analizi yapaI cağız, bina maliklerinden herhangi birinin müracaatı sonucu, binası çürük...