27 / 04 / 2024

Hatay’da acil yıkılacak 79 bin 150 binadan 46 bin 600’ünün enkazı kaldırıldı! Şehir tanınamaz hale geldi!

Hatay’da acil yıkılacak 79 bin 150 binadan 46 bin 600’ünün enkazı kaldırıldı! Şehir tanınamaz hale geldi!

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük hasarı alan Hatay’da acil yıkılacak, yıkık ve ağır hasarlı 79 bin 150 binadan 46 bin 600’ünün enkazı kaldırılması ile şehir adeta tanınamaz hale geldi. 



Kahramanmaraş merkezli depremlerden en büyük hasar alan illerden biri olan Hatay’da kentin eski günlerine dönmesi için ekipler çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın göreve gelmesi ile birlikte enkaz kaldırma çalışmalarının aralıksız devam ettiği kentte, vatandaşlar araziye dönen işlek caddeleri tanıyamaz hale geldi.

46 BİN 600 BİNANIN ENKAZI KALDIRILD!

Vali Masatlı, yıkılacak, yıkık ve ağır hasarlı 79 bin 150 binadan 46 bin 600’ünün enkazı kaldırıldığını duyurdu.

Asrın felaketinden bu yana enkazın yüzde 68’inin kaldırıldığı Hatay’da, yılsonuna kadar enkaz kaldırma işlemlerinin bitmesi bekleniyor.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, sorun teşkil eden tüm alanlarda planlama yaparak  çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, 6 Şubat ve devamında meydana gelen 20 Şubat depremlerinde en fazla etkilenen ilimizde bu güne kadar vatandaşlarımızın gıda, barınma, güvenlik dahil hemen hemen tüm ihtiyaçları devletimizin kurumları ve milletimizin desteğiyle bu güne kadar geldiğinin altını çizdi. 

Sorun teşkil eden tüm alanlarda planlamalar yapıp çalışmalara devam edildiğinden bahseden Vali Masatlı, '' Dün itibariyle güncel olarak rakamlar ifade etmem gerekirse acil yıkılacak, yıkık ve ağır hasarlı yapı sayısı 79 bin 150’dir. Bu binalardan enkazı kaldırılan bina sayısı da 46 bin 600 ’dür. Genel manada bakarsak yüzde 68 civarında Enkaz kaldırma işin tamamlamış durumdayız” dedi.

 Hatay’da acil yıkılacak 79 bin 150 binadan 46 bin 600’ünün enkazı kaldırıldı! Şehir tanınamaz hale geldi!

ŞEHİR TANINAMAZ HALDE!

Depremzede vatandaş Kemal Karaoğlan, araziye dönen kenti tanımakta güçlük çektiklerini, enkazların kaldırıldığını fakat şehri tanıyamadıklarını söyledi. 

Depremzede Karacaoğlan ''Burası memleketimiz Antakya’nın gözde yeri; Vali göbeği ve Kanatlı Mahallesi. Arkada gördüğünüz alan AVM ve arkası çarşımız oluyordu. Maalesef çarşımız yerle bir oldu, şuan tanınamaz halde”  dedi. 

Kahramanmaraş, Hatay ve Malatya'da son dakika! IPARD projelerine verilen hibe 710 milyon TL'ye çıkıyor! 

Depremin ardından 3 ilde yüzde 30’dan fazla istihdam kaybı!

Geri Dön